Πώς να απαλλαγείς από τα πετσάκια στα νύχια σου χωρίς να τα κόψεις

28.06.2019
Πώς να απαλλαγείς από τα πετσάκια στα νύχια σου χωρίς να τα κόψεις
Το εύκολο και γρήγορο κόλπο που θα σε σώσει

Κατά πάσα πιθανότητα, ανήκεις και εσύ στις γυναίκες που θεωρούν τα πετσάκια περιττά, ενοχλητικά και αντιαισθητικά.

Δες και αυτό: 6 τρόποι για να κάνεις τα νύχια σου πιο δυνατά

Παρ'όλα αυτά, τα πετσάκια γύρω από τα νύχια μας είναι και αυτά μέρος της επιδερμίδας μας και υπάρχουν για να τα προστατεύουν κυρίως από τραυματισμούς και μολύνσεις. Για αυτόν το λόγο, με την αφαίρεσή τους, ειδικά όταν χρησιμοποιούμε μεταλλικά αντικείμενα, είναι σαν να αφήνουμε εκτεθειμένα τα νύχια μας σε μικρόβια, προκαλώντας ενδεχομένως πρόβλημα ακόμη και στην υγιή ανάπτυξή τους.

Αυτό το είδες; 3 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις για να έχεις το τέλειο gel μανικιούρ

Τι πρέπει να κάνουμε; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα περιποιηθούμε χωρίς να τραυματίσουμε τα νύχια μας;

Η Sarah Gibson Tuttle, nail artist και ιδιοκτήτρια των Olive and June nail salons, αποκάλυψε το κόλπο για να απαλλαγεί κάθε γυναίκα από τα αντιαισθητικά πετσάκια εύκολα, χωρίς καν να χρειαστεί να τα κόψει.

Διάβασε επίσης: 6 φυσικά συστατικά για να κάνεις τα νύχια σου δυνατά και υγιή

«Ένας εύκολος τρόπος είναι στο μπάνιο. Ενώ κάνεις ντους και αφού έχει μαλακώσει η επιδερμίδα στα χέρια σου, με το νύχι του αντίχειρα στο δεξί σου χέρι σπρώξε τα πετσάκια των νυχιών του αριστερού χεριού προς τα πίσω. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία και στο άλλο χέρι. Αμέσως μετά το μπάνιο και ενώ ακόμη η επιδερμίδα είναι μαλακή, τρίψε τα απαλά με το buffer. Τέλος, μην ξεχάσεις στη συνέχεια να τους απλώσεις ένα λαδάκι ή serum ειδικό για τα επωνύχια (cuticle oil).»