Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις το μαύρισμα σου να διαρκέσει περισσότερο

22.08.2018
Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις το μαύρισμα σου να διαρκέσει περισσότερο
Απόλαυσε το ηλιοκαμένο σου λουκ για όσο περισσότερο γίνεται

Με το καλοκαίρι να φτάνει πλέον στο τέλος του, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γυρίσει ήδη πίσω στην πόλη με γεμάτες μπαταρίες, όμορφες αναμνήσεις, ενδεχομένως μερικά...κιλάκια παραπάνω, αλλά κυρίως ένα όμορφο μαύρισμα. Ειδικά αν ήσουν και εσύ μία από όσες έβαζες τακτικά αντηλιακό και απόλαυσες τα μπάνια σου κάτω από τον ήλιο, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Τι μπορείς να κάνεις όμως, για να διαρκέσει το μάυρισμα σου όσο περισσότερο γίνεται; Παρακάτω θα βρεις τα 4 καλύτερα tips για ένα εξωτικό λουκ ακόμη και στις αρχές του Φθινοπώρου:

Καλή ενυδάτωση

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν ο οργανισμός μας είναι κατάλληλα ενυδατωμένος, παρατείνεται η διάρκεια ζωής των κυττάρων της επιδερμίδας και κατ' επέκταση το μαύρισμά μας. Το ίδιο συμβαίνει και με την καλή εξωτερική ενυδάτωση με κρέμες και προϊόντα που προτείνονται για μετά τον ήλιο και εξασφαλίζουν την πολύτιμη υγρασία στο δέρμα.

Αντηλιακό ακόμα και στην πόλη

Οι περισσότεροι ξεχνάμε το αντηλιακό στην τσάντα θαλάσσης με το επιστρέψουμε από τις διακοπές. Ωστόσο, το αντηλιακό δεν μας προστατεύει μόνο από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου αλλά βοηθά και στη διατήρηση του μαυρίσματος. Εκτός αυτού, το αντηλιακό μας προστατεύει και από το ξεφλούδισμα που εμφανίζεται μετά το πρώτο κάψιμο από τις ακτίνες του ήλιου ως συνέπεια της αφυδάτωσης της επιδερμίδας. .

Διάβασε επίσης: 13 τρόποι με τους οποίους η υγεία σου επωφελείται από την ήλιο

Καρότο και λυκοπένιο

Τα πολλά καρότα και οι πολλές ντομάτες πρέπει να προστεθούν στο καθημερινό διατροφολόγιό μας άμεσα, γιατί έχει επιστημονικά αποδειχτεί ότι η βήτα-καροτίνη και το λυκοπένιο σχετίζονται με την παραγωγή μελανίνης και την προστασία των κυττάρων. Πρόκειται για τροφές που συμβάλλουν τόσο στο ασφαλές μαύρισμα όσο και στη διατήρησή του για αρκετό καιρό.

Όχι στο βαρύ make up και τις κρέμες με χρώμα

Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς κρέμες σώματος και προσώπου με πρόσθετο χρώμα. Αντ'αυτού, μπορείς να προτιμήσεις κρέμες με αντηλιακό δείκτη προστασίας που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά και χωρίς τον κίνδυνο κάποιου παράξενου και αντιαισθητικού αποτελέσματος.