Πώς να διώξεις τις κοκκινίλες από το δέρμα σου σύμφωνα με τους δερματολόγους

26.03.2024
Πώς να διώξεις τις κοκκινίλες από το δέρμα σου σύμφωνα με τους δερματολόγους
Αν έχεις ποτέ νιώσει έντονη ντροπή ή έχεις χρησιμοποιήσει ένα προϊόν που δεν συνεργάστηκε καλά με το δέρμα σου, ίσως είσαι ήδη εξοικειωμένη με την ερυθρότητα του προσώπου.

Ο Dr. David Lortscher, δερματολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Curology, εξηγεί το τι ακριβώς προκαλεί την ερυθρότητα του δέρματος, πώς να την αποτρέψεις, και πώς να τη διώξεις αν έρθεις αντιμέτωπη μαζί της.

Οι κοινές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις αμέσως σύμφωνα με τους δερματολόγους

Τι προκαλεί την ερυθρότητα του δέρματος;

Υπερβολική απολέπιση
Ο συνδυασμός πολλών χημικών απολεπιστικών όπως τα AHA (Alpha Hydroxy Acids) και BHA (βήτα υδροξύ οξύ) ή/και τα φυσικά απολεπιστικά μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα καθώς και το αίσθημα υπερβολικής στεγνότητας και ευαισθησίας.

Υπερβολική χρήση ρετινοειδών
Η υπερβολική συγκέντρωση αυτού του δραστικού συστατικού μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα. "Εάν εφαρμοστεί σε υπερβολικά υψηλή συγκέντρωση ή χρησιμοποιείται περισσότερο από ό, τι πρέπει, μπορεί να αισθανθείς μια αίσθηση καψίματος, ερυθρότητας και ευαισθησίας", λέει ο Lortscher.

Πώς να αντιμετωπίσεις τα σκασμένα χείλη το χειμώνα

Φλεγμονή του δέρματος
Σύμφωνα με τον Lortscher, τα τέσσερα κύρια σημάδια φλεγμονής είναι η κοκκινίλα, η υψηλή θερμότητα, το οίδημα και ο πόνος. Επιπλέον, οι φλεγμονώδεις κηλίδες ακμής μπορεί να είναι κόκκινες, ζεστές στην αφή, διογκωμένες και επώδυνες.

12_16.png

Ποια είναι τα προληπτικά βήματα που μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις την ερυθρότητα;

Απόφυγε τα ζεστά ντους
Εάν έχεις την τάση να ταλαιπωρείσαι από την ερυθρότητα του προσώπου λόγω συνθηκών όπως η ροδόχρος ακμή, ο Lortscher συνιστά μείωση των παραγόντων που προκαλούν την έξαψη του προσώπου όπως καυτά ντους και λουτρά. "Τα καυτά ντους / λουτρά προκαλούν αγγειοδιαστολή ή διεύρυνση των τριχοειδών αγγείων (μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία κοντά στην επιφάνεια του δέρματός). Όταν έχεις φλεγμονή ενεργές πληγές από ακμή ή ερυθρότητα, τα τριχοειδή αγγεία είναι ήδη πιο διασταλμένα σε αυτές τις περιοχές."

Κάνε απολέπιση με φειδώ
Ενώ η τακτική απολέπιση μπορεί να είναι επωφελήσει το δέρμα, μπορεί επίσης να προκαλέσει ερυθρότητα καθώς και αίσθημα "στεγνότητας", ευαισθησίας και πόνου.

Μάθε ποιο είναι το σωστό σχήμα φρυδιών για εσένα, ανάλογα με το πρόσωπο σου

Τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις την ερυθρότητα;

Χρησιμοποίησε foundation με βάση τα ορυκτά
"Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε foundation, χρησιμοποίησε ένα με βάση τα ανόργανα άλατα και φόρμουλα από διοξείδιο του πυριτίου, διοξείδιο του τιτανίου και οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία απορροφούν τόσο την λιπαρότητα όσο και την ερυθρότητα, χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα και να προκαλούν ακμή", εξηγεί ο Lortscher.

Δώσε του χρόνο
"Η ερυθρότητα μπορεί να πάρει μήνες για να υποχωρήσει - ο μέσος όρος είναι περίπου 6 μήνες μετά την πρώτη εμφάνιση", εξηγεί ο Lortscher. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα σημάδια τελικά θα εξαφανιστούν.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.03.2024 - 11:17