Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο foundation για το δέρμα σου

06.11.2022
Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο foundation για το δέρμα σου
Υπάρχουν κάποια προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε καθημερινά και άλλα που κρατάμε για ειδικές περιστάσεις. Το foundation, ανεξάρτητα από το στυλ μακιγιάζ σoυ, είναι ένα από εκείνα τα πολύ σημαντικά συστατικά του make up που πρέπει να έχουν όλες (ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείς καθημερινά). Ωστόσο, πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να επιλέξουν τη σωστή απόχρωση υγρού foundation.

Χωρίς τη βοήθεια ενός makeup artist, πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να βρουν τον σωστό τόνο να ταιριάξουν το foundation με το πρόσωπό τους. Ακόμα κι αν η απόχρωση σου φαίνεται σωστή, αν o τόνος του δέρματός σου δεν ταιριάζει, το χρώμα δεν θα αποδώσει σωστά.

«Ο τόνος του δέρματος σου είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν επιλέγεις ένα foundation», λέει στο POPSUGAR η Jorge Monroy, makeup artist διασήμων από το Λος Άντζελες. «Θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τις επιλογές σου και να βρεις ένα χρώμα που να ταιριάζει καλύτερα με τoν τόνο σου».

Foundation που ταιριάζει με την απόχρωση του δέρματος

Κατά την επιλογή του foundation, υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη. «Το πιο σημαντικό; Να γνωρίζεις τον τόνο του δέρματος σου επειδή θα σε βοηθά πάντα να βρεις τη σωστή απόχρωση του foundation από τη στιγμή που ο τόνος θα παραμένει πάντα ο ίδιος ανεξάρτητα από την εποχή», λέει η Monroy. Το χρώμα του foundation σου μπορεί να αλλάζει κατά τη διάρκεια των εποχών, ανάλογα με το πόσο μαυρίζεις το καλοκαίρι, αλλά ο τόνος σου δεν αλλάζει.

Η makeup artist δίνει πληροφορίες για το πώς να βρεις το σωστό χρώμα για τον τόνο του δέρματός σου.

Πώς να βρεις τη σωστή απόχρωση

Ζεστό, ψυχρό και ουδέτερο είναι τρεις από τους πιο συνηθισμένους τόνους και αν ψωνίζεις συχνά προϊόντα μακιγιάζ, θα έχεις δει συχνά αυτούς τους τρεις όρους να επισημαίνονται στα προϊόντα.

«Για να καταλάβεις τον τόνο σου, ρίξε μια ματιά στις φλέβες στον καρπό σου», λέει η Monroy. «Εάν οι φλέβες σου φαίνονται μπλε, έχεις ψυχρό τόνο δέρματος. Εάν φαίνονται πράσινες, έχεις ζεστό τόνο δέρματος. Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις αν οι φλέβες σου είναι μπλε ή πράσινες, πιθανότατα έχεις ουδέτερο τόνο δέρματος . Μόλις καταλάβεις τον τόνο σου, μπορείς να αποφασίσεις ποιο είναι το καλύτερο χρώμα βάσης για εσένα».

Γνωρίζοντας λοιπόν τον τόνο του δέρματός σου θα σε βοηθήσει να βρεις το καλύτερο χρώμα βάσης σου. Η Monroy συνιστά οι ψυχροί τόνοι του δέρματος να ταιριάζουν με ροζ και κόκκινες αποχρώσεις και οι ζεστοί με κίτρινες και ροδακινί αποχρώσεις. Εάν ανήκεις στο ουδέτερο φάσμα, ένα foundation σε τόνους ελιάς τείνει να περιέχει ψυχρούς και ζεστούς τόνους. Για να δοκιμάσεις το χρώμα, δοκίμασέ το στο φυσικό φως του ήλιου με γυμνό πρόσωπο και εφάρμοσε λίγο foundation στη γραμμή του σαγονιού σoυ. Η Monroy λέει ότι είναι ένα καλό σημείο για να δεις αν ταιριάζει με το πρόσωπο και τον λαιμό σου.