Οι κοινές συνήθειες ομορφιάς που θα μπορούσαν να βλάψουν το δέρμα σου

17.05.2022
Οι κοινές συνήθειες ομορφιάς που θα μπορούσαν να βλάψουν το δέρμα σου
Τα λάθη που θα πρέπει να αποφύγεις για να αποφύγεις την ξηρότητα, την ερυθρότητα και άλλα προβλήματα του δέρματος

Το δέρμα είναι ένα πολύπλοκο όργανο με κύρια ενέργεια ως προς τη ρύθμιση της υγείας σου. «Το δέρμα μας έχει μια σειρά από ζωτικές λειτουργίες στη συνολική μας ευεξία», λέει ο δερματολόγος Erum N. Ilyas. «Όταν συμβουλεύω τους ασθενείς μου να φροντίζουν το δέρμα τους, δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνισή του, αλλά και με την κατανόηση του δέρματος, των ρόλων του και γιατί πρέπει να το φροντίζουμε». Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση (και την αποφυγή) των συνηθειών ομορφιάς που βλάπτουν το δέρμα, όπως το να μην αφαιρείς το μακιγιάζ πριν τον ύπνο ή να διατηρείς τα προϊόντα ομορφιάς μετά τη λήξη τους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χημικού και φυσικού αντηλιακού;

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικές κοινές συνήθειες που θα μπορούσαν να βλάψουν το δέρμα σου και να προκαλέσουν προβλήματα όπως υπερβολική ξηρότητα, εξάρσεις ακμής, ερυθρότητα, μαύρα στίγματα και άλλα. Παρακάτω, θα δεις ποια βήματα της ρουτίνας ομορφιάς σου πρέπει να αποφύγεις.

1. Υπερβολική απολέπιση
Η προετοιμασία του δέρματος πριν από το μακιγιάζ είναι ένα σημαντικό μέρος σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς και οι άνθρωποι συχνά κάνουν απολέπιση για να δώσουν στον εαυτό τους τον πιο απαλό και λαμπερό καμβά ως μέρος της διαδικασίας. Αλλά ο Ilyas προειδοποιεί να μην κάνεις απολέπιση πολύ συχνά (περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα) ή πολύ έντονα, καθώς μπορεί να βλάψει το δέρμα σου. «Είχα περιπτώσεις όπου οι ασθενείς ήταν τόσο επιθετικοί με τις βούρτσες καθαρισμού του προσώπου και με μηχανικές συσκευές που στην πραγματικότητα ανέπτυξαν λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο», λέει ο Ilyas.

2. Λανθασμένο τρίψιμο στο concealer κάτω από τα μάτια
Κατά την εφαρμογή κρέμας στο δέρμα κάτω από τα μάτια, το πιο συνηθισμένο λάθος που γίνεται είναι να μην αναγνωρίζουμε την ευαίσθητη ισορροπία υγρών στο δέρμα. «Μπορεί να υπάρξει συσσώρευση υγρού στον μαλακό ιστό κάτω από τα μάτια από αλλεργίες ή άλλα ερεθίσματα και η βαρύτητα οδηγεί στο να παραμείνει αυτό το υγρό στο δέρμα κάτω από τα μάτια», λέει Ilyas.

«Όταν εφαρμόζεις κρέμες, αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να ξεκινήσεις κεντρικά από τη μύτη και να κάνεις μασάζ προς τα έξω, μπορείς να βοηθήσεις στο να μετακινήσεις το υγρό πίσω στα λεμφαγγεία για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια», λέει. Επίσης, είναι σημαντική η αποφυγή λειαντικών ή σκληρών προϊόντων κάτω από τα μάτια. «Αν το ευαίσθητο δέρμα είναι ερεθισμένο, μπορεί να γίνει ξηρό και σκασμένο και να έχει ως αποτέλεσμα μια πιο σκούρα εμφάνιση», εξηγεί.

3. Εφαρμογή προϊόντων ομορφιάς και δέρματος σε λάθος σειρά
Η σειρά με την οποία εφαρμόζεις τα προϊόντα θα πρέπει να υπαγορεύεται από τον ρόλο τους στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου καθώς και από τη φύση του ίδιου του προϊόντος
. «Εάν χρησιμοποιείς φαρμακευτικά προϊόντα, εφάρμοσε αυτά πρώτα, καθώς πρέπει να έρθουν σε άμεση επαφή με το στρώμα του δέρματος για να είναι πιο αποτελεσματικά και, στη συνέχεια, άλλα προϊόντα στρώνονται με βάση το πάχος του προϊόντος ή το μέγεθος του μορίου".

«Οι οροί συνήθως πρέπει να εφαρμόζονται πριν από λοσιόν ή κρέμες για να επιτρέψουν στα ελαφριά προϊόντα να εισέλθουν στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος και τα παχύτερα προϊόντα θα τα σφραγίσουν για να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά». Μόλις ολοκληρώσεις τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, μπορείς να προχωρήσεις στο μακιγιάζ.

4. Δεν επανορθώνεις το δέρμα μετά τη χρήση ψεύτικων βλεφαρίδων
«Σε ό,τι αφορά τις ψεύτικες βλεφαρίδες, το βάρος του προϊόντος και η κόλλα ή η μέθοδος εφαρμογής μπορεί να οδηγήσουν σε ερεθισμό του δέρματος των βλεφάρων»
, λέει ο Ilyas.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα extensions ή προϊόντα που εφαρμόζονται στο δέρμα μας μέσω μεθόδου κόλλας, είναι σημαντικό να φροντίζουμε το δέρμα προσεκτικά μετά από κάθε χρήση. «Το δέρμα χρειάζεται να επανορθωθεί από τη λειαντική και ερεθιστική ποιότητα αυτών των προϊόντων και η χρήση ενός προϊόντος με βάση τη βαζελίνη ή βιταμίνης Ε μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη του δέρματος μετά την αφαίρεση», λέει.