Γιατί ο κάκτος είναι το συστατικό που πρέπει να μπει στη ρουτίνα περιποίησης σου

31.08.2020
Γιατί ο κάκτος είναι το συστατικό που πρέπει να μπει στη ρουτίνα περιποίησης σου
Το φυτό που είναι "δώρο" για την επιδερμίδα σου

Η περιποίηση του δέρματος είναι μοναδική για κάθε άτομο. Κάθε άτομο έχει το δικό του στόχο, είτε θέλει να αποκτήσει μια δροσερή λάμψη είτε ένα πηγούνι χωρίς κηλίδες. Αλλά στον πυρήνα όλων των ρουτίνων ομορφιάς είναι ένας κεντρικός παράγοντας: η διατήρηση μιας επαρκούς ενυδάτωσης.

Δες και αυτό: Εσύ ξέρεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ υγρασίας και ενυδάτωσης;

Γνωρίζουμε ήδη για συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη, αλλά υπάρχουν επίσης πολλά συστατικά στη φύση που μπορούν να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε ένα δροσερό δέρμα. Κι όμως, ο κάκτος είναι ένα τέτοιο συστατικό. Οι κάκτοι μπορούν να επιβιώνουν σε σκληρές συνθήκες, και μπορεί να φαίνεται περίεργο πως ένα φυτό που ζει σε ένα τόσο ξηρό περιβάλλον μπορεί να μας βοηθήσει να ενυδατώσουμε το δέρμα μας, αλλά τα λόγια των ειδικών αρκούν για να μας πείσουν: Η δερματολόγος Dr. Jessie Cheung της Cheung Aesthetics and Wellness, εξηγεί γιατί ο κάκτος μπορεί να είναι το καλύτερο αποφρακτικό στοιχείο για το δέρμα μας.

Αυτό το είδες; Ρυτίδες χαμόγελου: Πώς δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται

Δεδομένου του κλίματος στο οποίο ζουν οι κάκτοι, διατηρούν φυσικά μεγάλο μέρος του νερού τους για να επιβιώσουν. Η Cheung λέει: "Φανταστείτε όλα τα αντιοξειδωτικά και την ενυδάτωση που χρειάζεται ένας κάκτος για να επιβιώσει στο σκληρό περιβάλλον της ερήμου". Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως στο δέρμα μας; "Ο κάκτος, συνήθως εκείνος με φραγκόσυκο, είναι πλούσιος σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση του φραγμού των λιπιδίων του δέρματος και κλειδώνουν στην υγρασία". Εξηγεί επίσης ότι οι κάκτοι περιλαμβάνουν βεταλίνη, η οποία "παρέχει προστασία από τον ήλιο και την έκθεση στις ελεύθερες ρίζες που διασπά το κολλαγόνο και προκαλεί ρυτίδες". Επιπλέον, τα υψηλά επίπεδα βιταμινών Ε και Κ που βρίσκονται στον κάκτο βοηθούν στο να φωτιστεί το δέρμα και να διατηρεί την ενυδάτωση όλη την ημέρα.