Μπορούν τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ να αντικαταστήσουν το καθαριστικό προσώπου;

11.03.2019
Μπορούν τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ να αντικαταστήσουν το καθαριστικό προσώπου;
Αν χρησιμοποιηθούν σωστά, τότε ναι!

Σίγουρα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις γυρίσει στο σπίτι σου εξαντλημένη και δε μπορούσες να ασχοληθείς με το πλύσιμο του προσώπου σου.

Διάβασε επίσης: Πώς τα διαφορετικά είδη αλκοόλ επηρεάζουν το δέρμα σου

Για τέτοιες περιπτώσεις, θα έχεις και εσύ ένα μικρό πακέτο με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ τα οποία αν και βολικά, ίσως έχεις ακούσει ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να καθαρίσεις το πρόσωπο σου.

"Είναι σημαντικό να σκουπίσεις το πρόσωπό σου ξεκινώντας από το μέτωπο μέχρι το σαγόνι", λέει η δερματολόγος Dr. Debra Luftman από το Beverly Hills. "Ξεκίνα από τη μία πλευρά του προσώπου σου, στη συνέχεια γύρισε το μαντηλάκι και επανάλαβε από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας μεσαία πίεση και μια κίνηση προς τα κάτω. Πάντα να τελειώνεις στη μύτη, καθώς είναι ένα από τα πιό λιπαρά μέρη του προσώπου."

Αυτό το είδες; Πώς φροντίζουν οι Ελβετίδες το δέρμα τους, σύμφωνα με τους ειδικούς

Είναι, λοιπόν, εντάξει να αντικαταστήσουμε το καθαριστικό προσώπου με τα μαντηλάκια στο τέλος της ημέρας;

"ΝΑΙ! Μετά από μια κουραστική μέρα είτε στη δουλειά είτε μετά από μια βραδινή έξοδο, μερικές φορές είναι δύσκολο να φτάσεις στο νεροχύτη για να πλύνεις το πρόσωπό σου. Ένα καθαριστικό μαντηλάκι είναι ένας εύκολος, βολικός και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου."

Ποια συστατικά θα πρέπει να αναζητήσεις σε ένα μαντηλάκι;

"Νερό και επιφανειοδραστικό (όπως το στεατικό γλυκερυλεστέρα)".

Δες και αυτό: 5 μυστικά για ακόμη πιο φρέσκο, καθαρό και λαμπερό δέρμα