7 τρόποι να απαλλαγείς οριστικά από τη ψαλίδα

24.10.2022
7 τρόποι να απαλλαγείς οριστικά από τη ψαλίδα
Η ψαλίδα μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την όψη των μαλλιών σου - δες τι μπορείς να κάνεις για την προλάβεις

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καλό κούρεμα για τη διόρθωση των σπασμένων άκρων των μαλλιών. Αλλά για όσες απεχθάνονται την ψαλίδα, η πραγματική τους μάχη είναι να διατηρηθούν τα μαλλιά δυνατά και να αποφευχθεί η εμφάνιση σπασμένων άκρων εξαρχής.

Πριν διαβάσεις πώς να απαλλαγείς από τη ψαλίδα, αξίζει να καταλάβεις τι την προκαλεί. Οι σπασμένες άκρεςείναι συχνά το αποτέλεσμα φθοράς, ξηρότητας, χρώματος μαλλιών και θερμότητας. Οι άκρες των μαλλιών σου είναι επίσης το παλαιότερο μέρος της τρίχας, επομένως είναι κατανοητό ότι μπορούν να εξασθενήσουν με την πάροδο του χρόνου και να σπάσουν.

6 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ μια τριχολόγος και κομμώτρια στα αραιά μαλλιά

Αν και είναι αδύνατο να αντιστρέψουμε τις σπασμένες άκρες, υπάρχουν απλοί τρόποι για να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά που προκαλούν οι συνήθειές μας στο styling στα μαλλιά:

Στέγνωσε μερικώς τα μαλλιά σου με φυσικό τρόπο
Τα πρώτα βήματα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των άκρων μας. Το στέγνωμα με πιστολάκι περιλαμβάνει τη χρήση θερμότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο. Έτσι, εάν θέλεις πραγματικά να προστατέψεις τα μαλλιά σου, ο Steve Robinson, Art Director στο Electric Hair Group, συνιστά το φυσικό στέγνωμα μέχρι να στεγνώσουν κατά 50-80% και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι. "Βεβαιώσου ότι εφαρμόζεις μια καλή ενυδατική κρέμα εάν κάνεις φυσικό στέγνωμα για να μειώσεις το φριζάρισμα", λέει. "Είναι επίσης πολύ σημαντικό να κατανοήσεις πώς να στεγνώνεις σωστά με πιστολάκι. Ποτέ δεν πρέπει να αγγίζεις το ακροφύσιο απευθείας στα μαλλιά".

Χρησιμοποίησε μια βούρτσα που ξεμπερδεύει ή μια χτένα με φαρδιά δόντια
Ο Steve λέει ότι είναι πάντα καλό να ξεκινάς με μια χτένα με φαρδιά δόντια, προσθέτοντας ότι είναι επίσης σημαντικό να ξεκινάς από το κάτω μέρος των μαλλιών και να ανεβαίνεις, διαφορετικά απλώς σέρνεις τους κόμπους σε ένα σημείο. "Δεν είναι κακό να χωρίσεις τα μαλλιά σου σε κομμάτια και να αφιερώσεις τον χρόνο σου", λέει. "Τα μαλλιά είναι πιο εύκαμπτα και ευάλωτα όταν είναι βρεγμένα, οπότε δεν χρειάζεται να τα πιέζεις και να τα βουρτσίζεις δυνατά".

Μείωσε τη θερμοκρασία των εργαλείων styling
"Οποιοδήποτε εργαλείο μαλλιών πάνω από 180 βαθμούς θα αποκερατινίσει τα μαλλιά"
, λέει ο Steve. "Τα υγιή μαλλιά περιέχουν κερατίνη, η οποία διαλύεται όταν θερμαίνεται πάνω από 200 βαθμούς. Μόλις συμβεί αυτή η διαδικασία, είναι αδύνατο να αντικατασταθεί η κερατίνη." Ο Steve λέει επίσης ότι είναι ένας τεράστιος μύθος ότι όσο πιο ζεστά τα ισιωτικά ή το ραβδί για μπούκλες, τόσο καλύτερο και μεγαλύτερης διάρκειας είναι το αποτέλεσμα. "Οτιδήποτε περισσότερο από 180 βαθμούς σημαίνει ότι υπερθερμαίνεις και καταστρέφεις τα μαλλιά", προσθέτει.

Οι κανόνες για να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή μεταξύ των επισκέψεων στο κομμωτήριο

Μην πειράζεις τα σπασμένα άκρα
Το να πειράζεις τη ψαλίδα σου φέρνει χειρότερα αποτελέσματα:
Διαταράσσει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα της τρίχας, οδηγώντας κι άλλο σε σπασμένα άκρα και ούτω καθεξής. "Το σημείο όπου τα μαλλιά σταματούν να σπάνε είναι εκεί που τελειώνουν τα αδύναμα μαλλιά και αρχίζουν τα δυνατά μαλλιά", λέει ο Steve, "και αυτό θα σου δώσει μια ένδειξη για το πόσο πρέπει να κόψεις".

Χρησιμοποίησε μια πετσέτα μικροϊνών
Η χρήση πετσέτας μικροϊνών ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγεις την επιθετική τραχύτητα των μαλλιών. Όσο για το πώς λειτουργεί, ταμπονάρεις τα μαλλιά σου με μια πετσέτα Microfibre και στη συνέχεια τα τυλίγεις σε αυτήν για να στεγνώσουν. Όχι μόνο το υλικό απορροφά γρήγορα την υγρασία, αλλά είναι επίσης πιο απαλό από την τυπική πετσέτα, κάτι που θα σε βοηθήσει να αποτρέψεις τις σπασμένες άκρες μακροπρόθεσμα.

Επένδυσε σε μια θεραπεία κερατίνης
Η κερατίνη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης στα μαλλιά που κάνει τις τρίχες λιγότερο φριζαρισμένες, απαλές στην αφή και ευκολότερες στο styling
. Για το λόγο αυτό, ο Steve λέει ότι οι θεραπείες κερατίνης στο κομμωτήριο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Με απλά λόγια, αντικαθιστά τα μόρια κερατίνης όπου λείπει η κερατίνη. Μόλις κλειδωθεί με θερμότητα, θα διαρκέσει για αρκετούς μήνες. "Αυτό, ωστόσο, είναι απλώς μια προσωρινή λύση και οι τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο είναι απαραίτητες", σημειώνει.