Πώς να έχεις τέλεια μαλλιά κάθε μέρα

08.07.2020
Πώς να έχεις τέλεια μαλλιά κάθε μέρα
Πες "αντίο" στις bad hair days

Όλες έχουμε μέρες που τα μαλλιά μας δεν είναι στην καλύτερη τους φάση, δεν "κάθονται", είναι αδύνατο να τα στυλιζάρουμε και γενικά...δεν συνεργάζονται. Ακολουθώντας όμως τα tips και τις συμβουλές των έμπειρων κομμωτών μπορούμε να αποκτήσουμε όμορφα, υγιή και λαμπερά μαλλιά σε καθημερινή βάση.

Δες και αυτό: Οι συνήθειες που δημιουργούν ψαλίδα

Δες παρακάτω τα βήματα για να έχεις κάθε μέρα τέλεια μαλλιά:

- Λούσου δύο φορές, όπως κάνουν πάντα στα κομμωτήρια. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι θα έχεις καθαρίσει καλά τα μαλλιά σου, καθώς η πρώτη εφαρμογή σαμπουάν αφαιρεί τους ρύπους και τυχόν υπολείμματα styling, ενώ το δεύτερο προσφέρει βαθιά καθαριότητα.

- Σκούπισε καλά τα μαλλιά σου μετά την εφαρμογή σαμπουάν και πριν την εφαρμογή της μάσκας, για να απομακρύνεις τη μεγάλη ποσότητα νερού και να μπορέσει το προϊόν να εισχωρήσει και να δράσει καλύτερα στο εσωτερικό της τρίχας.

- Άπλωσε τη μάσκα προσεκτικά, χωρίζοντας τα μαλλιά σου σε τούφες και εφαρμόζοντας μια μικρή ποσότητα μάσκας σε κάθε τούφα, στα μήκη και στις άκρες, κάνοντας απαλό μασάζ ώστε να απορροφηθεί καλύτερα και να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση.

- Απόφυγε το καυτό νερό, καθώς αφυδατώνει την τρίχα και προτίμησε μια χλιαρή θερμοκρασία. Στο τέλος του λουσίματος χρησιμοποίησε δροσερό νερό για να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να δείχνει πιο λεία και λαμπερή.

Αυτό το είδες; Πώς να ισιώσεις τα μαλλιά σου σαν επαγγελματίας

- Χρησιμοποίησε το σωστό σαμπουάν για τα μαλλιά σου και τις ανάγκες τους.

- Αν κάνεις styling στα μαλλιά σου, είναι σημαντικό να δώσεις στα μαλλιά σου την προστασία που χρειάζονται από αυτό πριν από τη χρήση τους. Χρησιμοποίησε ένα σπρέι θερμοπροστασίας, ακόμη κι αν χρησιμοποιείς μόνο πιστολάκι.

- Απόφυγε τις υψηλές θερμοκρασίες στο πιστολάκι και κράτησε το σε απόσταση 30 εκατοστών από το κεφάλι για να περιορίσεις τις φθορές που προκαλεί στα μαλλιά.