Το σωστό μακιγιάζ για να αναδειχθεί το πρόσωπο σου στις φωτογραφίες

23.01.2020
Το σωστό μακιγιάζ για να αναδειχθεί το πρόσωπο σου στις φωτογραφίες
Οι τεχνικές και τα προϊόντα που θα σε κάνουν πραγματικά φωτογενή

Είναι γεγονός πως, ακόμη κι όταν έχεις βρει ένα σημείο με καλό φωτισμό και μια κολακευτική πόζα για να φωτογραφηθείς, πολλές φορές βρίσκεις να σου χαλάει την εικόνα.

Δες και αυτό: Ο απόλυτος οδηγός για να βρεις την ιδανική απόχρωση για τα φρύδια σου

Είτε σου φαίνεται περίεργο είτε όχι, είναι πολύ πιθανό αυτό που φταίει να είναι το μακιγιάζ. Παρακάτω θα βρεις τις 10 καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για να αυξήσετε τη φωτογένειά σου:

- H επιδερμίδα πρέπει να δείχνει όσο το δυνατόν πιο καθαρή, ενυδατωμένη και λεία. Ξεκίνησε απλώνοντας ένα primer, το οποίο θα βοηθήσει το foundation να απλωθεί ομοιόμορφα, χαρίζοντας ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

- Το αντηλιακό δε θα πρέπει να λείπει ποτέ από τη ρουτίνα μακιγιάζ... εκτός και αν πρόκειται να βγεις φωτογραφίες. Τα περισσότερα αντηλιακά δημιουργούν ένα αντιαισθητικό εφέ λευκής μάσκας στις φωτογραφίες με φλας. Η ιδανική επιλογή για την αποφυγή αυτού του προβλήματος είναι η χρήση ενός αντηλιακού με χημικά και όχι φυσικά φίλτρα.

Αυτό το είδες; Πώς να κάνεις το foundation σου να φαίνεται σα δέρμα

- Άπλωσε μια λεπτή στρώση foundation με ένα ελαφρώς βρεγμένο σφουγγαράκι μακιγιάζ για να καλύψεις τυχόν ατέλειες στην επιδερμίδα σου.

- Κρύψε τους μαύρους κύκλους με ένα κονσίλερ σε υποκίτρινη απόχρωση για πιο ξεκούραστο βλέμμα.

- Δώσε λάμψη στα σημεία που φυσικά θα σε χάιδευε ο ήλιος, όπως ψηλά στα μάγουλα και στο κόκκαλο της μύτης, για να δώσεις μια υγιή λάμψη στο πρόσωπό σου. Μην παραλείψεις να απλώσεις λίγο highlighter ή μια ιριδίζουσα λευκή σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σου για να κάνεις το βλέμμα πιο λαμπερό.

- Κάνε contouring για να δώσεις βάθος στο πρόσωπο και να τονίσεις το περίγραμμά του, χρησιμοποιώντας μία πούδρα 2-3 τόνους πιο σκούρα από το χρώμα του foundation ή ένα bronzer.

- Τόνισε τα μάτια σου χρησιμοποιώντας ένα eyeliner ή ένα μολύβι σε γκρι ή καφέ απόχρωση, που θα αναδείξει το σχήμα των ματιών χωρίς να βαρύνει το βλέμμα.

- Δώσε βάθος στο βλέμμα απλώνοντας μάσκαρα στις πάνω βλεφαρίδες και εστιάζοντας σε εκείνες στην εξωτερική γωνία των ματιών. Απόφυγε τη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, καθώς δημιουργεί ανεπιθύμητες σκιές.

Διάβασε επίσης: Τα 5 εύκολα tricks που θα κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν μεγαλύτερα

- Φρόντισε τα φρύδια να είναι καλοσχηματισμένα με μολύβι ή σκιά.

- Τόνισε τα χείλη, περιγράφοντάς τα με ένα μολύβι χειλιών ελάχιστα πιο σκούρο από το φυσικό τους χρώμα. Στη συνέχεια άπλωσε ένα διάφανο γκλος ή ένα κραγιόν κοντά στο φυσικό χρώμα τους. Απόφυγε τις ματ υφές που δεν κολακεύουν τα χείλη στις φωτογραφίες.

-Προτίμησε να βαφτείς σε φυσικό φως, καθώς το τεχνητό φως είναι συχνά παραπλανητικό.

-Φύλαξε στην τσάντα σου μια διαφανή πούδρα ή χαρτάκια που απομακρύνουν τη λιπαρότητα από το πρόσωπο (blotting papers) για γρήγορο φρεσκάρισμα του μακιγιάζ πριν από τις φωτογραφίες.