Πώς να κάνεις τα χείλη σου μεγαλύτερα χωρίς ενέσεις

19.12.2019
Πώς να κάνεις τα χείλη σου μεγαλύτερα χωρίς ενέσεις
Μπορείς να πετύχεις ζουμερά χείλη με μακιγιάζ και μόνο

Πλέον, κάθε νέα ηθοποιός, μοντέλο ή influencer φαίνεται να έχει σαρκώδη, ζουμερά χείλη.

Τι μπορείς να κάνεις αν θέλεις να δώσεις και εσύ έμφαση στα χείλη σου, αλλά να αποφύγεις τις ενέσιμες θεραπείες; Παρακάτω, κορυφαίοι makeup artists μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται πιο γεμάτα μόνο με τη δύναμη του μακιγιάζ.

Δες και αυτό: Το trick της Meghan Markle για σαρκώδη χείλη

Προετοιμασία
Το εφέ των "ζουμερών" χειλιών είναι κάτι που "αποδίδεται στην υγεία", λέει η Christine d'Ornano, παγκόσμια αντιπρόεδρος της Sisley Paris. "Σημαίνει ότι είσαι ενυδατωμένη."

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα επικεντρωθούν στην ενυδάτωση των χειλιών, αλλά η d'Ornano τονίζει τη σημασία της ενυδάτωσης του δέρματος γύρω από τα χείλη. "Οι γραμμές γύρω από το χείλος είναι αυτό που πραγματικά κάνει τα χείλη σου να φαίνονται λιγότερο ζουμερά", λέει.

Αλλά μπορείς να παραλείψεις το lip scrub. "Τα scrubs για τα χείλη δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικά", λέει ο Daniel Martin, ο οποίος επιμελήθηκε το μακιγιάζ της Meghan Markle για το γάμο της και είναι πρεσβευτής του Dior Beauty. "Απλώς έχουν γεύση ζάχαρης και δεν κάνουν πραγματική απολέπιση". Αντ 'αυτού, ο Martin χρησιμοποιεί ένα ζεστό βρεγμένο ύφασμα στα χείλη των πελατών του για να απομακρύνει απαλά τις ξηρές νιφάδες.

Αυτό το είδες; Εσύ ξέρεις ποια απόχρωση κραγιόν κάνει τα χείλη σου να φαίνονται μεγαλύτερα;

Βρείτε το σχήμα σου
Ο επαγγελματικός τρόπος για να "φουσκώσεις" τα χείλη σου με μακιγιάζ σημαίνει ότι θα πρέπει να προσθέσεις μερικά βήματα στη ρουτίνα μακιγιάζ σου. Ο Martin σβήνει τον τόνο των χειλιών με founation ή concealer. "Με αυτόν τον τρόπο βλέπεις το πραγματικό σχήμα των χειλιών", λέει.

Στη συνέχεια, επιλέγει ένα μολύβι χειλιών που ταιριάζει με τον πραγματικό τόνο τους ή είναι λίγο πιο σκούρο. Αυτό δίνει στα χείλη δομή και παρέχει τη βάση για οποιοδήποτε άλλο προϊόν εφαρμόζεις.

"Η αλήθεια είναι ότι αν δεν τα εφαρμόζεις συνεχώς, τα προϊόντα για τα χείλη 'φεύγουν' ελαφρώς στις άκρες", λέει ο Martin. "Καθώς η μέρα περνάει, ένα μολύβι που ταιριάζει με τον τόνο των χειλιών σου θα φαίνεται πιο φυσικό και ωραίο καθώς το κραγιόν ή το gloss σου εξαφανίζονται."

"Μόλις βρεις το σωστό liner και καθορίσεις το φυσικό σου σχήμα, τράβηξε μια γραμμή κατά πλάτος ακριβώς έξω από τη γραμμή των χειλιών", λέει η Beau Nelson, makeup artist που συχνά συνεργάζεται με την Kristen Stewart. Συμπλήρωσε το υπόλοιπο χείλος με το ίδιο liner.

Η τέχνη της απόσπασης
Ορισμένα οπτικά κόλπα μπορούν να σου χαρίσουν σε μεγάλο βαθμό το εφέ των ζουμερών χειλιών. Μπορείς να φορέσεις το μολύβι μόνο του ή με ένα παχύ στρώμα gloss. Η ανακλαστική επιφάνεια δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πληρότητας. Για μια πιο γεμάτη φόρμουλα, ένα κρεμώδες κραγιόν μπορεί να είναι μια πλούσια και όμορφη εναλλακτική λύση.

Διάβασε επίσης: Κόκκινο κραγιόν: Ποια απόχρωση σου ταιριάζει ανάλογα με την ηλικία και τα χείλη σου

Τι γίνεται με όλα αυτά τα προϊόντα που υπόσχονται φούσκωμα των χειλιών;
"Τα lip plumbers περιέχουν ήπιες ερεθιστικές ουσίες", λέει η Shereene Idriss, δερματολόγος στο Μανχάταν. "Εντείνουν τη ροή του αίματος και σου δίνουν ένα ήπιο οίδημα."

Ενώ δουλεύουν, η Idriss προειδοποιεί ενάντια στην τακτική χρήση. "Εάν ενοχλείς συνεχώς τα χείλη σου, θα στεγνώσουν και θα σκιστούν", λέει. Τα συστατικά που πρέπει να αποφεύγεις περιλαμβάνουν την κανέλα και τη νιασίνη, που διαστέλουν τα αιμοφόρα αγγεία.

Η Idriss επισημαίνει επίσης ότι εάν έχεις συχνά ξηρά χείλη, θα πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειες σου. Για παράδειγμα, γλείφεις τα χείλη σου όλη την ημέρα; "Μερικές φορές," λέει, "πρέπει να αντιμετωπίσεις τη ρίζα του προβλήματος για να πάρεις αυτό που θέλεις."