Είσαι σίγουρη πως εφαρμόζεις το concealer σου με τον σωστό τρόπο;

03.09.2019
Είσαι σίγουρη πως εφαρμόζεις το concealer σου με τον σωστό τρόπο;
Αυτός είναι o τρόπος να εφαρμόσεις concealer σαν επαγγελματίας

Αν είσαι λάτρης του μακιγιάζ (σαν εμάς), θα έχεις ήδη βρει το καλύτερο concealer για εσένα. Από τις ατέλειες μέχρι τους κύκλους κάτω από τα μάτια, υπάρχουν πολλά που ένα καλό προϊόν μπορεί να καλύψει (κυριολεκτικά). Είσαι σίγουρη όμως ότι ξέρεις να το εξαρμόζεις σωστά;

Δες και αυτό: Ιδού τι συμβαίνει στα φρύδια μας καθώς μεγαλώνουμε

Η make-up artist Amber Amos μοιράζεται τους κανόνες της για την καλύτερη εφαρμογή του concealer:

Ενυδάτωσε το πρόσωπο σου
"Για μένα, το πιο σημαντικό πράγμα για να προετοιμάσεις οποιαδήποτε περιοχή είναι η ενυδάτωση. Δεν είμαι μεγάλη fan των primers, αλλά αν έχεις λιπαρό δέρμα, τότε θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα mattifying προϊόν".

Χρησιμοποίησε τα σωστά εργαλεία
"Συνήθως χρησιμοποιώ το BeautyBlender, αλλά ένα καλό πινέλο μπορεί να έχει εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα."

Αυτό το είδες; Mακιγιάζ ματιών: Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Σκέψου στρατηγικά την τοποθέτηση
"Εφαρμόζω το concealer ακριβώς κάτω από το μάτι μου σε σχήμα ανάποδου τριγώνου, ή σε ένα μεγαλύτερο τρίγωνο με το concealer και το highlighter μου".

Απόφυγε την ανάμειξη με την κρέμα ματιών
"Θα προκαλέσει αραίωση. Αν η περιοχή κάτω από το μάτι σου είναι πραγματικά ξηρή, μπορείς να το αναμίξετε με μια κρέμα ματιών, αλλά θα πρότεινα απλά να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό concealer."

Διάβασε επίσης: Αυτή είναι η πιο σωστή τεχνική για τη μάσκαρα

Η πούδρα είναι το κλειδί
"Αν έχεις πολλές λεπτές γραμμές, τότε, όχι, δεν συνιστώ το σετάρισμα με πούδρα. Αλλά, αν η περιοχή κάτω από τα μάτια σου είναι αρκετά ομαλή, τότε χρησιμοποίησε μια πούδρα, κατά προτίμηση μια λεπτή, άχρωμη πούδρα φινιρίσματος."

Χρησιμοποίησε concealer και σαν highlighter
"Ανάλογα με το πόσο glam αποτέλεσμα θέλω, θα κάνω ένα μεγάλο τρίγωνο [με το concealer μου]: τη γωνία δεξιά κάτω από το μάτι μου κάτω από εκεί που τελειώνει η μύτη μου και έπειτα μέχρι την πλευρά και την κορυφή των ζυγωματικών μου".