Μάσκαρα: το μαγικό για να σου κρατήσει διπλά!

06.12.2013
Αν ετοιμάζεσαι να αποχωριστείς την αγαπημένη -και χρυσοπληρωμένη- σου μάσκαρα με δάκρυα στα μάτια, κοιτάζοντας με θλίψη το άδειο σου πορτοφόλι, συγκρατήσου: υπάρχει ένα κολπάκι που θα σας ξαναφέρει κοντά και θα δώσει νέα πνοή στη σχέση σας, με μια μόνο κίνηση. Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Την έχεις διαλέξει με προσοχή, την έχεις χρησιμοποιήσει με σύνεση προκειμένου να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά όπως και να το κάνεις όταν η μάσκαρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του καθημερινού σου μακιγιάζ, το τέλος αυτής της σχέσης δεν θ' αργήσει να φανεί.

Πριν βιαστείς να την πετάξεις, ή να την παραχώσεις στο συρτάρι με την κρυφή όσο και μάταια ελπίδα να ξαναγεμίσει, δες τι μπορείς να κάνεις για να αναζωογονήσεις τη σχέση σου με την αγαπημένη σου μάσκαρα, χωρίς να χαλάσεις ευρώ:

Ξεβιδώνεις το καπάκι και τραβάς προς τα έξω το βουρτσάκι μέχρι το σημείο που αρχίζουν να φαίνονται οι τριχούλες. Κρατώντας σταθερό το σώμα της μάσκαρα με το άλλο χέρι, λυγίζεις μαλακά προς τα έξω το βουρτσάκι ώστε να σχηματίσει μια ανοιχτή γωνία, περίπου 30ο (βλ. φωτο).

Αυτό είναι όλο: τώρα το βουρτσάκι θα μπορεί να μαζέψει το προϊόν από τα εσωτερικά τοιχώματα του σωλήνα κι έτσι η μάσκαρα θα σου κρατήσει διπλά, για να μην σου πω και τριπλά!

Επιπλέον, η κλίση που έχει το βουρτσάκι σου επιτρέπει να πιάνεις εύκολα ακόμη και τις πιο μικρές τριχούλες στις γωνίες των βλεφαρίδων σου, πετυχαίνοντας ακόμα πιο εντυπωσιακό βλέμμα.

Όταν τελειώσεις με το μακιγιάζ σου, απλά βιδώνεις το βουρτσάκι όπως είναι λυγισμένο, αφού χωράει μια χαρά κι έτσι στη συσκευασία.

Μυστικό: αν δεις ότι το βουρτσάκι μαζεύει πολύ προϊόν με αποτέλεσμα να μουτζουρώνεσαι, σκούπισε την περίσσεια με ένα χαρτομάντηλο, βάψε τις βλεφαρίδες σου και επανέλαβε τη διαδικασία του λυγίσματος, δίνοντας του ελαφρά μικρότερη κλίση (μπορείς πάντα να το ξαναλυγίσεις ακόμα λίγο, όταν δεις ότι η μάσκαρα σου τελειώνει και πάλι).

Προσοχή: μην επιχειρήσεις να εφαρμόσεις αυτό το κόλπο σε καινούργια μάσκαρα, γιατί απλά θα την ξετινάξεις πριν την ώρα της, σπαταλώντας περισσότερο προϊόν απ' αυτό που χρειάζεσαι.