Μενεγάκη - Κορομηλά: Η μεγάλη συνάντηση, το "μήλον της έριδος" και η επίμονη πρόταση που έμεινε στον... αέρα

25.11.2022
Μενεγάκη - Κορομηλά: Η μεγάλη συνάντηση, το "μήλον της έριδος" και η επίμονη πρόταση που έμεινε στον... αέρα
Ύστερα από 27 χρόνια, η Ελένη Μενεγάκη υποδέχτηκε ξανά τη Ρούλα Κορομηλά στην εκπομπή της. Τότε, το 1996, ήταν με αφορμή τα 5α γενέθλια του Πρωινού Καφέ, προς τιμή της γυναίκας που τον σέρβιρε πρώτη, τώρα η αφορμή δόθηκε από την κοινή στέγη που μοιράζονται στο "Mega το καλό", όπως έλεγε και ξανάλεγε η Ελένη. Η συνάντηση είχε, πραγματικά, μεγάλο ενδιαφέρον, από όλες τις απόψεις.

Η Ελένη Μενεγάκη και η Ρούλα Κορομηλά έκαναν κοινή έναρξη στην εκπομπή. Η Ρούλα είχε ήδη μπει στο πλατό όταν έπεσε ένα βιντεάκι από τη συνάντηση του 1996 και ο φακός τις έδειξε καθισμένες στον καναπέ να σκάνε στα γέλια. "Δε φαντάζεστε τι έχουμε πει μεταξύ μας ένα τέταρτο που περιμένουμε" είπε πρώτα πρώτα η Ελένη ενώ και οι δύο παραδέχτηκαν η μία στην άλλη πως παρόλο που ήθελαν να έχουν κοιμηθεί καλά και να εμφανιστούν ωραίες και φρέσκες στην εκπομπή, καμιά τους δεν κατάφερε να κοιμηθεί, από το άγχος.

"Γιατί δεν έχουν βρεθεί αυτές μεταξύ τους μέχρι τώρα, θα αναρωτιούνται οι τηλεθεατές", είπε η Ελένη ενώ με τη Ρούλα κατέληξαν στο ότι δεν έχουν και ούτε είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα η μία με την άλλη, γιατί στην ουσία δεν βρέθηκαν ποτέ "απέναντι", απλώς δεν βρέθηκαν ποτέ γιατί δεν... έτυχε!

Ελένη Μενεγάκη: 8 φορές που έγινε έξαλλη στον τηλεοπτικό αέρα! [Βίντεο]

Μεταξύ των όσων είπαν οι δυο τους (και ανάμεσα στα γέλια τους και τα εκατέρωθεν κομπλιμέντα που δεν έλεγαν να σταματήσουν) ακούσαμε και τη Ρούλα να θυμίζει στην Ελένη την πρώτη τους συνάντηση εκτός τηλεόρασης, πριν ξεκινήσει η ίδια τον Πρωινό Καφέ: «Συναντηθήκαμε Ελένη και δεν το θυμάσαι σε ένα σπίτι, στην Δήμητρα Παπίου πριν ξεκινήσεις τηλεόραση. Και με ρώτησες πως τα καταφέρνω. Και μετά πήγα εγώ στον Πρωινό Καφέ, μετά ανέλαβες εσύ και κοίτα τώρα που έγινες διαχρονική αξία».

Είπαν πολλά πολλά και κάποια στιγμή η συζήτηση στράφηκε και στα προσωπικά με τη Ρούλα να παραδέχεται ότι εξαιτίας του πάθους για τη δουλειά της όλες οι σχέσεις της έφταναν σε ένα τέλος. Όσο για τη απόφασή της να αποσυρθεί; Ύστερα από τόσα χρόνια πίεσης και συνεχούς δουλειάς, θέλησε να κάνει ένα βήμα πίσω και να χαρίσει στον εαυτό της όλα όσα είχε στερηθεί, ενώ τα προβλήματα υγείας την κράτησαν επίσης εκτός κάμερας.

Προτάσεις είχε δεχτεί μέσα στα χρόνια, όμως δεν ήταν ούτε το timing σωστό, ούτε το consept ενδιαφέρον. Μέχρι που ήρθε το "Σπίτι με το Mega".

Δύο τα πιο απολαυστικά σημεία της συνέντευξης, όπως την είδαμε εμείς. Το πρώτο αφορά στην πρόταση/πρόσκληση/κάλεσμα που έκανε Live στην Ελένη η Ρούλα για να πάει καλεσμένη στο Σπίτι με το Mega. "Διάλεξε όποια παραμονή θέλεις, Χριστούγεννα ή Πρωτοχρονιά". Επέμενε η Ρούλα, ξεγλιστρούσε σαν το χέλι η Ελένη -και μία και δύο και τρεις και τέσσερις φορές. Η μαεστρία της Μενεγάκη να γυρίζει την κουβέντα εκεί ακριβώς που θέλει χωρίς να καρφώνεται ούτε να καρφώνει είναι παροιμιώδης! Θα φανεί τι θα γίνει και τι θα θέλει και το κανάλι, όμως από ό,τι φάνηκε, η Μενεγάκη θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποφύγει αυτή (και όποια άλλη, δηλαδή) εμφάνιση!

Και φυσικά, στο τέλος ήρθε και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος -το "μήλον της έριδος" που λέγαμε- στην παρέα. Η δεύτερη πιο απολαυστική στιγμή της συνάντησης. Μια απίστευτη σκηνή με ατάκες "δικός μου είναι" και "μου λείπεις" και τον γνωστό κριτικό κινηματογράφου τον οποίο "κληρονόμησε" η Ελένη από τη Ρούλα, όταν εκείνη έφυγε από τον Πρωινό Καφέ.

Οι τρεις τους χαλάρωσαν τελείως και δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους, ενώ οι αναμνήσεις ερχόταν η μία μετά την άλλη. Η συνάντηση κρίθηκε από τους πάντες υπερεπιτυχημένη και στο τέλος, η Ρούλα σα να έθεσε εαυτώ στη διάθεση της Ελένης με μόνιμη αποδοχή ανοιχτής πρόσκλησης. "Και την ερχόμενη εβδομάδα μπορώ να είμαι εδώ αν θέλεις" της είπε...

Και το κοινό, πάντως απόλαυσε την ξεχωριστή αυτή τηλεοπτική στιγμή με τη Ρούλα να αποθεώνεται, κυριολεκτικά, στο Twitter.

Ζωή Κίττα