Eurovision 2022: Αυτό είναι το τραγούδι της Ελλάδας για τον φετινό μουσικό διαγωνισμό [video]

11.03.2022
Eurovision 2022: Αυτό είναι το τραγούδι της Ελλάδας για τον φετινό μουσικό διαγωνισμό [video]
Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord τραγουδά «Die Together» για την Ελλάδα.

Η συμμετοχή της χώρας μας για τον φετινό μουσικό διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί -εκτός απροόπτου- μεταξύ 10 και 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας παρουσιάστηκε επίσημα χθες.

Η ομογενής νεαρή τραγουδίστρια από τη Νορβηγία, Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord ερμηνεύει το τραγούδι «Die Together» το οποίο υπογράφει η ίδια από κοινού με τον Bjørn Helge.

Ιδού μια πρώτη γεύση από το video clip της συμμετοχής μας.

Εν μέσω του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία η Αμάντα ρωτήθηκε πώς νιώθει που καλείται να συμμετάσχει σε αυτή τη μουσική γιορτή, αλλά και για το τραγούδι της που έχε έναν τίτλο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «μακάβρια επίκαιρος». «Είναι κρίμα, είναι τραγικό, λυπάμαι πάρα πολύ. Εγώ έγραψα το τραγούδι έναν χρόνο πριν τον πόλεμο και δεν έχει σχέση ούτε με τον πόλεμο ούτε με την πανδημία. Είναι ένα τραγούδι για την αγάπη. Ο τίτλος του τραγουδιού είναι μεταφορικός, ο καθένας πρέπει να τον ακούσει με τον τρόπο του. Όταν αγαπάς κάποιον, θες να κάνεις τα πάντα», απάντησε η νεαρή τραγουδίστρια μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο διαγωνισμός φιλοξενείται φέτος στην Ιταλία καθώς πέρισυ νίκησαν για τη γειτονική χώρα οι ροκάδες Måneskin [φωτό κάτω]

Αποκλεισμός της Ρωσίας

Στη σκιά του πολέμου που κήρυξε ο πρόεδρος Putin εναντίον της Ουκρανίας, με επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης ( European Broadcasting Union - EBU) που διοργανώνει και την εκδήλωση κάθε χρόνο έγινε γνωστό ότι η Ρωσία δεν θα γίνει, τελικά, δεκτή στο φετινό διαγωνισμό.

"Η EBU ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξει ρωσική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU πήρε αυτή την απόφαση ύστερα από σύσταση του ανώτερου οργάνου του και βασισμένο στους κανόνες και της αρχές της EBU.
Η απόφαση αντικατοπτρίζει την ανησυχία του ότι υπό την αλήθεια της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία η όποια ρωσική συμμετοχή φέτος θα έφερνε τον διαγωνισμό σε πιθανή ανυποληψία", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση όπου στο τέλος τονίζεται ότι η επιτροπή θα συνεχίσει να ενωνει τα κοινά σε όλη την Ευρώπη μέσα από τη μουσική.

Σημειώνεται επίσης ότι η ουκρανική συμμετοχή θα συμπεριληφθεί κανονικά!