Το Νησί: 3 μυστικά που θες να μάθεις από τον πρωταγωνιστή Στέλιο Μάινα [vds]

08.02.2017
Ήταν μία από τις ακριβότερες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης με τις τηλεθέασεις να χτυπάνε κόκκινο, ενώ και οι κριτικές ήταν θετικές.

Ο λόγος για τη σειρά Το Νησί που προβλήθηκε από το Mega και σε συνέντευξή του στο Happy Day ο πρωταγωνιστής Στέλιος Μάινας είχε να μαρτυρήσει μυστικά που δεν ξέραμε ακόμα και σήμερα.

Όσον αφορά το σενάριο, γράφτηκε... 12 φορές!

«Για πρώτη φορά ο σεναριογράφος ήταν παρών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Γραφόταν η σκηνή, παιζόταν και ο Παπαδουλάκης έλεγε «αυτή η σκηνή δεν είναι καλά γραμμένη, κάτι δεν μου αρέσει, πήγαινε να την ξαναγράψεις». Πήγαινε το βράδυ η Μιρέλλα στο δωμάτιο και ξανάγραφε σκηνές για την επομένη το πρωί. Ξέρετε ποιο σενάριο (draft) παίξαμε; Το δωδέκατο! Δηλαδή, το σενάριο γράφτηκε 12 φορές.»

Και επεσήμανε πως ακόμα και το μοντάζ ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο:

«Θα σας πω και ένα άλλο πρωτότυπο που δεν έχει ξαναγίνει. Εμείς στο Νησί είχαμε ένα live draft, ένα ζωντανό εργαστήριο που παράλληλα γινόταν μοντάζ -αυτό που λέμε πρόχειρο μοντάζ. Κάνουμε γύρισμα και την ίδια ώρα η προηγούμενη σκηνή που έχουμε γυρίσει μοντάρεται πρόχειρα για να τη δει ο σκηνοθέτης πριν τελειώσει η επόμενη σκηνή αν κολλάει με το επόμενο για να μπορεί να την ξαναγυρίσει την ίδια μέρα.»

Επίσης ανέφερε για όταν βούλιαξε η βάρκα του Γιώργη:

«Μας βούλιαξε η βάρκα, την πήραν τα κύματα -τη βάρκα του Γιώργη- και μπήκαμε όλοι χειμώνα μέσα στο νερό και τραβάγαμε τη βάρκα να τη βγάλουμε από τα βράχια.»