Όλα όσα είπε η Στεφανίδου για τη μήνυση του Λαγού στην έναρξη της εκπομπής [vds]

20.01.2017
Κανονικά στην εκπομπή της εμφανίστηκε σήμερα Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από τη μήνυση που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής κατηγορώντας τη για συκοφαντική δυσφήμηση και πέρασε το δικό της μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Στην έναρξη λοιπόν της εκπομπής μίλησε για τη διαφορά της δύναμης και της ψευτομαγκιάς λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είστε καλά δυνατοί; Γιατί η δύναμη είναι στην ψυχή και στο μυαλό. Δεν είναι στο σωματικό εκτόπισμα. Δύναμη μπορεί να έχει ένας άντρας, μια γυναίκα, ένα παιδί. Ένα αθώο παιδί μπορεί να έχει ψυχή λιονταριού. Αυτή είναι η πραγματική δύναμη. Κι αυτή είναι και η πραγματική μαγκιά με την καλή της έννοια. Δύναμη δεν είναι να τα βάζεις με τους αδύναμους. Δύναμη δεν είναι να τα βάζεις με απροστάτευτα παιδιά διωκόμενα από τον πόλεμο. Δύναμη δεν είναι να τα βάζεις με τους κατατρεγμένους. Δύναμη είναι να τα βάζεις με τους δυνατούς. Το άλλο δεν λέγεται μαγκιά. Λέγεται ψευτομαγκιά. Αυτά έχω να πω γενικώς. Αυτή φίλοι μου ήταν μια γενική τοποθέτηση για τη δύναμη. Σήμερα είπα, Παρασκευή να ξεκινήσουμε με αυτά».

Στη συνέχεια παρουσιάζοντας τη σημερινή θεματολογία ξεκίνησε από τη μήνυση του Γιάννη Λαγού και είπε:

«Χθες πληροφορήθηκα κάποια στιγμή ότι ο κ. Λαγός κατέθεσε εναντίον μου μήνυση για την προχθεσινή εκπομπή που έκανα, με αφορμή τα επεισόδια σε σχολείο του Περάματος, στηλιτεύοντας την εισβολή των Χρυσαυγιτών και την προσπάθεια εισβολής στο σχολείο. Γεγονότα που κατέγραψε ο αδιάψευστος μάρτυρας, η κάμερα. Όχι μία. Πολλές! Τα όσα εκτυλίχθηκαν στη συνέχεια θα σας τα αναφέρω με λεπτομέρεια. Ένα θέλω να σας πω, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια εκφοβισμού, και δεν φοβόμαστε εμείς οι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για μια προσπάθεια φίμωσης και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να στηλιτεύουμε την βία και τέτοιες συμπεριφορές. Και χαίρομαι που τη μήνυση αυτή και την προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού του Τύπου από τη Χρυσή Αυγή καταδίκασε το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Βγήκαν όπως θα δούμε στη συνέχεια ανακοινώσεις από όλα τα κόμματα, σκληρές ανακοινώσεις, καταδικαστικές. Τόσο για τα θλιβερά επεισόδια για στο σχολείο του Περάματος, όσο και για τα όσα προσπάθησαν κάποιοι να προκαλέσουν χθες το βράδυ. Διότι θέλω να σας πω το εξής: κάνοντας ρεπορτάζ στην προσπάθεια μπούκας των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, είδαμε ελάχιστη, ανεπαρκέστατη αστυνομική δύναμη εκεί για να προστατεύσει το σχολείο. Αντίθετα, δύο περιπολικά. Ένα έξω από το Epsilon, ένα έξω από το σπίτι μου για πολλές ώρες, δύναμη της ελληνικής αστυνομίας, έσπευσε να συλλάβει εμένα επειδή μετέδωσα και σχολίασα τα γεγονότα.»

Στη συνέχεια η παρουσιάστρια συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Αναρωτιόμουν που ήταν όλη αυτή η αστυνομική δύναμη, όταν ο κ. Λαγός και οι σύντροφοί του μπούκαραν στο σχολείο στο Πέραμα. Γιατί τους είδαμε να έχουν μπουκάρει στο σχολείο και να προσπαθούν με την βία, με ύβρεις και χειρονομίες, να μπουν. Γιατί αυτά παρακολουθήσαμε. Κι αναρωτήθηκα: όλη αυτή η αστυνομική δύναμη που ήρθε να συλλάβει μία δημοσιογράφο, πού ήταν στα γεγονότα του Περάματος; Πού ήταν να συλλάβει τους ανθρώπους που είχαν, παρανόμως όπως λέει και το υπουργείο Παιδείας, εισβάλλει στο σχολείο; Αντ’ αυτού, δύο περιπολικά, για πολλές ώρες, απασχολήθηκαν και έψαχναν να βρουν και να συλλάβουν μία δημοσιογράφο!».