Από Ζαμπέτα... άγγελος

22.07.2008
Τι κοινό έχουν ένας μεγαλοδικηγόρος-λαμόγιο, τρεις απαγωγείς και ένας... άγγελος; Θα βρεθούν όλοι μαζί μπλεγμένοι σε μια κωμικοτραγική ιστορία αναφωνόντας «Όλα θα πάνε καλά».

Από τον ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Τι κοινό έχουν ένας μεγαλοδικηγόρος-λαμόγιο, τρεις απαγωγείς και ένας... άγγελος; Θα βρεθούν όλοι μαζί μπλεγμένοι σε μια κωμικοτραγική ιστορία αναφωνόντας «Όλα θα πάνε καλά». Εξάλλου, αυτό προστάζει η νέα ταινία του Γιάννη Ξανθόπουλου, ο οποίος έχει κάνει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, στην οποία πρωταγωνιστεί η περιβόητη Θεοπούλα του «Παρά πέντε» ή Ζαμπέτα των «Λατρεμένων γειτόνων» του Mega, κατά κόσμον Έφη Παπαθεοδώρου, η οποία μίλησε στο ΛΟΙΠΟΝ για τα νέα της σχέδια.

Κυρία Παπαθεοδώρου, πείτε μας δυο λόγια για το νέο σας κινηματογραφικό ρόλο.

«Πρώτα απ όλα θα ήθελα να πω για το σενάριο, ότι είναι μια πολύ ωραία ιστορία. Γενικά, αντιμετωπίζει τη ζωή με μια αισιόδοξη ματιά και δείχνει ότι στο τέλος το καλό νικάει και όχι το κακό. Όλα θα πάνε καλά είναι ο τίτλος της, που πιστεύω ότι θα ισχύσει για την ταινία. Είναι κωμωδία κι εγώ παίζω κατά κάποιον τρόπο, συμβολικά, έναν άγγελο. Υποδύομαι την Ελενίτσα, μια γυναίκα η οποία βάζει στη θέση τους όλους τους λωποδύτες με έναν πολύ ωραίο και αστείο τρόπο. Τιμωρεί δηλαδή τους κακούς. Φυσικά, δεν είναι τόσο αφελές όσο το παρουσιάζω. Έχει δράση και πολύ χιούμορ».

Θα είστε αυτό που λέμε φύλακας-άγγελος;

«Όχι! Πρόκειται για ρεαλιστικό πρόσωπο, απλώς συμβολικά έχω κάποιες υπερφυσικές ικανότητες και με τον τρόπο μου βάζω τα πράγματα στη θέση τους. Είναι ένας πολύ ωραίος ρόλος, ανάμεσα στη Θεοπούλα και τη Ζαμπέτα. Μια λογική ύπαρξη σε συνδυασμό με πολύ κέφι και χάρη. Γι αυτό τον διάλεξα. Βέβαια, μου πρότειναν το ρόλο και όταν διάβασα το σενάριο, μου άρεσε».

Ποιοι άλλοι παίζουν στην ταινία;

«Ο Δημήτρης Πιατάς, η Φαίη Ξυλά, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Άκης Σακελλαρίου και ο Τάκης Χρυσικάκος».

Θα μας πείτε λίγα λόγια για το στόρι;

«Η Φαίη Ξυλά, ο Ορφέας Αυγουστίδης και ο Άκης Σακελλαρίου είναι τρεις φίλοι που θέλουν να απαγάγουν το μεγαλοδικηγόρο Δημήτρη Πιατά. Είναι ανιψιός μου και προσπαθώ να τον φέρω στον ίσιο δρόμο, αλλά αυτός είναι λαμόγιο και δεν αλλάζει με τίποτα. Έτσι, θέλει να με βάλει σε οίκο ευγηρίας, επειδή δεν με αντέχει άλλο. Όταν θα προσπαθήσουν να τον απαγάγουν, θα είμαι μαζί του και, τελικά, θα βρεθώ εγώ στα χέρια τους. Τότε η ιστορία εξελίσσεται τελείως διαφορετικά. Γίνεται η ανατροπή στην ψυχολογία και στο πώς θα φερθούν οι απαγωγείς. Τα γυρίσματα της νέας ταινίας άρχισαν στις 23 Ιουνίου με πρώτο σταθμό την Πελοπόννησο και θα κρατήσουν έως τα μέσα Αυγούστου με επόμενους προορισμούς τον Διόνυσο και την Αθήνα. Η παραγωγή είναι της εταιρείας Αργοναύτες».