Εύθυμη χήρα

26.02.2008
Δεν είναι σκηνή της κινηματογραφικής ταινίας «Μαύρη χήρα», ούτε αναβίωση της παράστασης της «Εύθυμης χήρας» τoυ Φραντς Λέχαρ στο «Παλέ Γκαρνιέ».

Δεν είναι σκηνή της κινηματογραφικής ταινίας «Μαύρη χήρα», ούτε αναβίωση της παράστασης της «Εύθυμης χήρας» τoυ Φραντς Λέχαρ στο «Παλέ Γκαρνιέ». Η... οπερέτα που είχε ενθουσιάσει τους Γάλλους αλλά και το ελληνικό κοινό τώρα ρίχνει αυλαία με την «Παριζιάνα» Στέλλα Μπεζαντάκου! Απίστευτο κι όμως αληθινό, η γνωστή τραγουδίστρια-μοντέλο-ΤV persona αποκαλύπτει στο ΛΟΙΠΟΝ την άγνωστη κληρονομιά και το μυστικό γάμο της με βαθύπλουτο Γάλλο έμπορο τροφίμων.

Στη «βασίλισσα του Βορρά» και την «πόλη του έρωτα», τη Θεσσαλονίκη, πριν από οκτώ χρόνια, σε μια έκθεση τροφίμων διαδραματίστηκε ένα μοιραίο love story... Πρωταγωνίστρια η άσημη τότε Στέλλα Μπεζαντάκου, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο και συμμετείχε σε ομάδα προώθησης προϊόντων. Σε έναν από τους δειγματισμούς το βλέμμα της διασταυρώθηκε με αυτό ενός γοητευτικού Γάλλου εμπορικού αντιπροσώπου. «Ήταν περίπου σαράντα πέντε χρόνων, πολύ ωραίος άντρας και ασχολιόταν με τον κλάδο τροφίμων. Τότε ήμουν σε διάσταση με το σύζυγό μου και δεν μιλούσα με τους γονείς μου», μας εκμυστηρεύτηκε αναπολώντας το χρονικό της πρώτης επαφής η Στέλλα Μπεζαντάκου. «Μόλις γνωριστήκαμε, βγήκαμε μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Έχουν δίκιο αυτοί που την αποκαλούν Πόλη του έρωτα. Αυτό που συνέβη ήταν... ακαριαίο. Μετά από μόλις ενάμιση μήνα παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο στο Παρίσι!». Όσο ξαφνικός ήταν ο δεσμός, τόσο δραματική ήταν και η εξέλιξή του.

«Ζήσαμε μαζί στο Παρίσι και περίπου για εξίμισι μήνες βίωσα τον απόλυτο έρωτα. Δυστυχώς, τον έχασα σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Σκοτώθηκε σε μια σφοδρή σύγκρουση του οχήματός του». Η Στέλλα Μπεζαντάκου, όπως μας διηγήθηκε συντετριμμένη, εγκατέλειψε την Πόλη του φωτός και επέστρεψε στην Αθήνα. «Σε μια στιγμιαία αντίδραση, για να ξεχαστώ, μπήκα στο ριάλιτι Βar. Προσπαθούσα να συνέλθω».

Η οικονομική του επιφάνεια ήταν μεγάλη, όπως περιγράφεις. Δεν σε ευνόησε με τη διαθήκη του;

«Δεν είμαι άνθρωπος να διεκδικήσω... Μου έχει γράψει ένα διαμέρισμα στο Παρίσι».

Δεν έχεις δικαίωμα στην περιουσία του;

«Με πήρε ένας δικηγόρος από το Παρίσι, όταν άνοιξε η διαθήκη του και βρήκαν κάποιες μετοχές».

Σήμερα η Στέλλα Μπεζαντάκου με ενθύμιο καρδιάς ένα διαμέρισμα στη γαλλική πρωτεύουσα και πλούσιες αναμνήσεις ατενίζει με αισιοδοξία το καλλιτεχνικό μέλλον της.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ