Βασίλισσα Ελισάβετ: Το ρεκόρ, η επετειακή φωτογραφία και το πένθος

07.02.2017
Είναι αναμφισβήτητα από τους πιο αγαπημένους μονάρχες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα κλείνει τον αριθμό ρεκόρ των 65 ετών βασιλείας εντούτοις η ίδια έχει κάθε λόγο να μην το γιορτάζει.

Σήμερα (7/2/2017) είναι μέρα γιορτής για τους Βρετανούς αφού συμπληρώνονται 65 χρόνια από την ενθρόνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ, είναι η λεγόμενη επέτειος του Ζαφειρένιου Ιωβηλαίου. Γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα με κανονιοβολισμούς: 41 από το Green Park και 62 από το London Tower.

Επίσης στα πλαίσια των εορτασμών ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο νόμισμα των 5 λιρών και στο οποίο θα αναγράφεται η περίφημη φράση που είπε η βασίλισσα πριν από 70 περίπου χρόνια όταν έκλεισε τα 21: «Σε όλη μου τη ζωή είτε είναι μακριά είτε σύντομη, θα αφοσιωθώ στο καθήκον μου προς εσάς».

Κυκλοφόρησε από το Μπάκιγχαμ και φωτογραφία της 90χρονης βασίλισσας όπου εικονίζεται η ίδια να φορά τα ζαφειρένια κοσμήματα που της δώρισε ο πατέρας της την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947. Η ίδια η Ελισάβετ δεν αναμένεται να κάνει κάτι ιδιαίτερο σήμερα. Βρίσκεται στο εξοχικό της στο Sandringham 110 μίλια βόρεια του Λονδίνου. Για την ίδια δεν παύει να είναι η μέρα που πέθανε ο πατέρας της.