Μια μαζορέτα στα... δικαστήρια

21.04.2011
Από μικρό κορίτσι μεγαλώνοντας στο Τέξας, η Σάρα Σάχι ήθελε να γίνει ηθοποιός. Ήταν τσιρλίντερ και ο Ρόμπερτ Άλτμαν την επέλεξε στο 'Ο Δρ. Τ. και οι γυναίκες του' ως κομπάρσο. Σύντομα θα τη δούμε στην τηλεοπτική σειρά 'Fairly Legal' μια μίξη του 'Sex And The City' με το 'Νόμος και Τάξη'. Μούτσας γκράτσιας, θα χάσουμε τα ματάκια μας Πάρε μαθήματα «γυμνής» οικονομίας από την Αργεντινή ΒυΖίου Ζίτσου: Μανούλα στις πολεμικές τέχνες

Τη νέα σειρά «Fairly Legal» παρουσίασε το Universal Channel στο Λονδίνο, με αφορμή την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της σειράς, η οποία θα προβληθεί τη Δευτέρα του Πάσχα στις 9 το βράδυ από το Universal Channel μέσω του ConnX-TV. Το «Εθνος» βρέθηκε στο Λονδίνο και συνάντησε την πρωταγωνίστρια Σάρα Σάχι.

- Μιλήστε μας για τον ρόλο της Κέιτ που υποδύεστε στη σειρά;

Είναι πλούσιος συναισθηματικά ο ρόλος που καλούμαι να υποδυθώ και γι΄ αυτό είναι πολύ καλός. Μπορώ σε μια σκηνή να ουρλιάζω και σε μια άλλη να κλαίω. Εχει μεγάλη γκάμα.

- Εργάζεστε στη βιομηχανία θεάματος. Πώς καταφέρνετε να ισορροπείτε στον γάμο σας και ως μητέρα με την «τρέλα» του Χόλιγουντ;

Με τον άντρα μου προσπαθώ να μοιραζόμαστε τα πάντα, γιατί αλλιώς ξαφνικά... ζεις ξεχωριστές ζωές. Δεν θέλω να αισθάνομαι ότι δεν είμαι καλή μητέρα. Επίσης έχω πει στον εαυτό μου ότι θα είμαι πάντα διαθέσιμη πνευματικά για τον γιο μου. Ακόμα και όταν έχω δουλέψει για 16 ώρες σερί, όταν γυρνάω σπίτι θα παίξω με τον γιο μου, θα τον θηλάσω και θα τον κοιμίσω.

- Αληθεύει ότι ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Αλτμαν σας ανακάλυψε και σας προέτρεψε να γίνετε ηθοποιός;

Από μικρό κορίτσι μεγαλώνοντας στο Τέξας, ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ημουν τσίρλιντερ και ο Ρόμπερτ Αλτμαν είχε έρθει να γυρίσει το «Ο Δρ. Τ. και οι γυναίκες του», στο οποίο εργάστηκα ως κομπάρσος. Οταν τελείωσαν τα γυρίσματα ήρθε και μου είπε «νομίζω ότι έχεις ό,τι χρειάζεται, έχεις κάτι ξεχωριστό, πρέπει να έρθεις στο Λος Αντζελες και θέλω να σε βοηθήσω» και μου έδωσε το τηλέφωνό του να τον βρω. Κι έτσι ξεκίνησε η καριέρα μου.

- Τι θα θέλατε να πείτε στους Ελληνες θαυμαστές σας;

Δεν έχω έρθει ποτέ στην όμορφη Ελλάδα σας και θα το ήθελα πολύ και να σας γνωρίσω από κοντά.

Η σειρά
Πρωταγωνίστρια του «Fairly Legal» είναι η Σάρα Σάχι (The L' Word, Σοπράνος, Damages, Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβ 3, κ.ά.) και είναι από τους δημιουργούς των σειρών «Μέντιουμ» και «Διαβολικά μυαλά». Οπως δηλώνουν οι πρωταγωνιστές η σειρά είναι μείξη του «Σεξ εντ δε σίτι» με το «Νόμος και Τάξη».

Κεντρικό πρόσωπο είναι η Κέιτ Ριντ (Σάρα Σάχι), μια πρώην δικηγόρος και νυν δικαστικός διαμεσολαβητής στο οικογενειακό δικηγορικό γραφείο. Η Κέιτ είναι δίκαιος άνθρωπος και χρησιμοποιεί τις νομικές της γνώσεις καθώς και την αντίληψη που έχει για την ανθρώπινη φύση προς όφελος των αδυνάτων. Η Κέιτ έχει μια περίεργη σχέση με τον πατέρα της, και θα κληθεί να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση όταν αυτός πεθάνει αλλά και να τα βγάλει πέρα με την κακιά μητριά της (Βιρτζίνα Γουίλιαμς).

Η προσωπική και επαγγελματική ζωή της περιπλέκεται ακόμα περισσότερο όταν έρχεται αντιμέτωπη με τον εξίσου χαρισματικό πρώην σύζυγό της (Μάικλ Τρούκο). Το Universal Channel άρχισε να μεταδίδεται στην Ελλάδα στις 5 Μαΐου 2008 μέσα από την υπηρεσία Conn-x TV, την πλατφόρμα IPTV του OTE. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα μεταδοθεί στις 25 Απριλίου στις 9 μ.μ. και στη συνέχεια κάθε Δευτέρα την ίδια ώρα με διπλό επεισόδιο, στο Universal Channel (μέσω Conn-X TV).

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ