Κέιτ & Γουίλιαμ: Ένας παραμυθένιος γάμος

07.12.2010
Τελικά, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Βρετανίας πήρε την απόφαση και θα το πάρει το κορίτσι... Στις 29 Απριλίου θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την Κέιτ Μίντλετον. Η ημερομηνία δεν επιλέχθηκε τυχαία. Η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας γιορτάζει στις 29 Απριλίου την ονομαστική της εορτή και ο καλός της αποφάσισε εκείνη την ημέρα να γίνει και ο γάμος τους, ο οποίος θα τελεστεί με κάθε λαμπρότητα στο αβαείο του Γουεστμίνστερ!

Το ιστορικό κτίριο συνδέεται στενά με την ιστορία της βασιλικής οικογένειας εδώ και 1.000 χρόνια. Εκεί τελέστηκε ο γάμος της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ φέρει και επώδυνες μνήμες, αφού το 1997 τελέστηκε η κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Η Κέιτ θα είναι 29 ετών όταν γίνει ο γάμος, 6 χρόνια δηλαδή μεγαλύτερη από ό,τι ήταν η Νταϊάνα όταν παντρεύτηκε, ενώ ο Γουίλιαμ, που είναι 5 μήνες μικρότερός της, θα είναι 28. Θα πρόκειται μάλιστα για τον πρώτο γάμο στην πρόσφατη βασιλική ιστορία που θα διεξαχθεί Παρασκευή, αφού ο Κάρολος είχε παντρευτεί με την Καμίλα Σάββατο, ενώ με την Νταϊάνα Τετάρτη, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Άντριου με τη Σάρα Φέργκιουσον.

Στο γάμο αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 2.000 καλεσμένοι, ανάμεσα στους οποίους ηγέτες κρατών αλλά και στενοί φίλοι του ζευγαριού. Το μυστήριο φυσικά θα μεταδοθεί από την τηλεόραση και αναμένεται να το παρακολουθήσουν περισσότερα από 2 δισ. άτομα, ενώ υπάρχουν σκέψεις να μεταδοθεί και στο σινεμά σε 3D!

Το δαχτυλίδι των αρραβώνων
Τo λαμπερό ζευγάρι, που εδώ και 9 χρόνια κρατάει χαμηλό προφίλ όσον αφορά τη σχέση του, σκόρπισε χαμόγελα ευτυχίας στις οικογένειές του. Η πρόταση γάμου ήταν πολύ ρομαντική, όπως αποκάλυψε η μέλλουσα νύφη, ενώ το δαχτυλίδι με το οποίο ο πρίγκιπας θέλησε να ζητήσει σε γάμο την αγαπημένη του ανήκε στη μητέρα του. Ο 28άχρονος Γουίλιαμ, πρωτότοκος γιος του Κάρολου και της αδικοχαμένης Νταϊάνα, που δεν ήθελε με τίποτα η μητέρα του να «χάσει» την ανακοίνωση της πρότασης γάμου στην Κέιτ, χάρισε στη μέλλουσα σύζυγό του το ίδιο δαχτυλίδι με το οποίο ο πατέρας του είχε κάνει πρόταση γάμου στην Νταϊάνα, το 1981. Δεν το έβγαλε παρά μόνο στα μέσα του 1997, όταν χώρισαν.

Το 18 καρατίων δαχτυλίδι, που έχει πάνω του ζαφείρια και διαμάντια, κόστιζε 28.000 λίρες και είχε αγοραστεί από τον κορυφαίο τότε στο είδος του οίκο Garrard. «Όπως θα έχετε καταλάβει, αυτό είναι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της μητέρας μου και ακριβώς επειδή κι εκείνη αλλά και η Κέιτ σημαίνουν πολλά για μένα, θέλησα να της το δώσω. Η μητέρα μου θα βρίσκεται κοντά μας για το υπόλοιπο της ζωής μας», δήλωσε συγκινημένος ο Γουίλιαμ.

Τα βρετανικά δημοσιεύματα, πάντως, κάνουν λόγο για καταραμένο δαχτυλίδι, που είναι αμφίβολο εάν θα φέρει την καλοτυχία που όλοι περιμένουν στο νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Νυφικό από μετάξι
H επιλογή του φορέματος της νέας πριγκίπισσας θα είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές για το χώρο της μόδας το 2011! Η Κέιτ Μίντλετον έδειχνε πάντα προτίμηση στους Άγγλους σχεδιαστές και ειδικότερα στους οίκους Mulberry και Issa, του οποίου μάλιστα το μπλε φόρεμα επέλεξε για την ημέρα ανακοίνωσης του αρραβώνα της. Όπως απαιτεί η παράδοση και για το νυφικό της θα πρέπει να επιλέξει κάποιον Άγγλο σχεδιαστή. Το αν θα είναι κάποιος παλιός και παραδοσιακός ή κάποιος νέος και trendy είναι αυτό που θα καθορίσει και το στυλ της πριγκίπισσας στο μέλλον. Ήδη αγγλική εταιρεία στοιχημάτων έχει ξεκινήσει προγνωστικά για το ποιος σχεδιαστής θα αναλάβει τελικά να σχεδιάσει το νυφικό της! Μεταξύ των πολλών που ρωτήθηκαν ήταν και η ελληνικής καταγωγής Μαίρη Κατράντζου.

Στενό νυφικό, φτιαγμένο εξολοκλήρου από μετάξι, προτείνει η Elizabeth Emanuel, η οποία μαζί με τον πρώην πλέον σύζυγό της David σχεδίασε το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα πριν από 30 ολόκληρα χρόνια. Με άρθρο της στην «Daily Mail» η σχεδιάστρια είπε πώς θα πρέπει να εμφανιστεί στην εκκλησία: «Το νυφικό που θα έφτιαχνα για την Κέιτ, αν φυσικά μου το ζητούσε, είναι απλό και κάπως πιο σύνθετο ταυτόχρονα. Καταρχήν, ποτέ μου δεν θα επέλεγα κατάλευκο, γιατί δεν το θεωρώ κολακευτικό για τη γυναίκα. Θα επέλεγα ολομέταξο ύφασμα σε πιο ?γλυκό? λευκό. Είναι χρώμα που, αν και οι περισσότερες νύφες δεν το επιλέγουν συχνά, προσδίδει θηλυκότητα και κομψότητα. Το νυφικό της Κέιτ πρέπει να είναι στενό, σε στυλ γοργόνας με μεγάλη ουρά, όπως προστάζει το βασιλικό πρωτόκολλο. Θα το έκανα στράπλες με δαντέλα στο μπούστο, την οποία θα έβαζα και στο τελείωμα του νυφικού, στα πόδια της και στην ουρά».

Ψυχολόγος για την πριγκίπισσα
Ειδικό ψυχολόγο-σύμβουλο που θα προετοιμάσει την Κέιτ Μίντλετον για τα βασιλικά της καθήκοντα προσέλαβε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, θέλοντας να προστατέψει τη μέλλουσα σύζυγό του από το να γίνει μια νέα Νταϊάνα. Ο πρωτότοκος γιος του Κάρολου, έχοντας προφανώς ισχυρές τις μνήμες από την απομονωμένη και δυστυχισμένη ζωή της μητέρας του, προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι η «κοινή θνητή» της καρδιάς του δεν θα καταρρακωθεί από το στρες της καθωσπρέπει ζωής.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, μόλις ο Γουίλιαμ ολοκληρώσει τη θητεία του στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία και αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του, το ζευγάρι θα περνάει αρκετό καιρό χωριστά, ενώ κάθε κίνηση και των δύο θα παρακολουθείται στενά. Ήδη λοιπόν η νεαρή Κέιτ έχει αρχίσει να παρακολουθεί ειδικά σεμινάρια για να μάθει όλα όσα συνεπάγεται το πριγκιπικό στέμμα. Μετά το γάμο θα ζήσουν στη βόρεια Ουαλία, όπου ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα συνεχίσει να υπηρετεί τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία.

Ποια είναι η Κέιτ
Η Κάθριν Ελίζαμπεθ «Κέιτ» Μίντλετον γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1982. Μεγάλωσε στο Μπέρκσαϊρ και φοίτησε στο Marlborough College. Στη συνέχεια φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μίντλεντον το 2001, όπου γνώρισε και τον πρίγκιπα. Κόρη αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών της μεσαίας τάξης, ο πατέρας της εργαζόταν σε αεροπορική εταιρεία και η μητέρα της ήταν αεροσυνοδός, πριν ξεκινήσουν μια επιχείρηση ταχυδρομικών παραγγελιών που ειδικεύεται σε παιδικά πάρτι. Μάλιστα, η Κέιτ εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση.

Μια σχέση 9 χρόνων
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο, όπου ήταν συμφοιτητές και αποφοίτησαν επίσης μαζί. Ο δεσμός τους αποκαλύφθηκε το 2005, όταν φωτογραφήθηκαν μαζί να κάνουν σκι στην Ελβετία. Ωστόσο, η σχέση τους είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, περίπου στις αρχές του 2001. Και μπορεί να χώρισαν το 2007, γιατί, όπως έγραψαν οι εφημερίδες, η Κέιτ είχε βαρεθεί να περιμένει πότε θα της κάνει πρόταση γάμου ο πρίγκιπας, σύντομα όμως τα ξαναβρήκαν.

Ένας γάμος σωστό χρυσωρυχείο
Ο πριγκιπικός γάμος αναμένεται να αποφέρει 620 εκατομμύρια λίρες (730 εκατομμύρια ευρώ) στη βρετανική οικονομία από την αύξηση της κατανάλωσης που θα προκληθεί από το κοσμικό γεγονός.

Μόνο οι αγορές, κατά κύριο λόγο τροφίμων και ποτών, προκειμένου να εορταστεί με κάθε λαμπρότητα, όπως ταιριάζει, ο βασιλικός γάμος εκτιμάται πως μπορεί να αποφέρουν 380 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο οικονομικών ερευνών Verdict. Οι πωλήσεις κυπέλλων με τα πρόσωπα των νεονύμφων και άλλων σουβενίρ θα φτάσουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη που θα έχουν τα ταμεία των τομέων των μεταφορών και του τουρισμού εκτιμώνται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Γι' αυτό και η ανακοίνωση του γάμου χαρακτηρίστηκε από οικονομικούς κύκλους ως χαρμόσυνη είδηση, τη στιγμή μάλιστα που η βρετανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει την πιο αυστηρή πολιτική λιτότητας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δήλωσε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέβιντ Κάμερον, ο οποίος διέκοψε το υπουργικό συμβούλιο για να αναγγείλει την είδηση.

Ποιος θα πληρώσει τη νύφη;
Η βασιλική οικογένεια αναμένεται να αναλάβει τα έξοδα του γάμου ακολουθώντας το πρωτόκολλο, όπως έχει κάνει ξανά στο παρελθόν και με το γάμο του Κάρολου και της Νταϊάνα. Επομένως, αυτός που αναμένεται να... λουστεί το λογαριασμό είναι για ακόμα μια φορά ο Βρετανός φορολογούμενος, ο οποίος θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να διασφαλίσει έναν ασφαλή γάμο στον πρίγκιπά του. Η βασιλική οικογένεια θα πληρώσει μόνο για τις υπηρεσίες του ιερέα, τα λουλούδια και τη δεξίωση. Φήμες θέλουν τους γονείς της νύφης να προσφέρθηκαν να πληρώσουν το γαμήλιο ταξίδι του ζευγαριού, ωστόσο σήμερα επιβεβαιώθηκε πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα το αναλάβει η βασίλισσα.