Από αυτή τη Λυσιστράτη δεν έλειπε κανείς

27.10.2010
Από τις 13 Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, φιλοξενείται στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Από τις 13 Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, φιλοξενείται στο ΘΕΑΤΡΟΝ του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία του Εθνικού Θεάτρου, που παίχτηκε στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και στην επαρχία, παρουσιάζεται και στο αθηναϊκό κοινό. Και στην πρεμιέρα έδωσαν όλοι το «παρών» και όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για την παράσταση, αλλά και για τις ερμηνείες.

Αναφερόμενος στην παράσταση και στο ρόλο του, ο πρωταγωνιστής της Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που μάγεψε το κοινό, τόνισε ότι πλησίασε τη Λυσιστράτη έχοντας στο μυαλό του συγκεκριμένα πράγματα, σύμφωνα με τη γραμμή της σκηνοθεσίας: «Προσπάθησα να βρω μέσα μου πατήματα θεωρώντας ότι είναι σημαντικό να περάσουν τα λόγια και οι σκέψεις μιας γυναίκας μέσα από έναν άντρα.Σκέφτηκα μήπως με αυτόν τον τρόπο μπορούσα να μάθω καλύτερα τις γυναίκες», για να καταλήξει ότι τελικά δεν τα κατάφερε να τις μάθει.