Νάντια Μπουλέ: "Δεν νιώθω ανταγωνιστικά με το Γρηγόρη"

22.10.2010
Εβαλε τα καλά της, φόρεσε το πιο λαμπερό της χαμόγελο και το περασμένο Σάββατο μας καλησπέρισε για πρώτη φορά, προσκαλώντας μας στο «Top Chef». Ο λόγος για τη νέα και ωραία Νάντια Μπουλέ, που εδώ και μία εβδομάδα έχει ξεκινήσει να μας... σερβίρει το ολοκαίνουργιο τηλεοπτικό πιάτο του ΑΝΤ1.

Ένα πιάτο... καυτό από πολλές απόψεις! Παρ’ όλα αυτά, η Νάντια έχει συνηθίσει πια να ασχολείται με ό,τι... καίει, χωρίς ποτέ να χάνει την ψυχραιμία της. Γι’ αυτό και απάντησε σε όλες τις καυτές μας ερωτήσεις, χωρίς να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και χωρίς να υπεκφεύγει ή να προσπαθήσει να μας αποφύγει. Από τη Νάνσυ Σταματίου

Λοιπόν, θα ξεκινήσω από τα πιο ζουμερά! «Μaster Chef» vs «Top Chef»... Δεν κρατιέμαι, θα σε ρωτήσω, το είδες; Μπήκες στον πειρασμό;

«Μπήκα στον πειρασμό. Η αλήθεια είναι πως είδα λιγάκι "Master Chef". Κλεφτά μεν, γιατί τρέχω όλο αυτόν τον καιρό, αλλά ναι, το είδα, και οφείλω να σου ομολογήσω πως μου άρεσε η κριτική επιτροπή. Όπως επίσης μου άρεσε όλη η παραγωγή. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύ προσεγμένο και για όλους εμάς που κάνουμε τηλεόραση σε τόσο χαλεπούς καιρούς αυτό μετράει. Να υπάρχουν πράγματα που να αξίζουν τον κόπο και να ανεβάζουν τον πήχη».

Όπως και να το κάνουμε, όμως, είναι περίεργο να ανταγωνίζεσαι τον Γρηγόρη... Το πρόγραμμα στο οποίο εσύ θα θες να υπερισχύσεις είναι του Γρηγόρη. Δεν είναι όλο αυτό κομματάκι περίεργο;

«Η επαγγελματική μου ζωή από την προσωπική μου είναι εντελώς διαχωρισμένη... Εντάξει, δεν λέω, όλο αυτό που θα γίνεται θα είναι λιγάκι αλλόκοτο και θα έχει ένα ενδιαφέρον, αλλά μέχρι εκεί. Με τον Γρηγόρη δεν νιώθω ανταγωνιστικά, σε καμία περίπτωση».

Αυτή η δουλειά είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη Νάντια;

«Εννοείται... Είναι ό,τι μεγαλύτερο έχω κληθεί να κάνω τηλεοπτικά στη μέχρι τώρα πορεία μου και είμαι απίστευτα χαρούμενη που μια τέτοια δουλειά ήρθε στο δρόμο μου».

Όλα αυτά τα προγράμματα, ακόμα και προγράμματα μαγειρικής τύπου «Top Chef» και «Master Chef», χαρακτηρίζονται ριάλιτι. Πιστεύεις πως ο συγκεκριμένος όρος αδικεί αυτές τις εκπομπές;

«Εξαρτάται πώς καθορίζει κανείς τον όρο ριάλιτι...Όμως, έτσι κι αλλιώς πιστεύω πως η τόσο αρνητική "χροιά" της λέξης ριάλιτι έχει αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει. Η αλήθεια είναι πως έχουμε βάλει τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι και δεν είναι έτσι. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, η λέξη ριάλιτι όντως μπορεί και να αδικεί κάποια προγράμματα».

Ριάλιτι με την κακή έννοια της λέξης, λοιπόν, με την έννοια του hard core ριάλιτι, θα παρουσίαζες;

«Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ».

Σ’ το λέω γιατί ζούμε, ή μάλλον γιατί ξαναζούμε την τηλεοπτική κυριαρχία των ριάλιτι...

«Η αλήθεια είναι ότι τα προγράμματα που προσπαθούν να κατευθύνουν και να προκατασκευάσουν συναισθήματα και καταστάσεις πιστεύω πως δεν μου ταιριάζουν. Ό,τι δεν προκύπτει φυσιολογικά δεν συνάδει μ’ εμένα».

Και ποια είναι η γνώμη σου για το φαινόμενο της... τηλε-κατσαρόλας; Όλο αυτό που ζούμε φέτος δεν είναι μια υπερβολή;

«Όντως τα τελευταία χρόνια οι πάσης φύσεως εκπομπές μαγειρικής έχουν κατακλύσει τις οθόνες μας. Όμως, δεν το βρίσκω υπερβολή, από τη στιγμή που είναι κάτι που αρέσει και ενδιαφέρει τον κόσμο».

Με αυτή την υπερβολή γιατί προσωπικά το βρίσκω υπερβολικό όλο αυτό που γίνεται δεν δημιουργούμε μονοδιάστατη τηλεόραση;

«Όχι, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν κι άλλα προγράμματα, σόου και τηλεπαιχνίδια και σίριαλ λίγα βέβαια, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν, οπότε και ο κόσμος μπορεί να κάνει τις επιλογές του. Εννοείται φυσικά πως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Και ποιον ενδιαφέρουν όλες αυτές οι εκπομπές μαγειρικής, όταν οι πάντες είναι πανικόβλητοι, δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και βρίσκονται στο σπίτι τους ελάχιστες ώρες; Υπάρχει μεγάλη μερίδα κόσμου που να προλαβαίνει να κάνει... γκουρμέ πειραματισμούς;

«Όντως λίγοι είναι αυτοί που έχουν τη συγκεκριμένη πολυτέλεια, αλλά αυτός είναι και ο στόχος πιστεύω όλων αυτών των εκπομπών. Να κάνουν τον κόσμο να επιστρέψει στην κουζίνα και να ξαναδιαθέσει λίγο από το χρόνο του, έτσι ώστε να ετοιμάσει ένα καλό, σπιτικό φαγητό».

Το «Top Chef» είναι, μου είπες πριν, μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι και ένα μεγάλο τηλεοπτικό στοίχημα για σένα;

«Αναμφισβήτητα... Είναι ένα στοίχημα το οποίο θέλω να κερδίσω. Θέλω να τα καταφέρω για να μην απογητεύσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν, με επέλεξαν και τώρα με στηρίζουν».

Πώς αισθάνθηκες όταν άρχισε να ακούγεται έντονα πως ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μεσολάβησε για να πάρεις εσύ την παρουσίαση του «Top Chef», με την έννοια ότι μίλησε στον καλό του φίλο και γενικό διευθυντή προγράμματος Γιάννη Λάτσιο;

«Σαφέστατα και δεν ήταν όλο αυτό ό,τι πιο ευχάριστο θα μπορούσα να ακούσω... Επίσης, σαφέστατα και δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Όμως, όλοι μας σε αυτόν το χώρο ακούμε διάφορα και έπειτα από κάποιο καιρό μαθαίνεις το τι πρέπει να σε αγγίζει και τι όχι... Για μένα, λοιπόν, δεν λένε τίποτα όλα αυτά. Ευτυχώς για τους ανθρώπους του χώρου που γνωρίζουν πραγματικά πώς γίνονται τα πράγματα, είναι αυτονόητο πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Γιατί έγινε, πιστεύεις, όλος αυτός ο ντόρος;

«Γιατί υπήρξε απίστευτη δημοσιότητα με το πρωινό στο Mega κι έτσι στους περισσότερους δημιουργήθηκε έντονα η εντύπωση πως εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι με την τηλεόραση από το Mega, πράγμα που δεν ισχύει. Στην τηλεόραση βρίσκομαι από 18 χρόνων, έχω περάσει από το Mad, το Alter και στη συνέχεια ήρθε στο δρόμο μου το Mega, και ακόμα πιο μετά και το ?Top Chef?».

Τελικά, το να διατηρείς μια σχέση με έναν άνθρωπο που βρίσκεται στον ίδιο επαγγελματικό χώρο με σένα δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα;

«Τι να σου πω; (Γέλια.) Σίγουρα πάντως δεν σου κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη (Γέλια.)».

Ναι, αλλά δεν μου λες τίποτα για την Ευγενία Μανωλίδου. Σου άρεσε;

«Και η Ευγενία είναι πολύ καλή. Όντως της πήγαινε όλο αυτό».

Το «Top Chef» έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το «Money Drop» του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Ένα παιχνίδι ζωντανό, που θα μοιράζει ζεστά, σπαρταριστά 300.000 ευρώ... Το γεγονός αυτό σε αγχώνει;

Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός!

«Αυτή η χρονιά έχει απίστευτο ανταγωνισμό και είναι απίστευτα δύσκολη. Όντως το Money Drop είναι ένα πολύ δυνατό πρότζεκτ, αλλά και το Money Drop να μην ήταν, θα ήταν απέναντι κάτι άλλο. Προσπαθώ να μην μπαίνω σε τέτοιες λογικές και να προσπαθώ να κάνω μόνο όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται τη δουλειά μου!».

Πολλοί είχαν... ενστάσεις που επιλέχθηκες εσύ από τους ανθρώπους του ΑΝΤ1, με την έννοια πως δεν έχεις γράψει ακόμα πολλά τηλεοπτικά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Τι τους απαντάς;

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο κακό το να εμπιστευτεί κάποιος ένα νέο πρόσωπο. Όλοι δεν αναζητούν φρέσκα πρόσωπα στην τηλεόραση; Οπότε, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα».