Οι ωραίες έχουν χρέη!

19.10.2007
Σαν βόμβα έσκασε πριν από δύο περίπου εβδομάδες η είδηση ότι πολύ γνωστό μοντέλο συνελήφθη και κρατούνταν στην Ασφάλεια Αθηνών αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της χρήσης, διακίνησης και εμπορίας κοκαϊνης.

Σαν βόμβα έσκασε πριν από δύο περίπου εβδομάδες η είδηση ότι πολύ γνωστό μοντέλο συνελήφθη και κρατούνταν στην Ασφάλεια Αθηνών αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της χρήσης, διακίνησης και εμπορίας κοκαϊνης. Ο χώρος της σόουμπιζ ταράχτηκε και οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν βγάζοντας στο φως τη σκοτεινή πλευρά του λαμπερού αυτού κόσμου.

Είναι γνωστό ότι όταν κλείνουν τα φώτα και οι κάμερες, όλα αλλάζουν. Τα πρόσωπα σκληραίνουν και χάνουν τη λάμψη του γκλίτερ.

Τα κορίτσια του μόντελινγκ, αλλά και νεαρές ηθοποιοί, τραγουδίστριες και παρουσιάστριες «μεταμορφώνονται»... Η δουλειά, άλλωστε, δεν έχει ωράριο και οι προσφορές είναι πολλές...

Ένας τίτλος ομορφιάς, ένας ρόλος, ένας καινούργιος δίσκος, μια θέση παρουσιάστριας και πάει λέγοντας... Πρέπει όμως να κάνουν κάτι και τα κορίτσια και η πίεση είναι μεγάλη. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάκελος «Μόντελινγκ» ανοίγει και μας δείχνει τι κρύβει. Όλοι θυμόμαστε το σάλο που είχε γίνει στο εξωτερικό με την Κέιτ Μος που έκανε χρήση κοκαϊνης. Και όλοι βλέπουμε τα αποστεωμένα κορίτσια που δηλώνουν στην τηλεόραση ότι στις... φίλες τους έχουν γίνει περίεργες προτάσεις για χρήση ναρκωτικών και καυτές βραδιές με το ανάλογο κέρδος! Ας δούμε, όμως, μερικά γεγονότα της εγχώριας σόουμπιζ, σύμφωνα με πληροφορίες ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα:

Το πάρτι ήταν στο απόγειό του.

Ο γνωστός κοσμικός είχε φροντίσει ώστε όλα να είναι στην εντέλεια και οι καλεσμένοι του να περάσουν καλά. Η είσοδος του γνωστού μοντέλου έφερε ενθουσιασμό. Εκείνη, όμως, εξαφανίστηκε σύντομα από το χώρο. Πού πήγε; Στην τουαλέτα για να σνιφάρει με την ηρεμία της!

Πάσχα στην Κέρκυρα πριν από τρία χρόνια.

Το γνωστό μοντέλο με τις φίλες της πήγαν για να περάσουν τις άγιες μέρες αλλά και για να κάνουν και καλές δουλειές, αφού στο νησί βρίσκονταν επίσης μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, εφοπλιστές και πολλοί άλλοι. Πράγματι, το βράδυ τη «νοίκιασε» παρέα μεγαλοεπιχειρηματιών για να «περάσουν καλά». Έλα όμως που το προφυλακτικό του ενός έσπασε και τον έπιασε ο φόβος, αφού γνώριζε ότι το κορίτσι είχε επικίνδυνες σεξουαλικές επαφές και έγινε μεγάλη φασαρία που ακούστηκε σε όλο το ξενοδοχείο;

Υποβασταζόμενη έβγαινε από την τουαλέτα γνωστού κλαμπ μοντέλο που μάλιστα στο παρελθόν είχε πάρει και τίτλο ομορφιάς. Το κορίτσι βρισκόταν κλεισμένο στην τουαλέτα αρκετές ώρες για να πιει «κόκα» και οι φίλες της τη βρήκαν κάποια στιγμή σε άθλια κατάσταση.

Μοντέλο και παρουσιάστρια είναι γνωστό ότι στο παρελθόν έπινε πολλή «κόκα» και έκανε βίζιτες, για να βρίσκει χρήματα και να εξασφαλίζει τη δόση της. Η ίδια πάντα διαθέτει ένα αστραφτερό χαμόγελο, που πολλοί λένε ότι ακόμα και σήμερα οφείλεται στην αδυναμία της στην κοκαϊνη.

Είναι ζευγάρι και μάλιστα πολυσυζητημένο. Οι τσακωμοί τους έχουν γίνει θέμα στις εφημερίδες και στην τηλεόραση. Τελευταία, όμως, δεν κυκλοφορούν πολύ όπως παλιά. Τα βράδια προτιμούν να κάθονται σπίτι και αντί για σεξ να πίνουν «κόκα».

Στο σπίτι του παρέσυρε γνωστός άνθρωπος της σόουμπιζ νεαρό μοντέλο με στόχο να τον αποπλανήσει! Για να λυθεί, όμως, ο νεαρός και να του κάνει τα χατίρια του, του πρότεινε να πιούνε «κόκα», ενώ για δόλωμα τού έριξε γνωστή μοντέλα που προωθούσε ο ίδιος σε βίζιτες.

Συνωμοσία σιωπής
Οι ιστορίες είναι γνωστές και η ομερτά επίσης γνωστή. Γιατί η σιωπή καλύπτει τα πάντα και ποτέ δεν συνέβη σ' εμάς, αλλά μόνο σε γνωστές μας που δεν ξαναείδαμε έκτοτε. «Υπάρχει μεγάλη πίεση στο χώρο μας», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ μοντέλο, που όμως θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, «και σίγουρα θα μας πλησιάσουν διάφοροι που με ανταλλάγματα μας υπόσχονται πράγματα. Είναι πλούσιοι και επιτυχημένοι άνθρωποι, μερικοί μάλιστα είναι παντρεμένοι που θέλουν απλώς μια εξωσυζυγική περιπέτεια με μια όμορφη κοπέλα. Και όλα έχουν το τίμημά τους. Από την άλλη, υπάρχει πίεση για να κρατάμε μια συγκεκριμένη εμφάνιση. Να είμαστε λεπτές πρώτα απ όλα. Εδώ έρχεται και το παραμύθι της κοκαϊνης, που δεν χρειάζεται μόνο για να έχεις λεπτή σιλουέτα, αλλά αποτελεί και εισιτήριο για να γνωριστείς με σημαντικούς ανθρώπους και να μπεις στα μεγάλα σαλόνια».

Πολλά είναι τα κορίτσια που δελεάζονται από τη μεγάλη ζωή που τους υπόσχεται η «κόκα» και κάπως έτσι μπαίνουν στα ναρκωτικά για να είναι «in» αλλά και λεπτές. Όταν όμως αρχίσει η χρήση, τότε αναγκάζονται, επειδή τα χρηματικά ποσά για να εξασφαλίσουν τη δόση τους είναι μεγάλα, να κάνουν το «βαποράκι» ή να μπλέξουν με την πορνεία.

«Μερικά πράγματα είναι γνωστά στο χώρο», αποκαλύπτει άνθρωπος που έχει στενή σχέση με τη μόδα και συνεχίζει: «Κοπέλες που δηλώνουν μοντέλα ενώ στην πραγματικότητα κερδίζουν χρήματα ως συνοδοί πολυτελείας, πρακτορεία μοντέλων που προωθούν κορίτσια στην πορνεία τάζοντάς τους πλούτη και δόξα. Κάποιες καταφέρνουν να ξεφύγουν, οι υπόλοιπες μένουν για πάντα δέσμιες και όταν μάλιστα περάσει η μπογιά τους, γίνονται δυστυχισμένες και αυτοκαταστροφικές».

Άλλωστε, κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι μόνο η ομορφιά αρκεί για να γίνεις κάποια, για να κάνεις μεγάλη ζωή και στο τέλος αυτό γίνεται η «αγχόνη»που σφίγγει ασφυκτικά γύρω τους. Δεν παρασύρονται από τα παραμύθια που τους πλασάρουν ούτε από τη λάμψη, αλλά από τις απατηλές φιλοδοξίες τους, που τις οδηγούν σε περίεργες ατραπούς. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά στις επιλογές μας, άλλωστε, και τα ναρκωτικά είναι μια επιλογή χωρίς ελπίδες και όνειρα. Σίγουρα πολλά ειπώθηκαν για την περίπτωση του μοντέλου και κάποιοι βιάστηκαν να την κρίνουν και να μιλήσουν εις βάρος της, λες και είναι η μόνη που έχει μπλέξει σε τέτοια κυκλώματα.

Η αλήθεια είναι ότι όλα υπάρχουν γύρω μας και μπορούμε να τα δούμε, αλλά δεν θέλουμε. Αφού ο νόμος της σιωπής κλείνει στόματα, μάτια και αφτιά και παραμένει μόνο η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας.