Κολλητές και στα δύσκολα

08.10.2007
Τις γνωρίσαμε ως super γιαγιάδες και θεότρελες φιλενάδες που έχουν εμμονή στα extreme sports στο «Παρά πέντε». Η «γιαγιά Σοφία» και η «Θεοπούλα», κατά κόσμον Ειρήνη Κουμαριανού

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη


Τις γνωρίσαμε ως super γιαγιάδες και θεότρελες φιλενάδες που έχουν εμμονή στα extreme sports στο «Παρά πέντε». Η «γιαγιά Σοφία» και η «Θεοπούλα», κατά κόσμον Ειρήνη Κουμαριανού και Έφη Παπαθεοδώρου, σήμερα είναι πιο κοντά από ποτέ, αφού η μία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Είχαμε μια πολύ σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με την Ειρήνη Κουμαριανού, που εδώ και λίγες ημέρες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Με φανερά εξασθενημένη φωνή, δέχτηκε πολύ ευγενικά να μας εξηγήσει τι συμβαίνει: «Φαίνεται ότι η επιτυχία στη σειρά έχει και τα άσχημά της», μειδίασε πριν μας πει ακριβώς τι έπαθε. «Είχα ένα ατύχημα πριν από λίγες μέρες, όταν συνόδευσα την εγγονή μου στο σχολείο την πρώτη μέρα. Καθώς μπαίναμε μέσα στο σχολείο καμιά τριανταριά πιτσιρίκια πάνω στον ενθουσιασμό τους έτρεξαν κατά πάνω μου να ζητήσουν αυτόγραφο και να με αγκαλιάσουν και με έριξαν κατά λάθος κάτω. Αποτέλεσμα; Να τραυματιστώ άσχημα στο γοφό μου». Από εκείνη τη μέρα βρίσκεται ακινητοποιημένη σε ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, ακολουθώντας αυστηρή φαρμακευτική αγωγή, αλλά και ήπιας μορφής φυσιοθεραπεία.

Με εύλογο το ενδιαφέρον μας τη ρωτήσαμε πότε περιμένει να πάρει εξιτήριο, προκειμένου να την απολαύσουμε και πάλι στη μικρή οθόνη. «Οι γιατροί μου λένε ότι δεν πρέπει να ανησυχώ και ότι μέρα με τη μέρα το τραύμα επουλώνεται και θα μπορώ πολύ σύντομα να περπατήσω κανονικά και να συνεχίσω τις όποιες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις». Την ακούσαμε να νιώθει την ίδια ανυπομονησία που θα ένιωθε κάθε επαγγελματίας καλλιτέχνης που θα σκεφτόταν το πότε θα επιστρέψει στη δουλειά του.

Είναι όμως και ευτυχισμένη, αφού από τους πρώτους που έσπευσαν στο νοσοκομείο να τη δουν, πέρα από το σύζυγό της, τα παιδιά και την εγγονή της, οι οποίοι είναι συνεχώς στο πλευρό της, ήταν η γνωστή «κολλητή» της από το «Παρά πέντε», η Θεοπούλα. Μάλιστα, η κ. Παπαθεοδώρου φροντίζει, αφού δεν μπορεί να την επισκέπτεται συχνά, λόγω των υποχρεώσεών της στην τηλεόραση και στο θέατρο, να την παίρνει τηλέφωνο καθημερινά και να ενημερώνεται για το πώς πάει η υγεία της. Μάθαμε επίσης ότι τις ώρες του επισκεπτηρίου «παρελαύνει» από το νοσοκομείο και η υπόλοιπη τρελοπαρέα των «πέντε». Ανάμεσά τους, βέβαια, και ο Γιώργος Καπουτζίδης, που θέλει να μαθαίνει μέρα παρά μέρα νέα της, αφού για δύο ολόκληρες σεζόν η τηλεοπτική τους σχέση ως «γιαγιάς-εγγονού» τον έχει στιγματίσει

Να ευχηθούμε καλή και γρήγορη ανάρρωση στην κ. Κουμαριανού!