Στη σκηνή με τον Αντρέα Μποτσέλι

28.08.2007
Μία συνεργασία-έκπληξη προετοιμάζει αυτόν τον καιρό ο Μάριος Φραγκούλης. Έτσι λοιπόν σε λίγο θα ταξιδέψει στην Αμερική και θα βρεθεί στη σκηνή του Radio City Hall Center, στη Νέα Υόρκη, παρέα με τον Αντρέα Μποτσέλι...

Και ξαφνικά, εν μέσω καλοκαιριού, που το ενδιαφέρον σχεδόν μονοπωλούν οι ξένες μετακλήσεις, αφού οι ιθύνοντες αποφάσισαν να μειώσουν δραστικά τις εγχώριες παραγωγές, ο Μάριος Φραγκούλης έκανε την έκπληξη!

Στα μέσα του επόμενου μήνα θα τραγουδήσει στο Radio City Hall Center στη Νέα Υόρκη παρέα με το «μοναδικό και αγαπημένο του αντίπαλο στην αγορά του εξωτερικού», τον Αντρέα Μποτσέλι, σε μια συνάντηση κορυφής.

Αν και είναι αρκετοί εκείνοι που κάνουν προσπάθεια για να ανοίξουν τα φτερά τους και στο εξωτερικό, φαίνεται ότι ο Μάριος Φραγκούλης χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες κάνει σταθερά βήματα και κλείνει συνεργασίες που θα ζήλευε ο καθένας. Στο μεταξύ, έχει κάνει πολλά και συνεχίζει ακάθεκτος.

Η Αίγυπτος του παρέδωσε το χρυσό κλειδί της πόλης της Αλεξάνδρειας, αναγνωρίζοντας την αξία του.

Παρουσίασε το νέο δίσκο του με μελωδίες που φέρουν την υπογραφή του νέου συνθέτη Δημήτρη Μαραμή και τραγούδια βασισμένα στην ποίηση του Λόρκα, ενώ έκανε πράξη την υπόσχεσή του για μια συνεχή παρουσίαση νέων καλλιτεχνών.

Το ταξίδι των live του άρχισε από τη Ρωμαϊκή αγορά στις 11 Ιουλίου όπου παρουσίασε στο ελληνικό κοινό μια νέα τραγουδίστρια που άφησε άφωνους όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τη συναυλία. Η Ειρήνη Δερέμπεη εντυπωσίασε με τη φωνή της και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Μητέρα δύο παιδιών, με φωνή που έχει ρίζες στην παράδοση και απίστευτη φωνητική γκάμα, τραγούδησε από Χατζιδάκι θυμίζοντάς μας την αξέχαστη Φλέρυ Νταντωνάκη μέχρι και Joan Baez (όπου και αναγνωρίσαμε τη συμβολή του στενού συνεργάτη του Ηλία Μαλανδρή), ενώ τη συνόδευε στο πιάνο ο εξαίρετος σολίστας και συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου.

Η περιοδεία συνεχίζεται με συναυλίες ανά την Ελλάδα και αξίζει να σημειώσουμε ότι τον συνοδεύουν η ανανεωμένη Ελένη Πέτα, ο Γιώργος Περρής και ο νεαρός τενόρος Κωνσταντίνος Κληρονόμος που τραγουδάει μαζί του στη νέα του δουλειά για τον Λόρκα. Β.Λ.