Σκι ή ψαροντούφεκο;

13.08.2007
Θάλασσα, ήλιος, αμμουδιά... Το καλοκαίρι είναι ήδη στο φόρτε του και άπαντες αναζητούν μια παραλία για να απολαύσουν τις μικρές χαρές της ζωής! Ορισμένοι ψάχνουν κάτι ήρεμο, δίχως πολλά πολλά, επιδιώκοντας να ξεφύγουν παντελώς από την καθημερινότητά τους. Κάποιοι άλλοι, πάλι, αναζητούν κάτι πιο δυνατό: παραλία με ανέσεις, έντονη μουσική και τη δυνατότητα για κάτι πιο extreme, που θα τους βοηθήσει να συνδυάσουν διασκέδαση με γυμναστική.

Από τον ΝΙΚΟ ΖΑΜΠΑΡΑ

Η εποχή που το βόλεϊ στην παραλία ήταν «in» δεν είναι μακριά. Ακόμη και τώρα υπάρχουν ορισμένοι «λάτρεις» του συγκεκριμένου σπορ, όπως και της ρακέτας (οι Αλέξης Κούγιας, Γιώργος Σιγάλας και Άγγελος Χαριστέας δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους παίζοντας ρακέτες), έστω και αν ο ήχος από το μπαλάκι, αλλά και η πτώση του στους παρακείμενους λουόμενους μπορεί να καταντά εκνευριστικός. Οι καιροί, βέβαια, έχουν αλλάξει και τα θαλάσσια σπορ έχουν εξελιχθεί. Σκι, αλεξίπτωτο, wind surfing, jet ski, κανό, καταδύσεις είναι μερικά από τα σπορ που πλέον κερδίζουν την προτίμηση.

Θαλάσσιο σκι
Η δυνατότητα στην παραλία κάποιου πιο extreme σπορ, αφήνοντας στην άκρη την καθημερινότητα και αυξάνοντας την αδρεναλίνη, είναι πλέον κάτι πολύ φυσικό. Το θαλάσσιο σκι είναι ένα από τα πρώτα που επιλέγουν επώνυμοι αλλά και ανώνυμοι παραθεριστές για να ξεδίνουν και να γυμνάζουν το σώμα τους. Η παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης του ΑΝΤ1 Ελεονώρα Μελέτη μπορεί να μην είναι αρκετά μυημένη στο συγκεκριμένο σπορ, όμως δεν χάνει ευκαιρία να το απολαμβάνει. Κάτι που κάνει και η Χριστίνα Παππά και το λατρεύει, αφού τη βοηθάει να διατηρεί την εξαιρετική της σιλουέτα. Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Μιχάλης Κωνσταντίνου, βέβαια, δεν χρειάζεται το θαλάσσιο σκι για να διατηρεί τη φόρμα του γι αυτό φροντίζουν οι σκληρές προπονήσεις με την ομάδα του, αλλά βρίσκει με αυτό τον ιδανικό τρόπο για να χαλαρώνει και να απολαμβάνει τη θάλασσα.

Jet ski
Πατάνε γκάζι και δαμάζουν τα κύματα. Οι λάτρεις του jet ski είναι αρκετοί, καθώς προσφέρει ελευθερία και μια πτώση δεν επιφέρει τραυματισμούς, όπως θα συνέβαινε οδηγώντας ένα μηχανάκι στο δρόμο, καθώς οι ομοιότητες στην οδήγηση είναι αρκετές. Κάποιοι μάλιστα, όπως ο διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Μπασινάς, αλλά κι οι μπασκετμπολίστες της εθνικής ομάδας Βασίλης Σπανούλης και Θοδωρής Παπαλουκάς, δεν μπορούν να οδηγούν μηχανή, οπότε το jet ski τους προσφέρει αυτή την απόλαυση, κάνοντας συχνά πυκνά και «κόντρες» με τους φίλους τους! Κάτι που κάνουν και η Έλενα Ράπτη με τον καλό της Γιάννη Μαρακάκη στις παραλίες της Χαλκιδικής, ενώ λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ είναι και οι Νίκος Βέρτης, Γιάννης Σπαλιάρας, Κώστας Φραγκολιάς και Γιάννης Πλούταρχος, με τον τελευταίο να μην είναι και τόσο άνετος, καθώς πάντα έχει το μυαλό του στην παραλία και στα παιδιά του, που παίζουν στην άκρη του κύματος! Το jet ski, πάντως, έχει μπει και στη Βουλή, καθώς ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος δηλώνει φανατικός του και μάλιστα έχει στην κατοχή του ένα.

Οι ψαροντουφεκάδες
Και αν σε κάποιους αρέσουν τα δυναμικά (αλλά και παράλληλα θορυβώδη) σπορ της παραλίας, υπάρχουν και κάποιοι που προτιμούν κάτι πιο αθόρυβο. Το ψαροντούφεκο ανήκει σ' αυτή την κατηγορία, καθώς προσφέρει στους λάτρεις του την ηρεμία του βυθού και την απόλαυση του κυνηγού! Σ αυτή την κατηγορία ανήκει ο Τέρενς Κουίκ,ο οποίος επιλέγει με το φουσκωτό του να βουτά σε απόμερες ακτές για να επιδίδεται στο αγαπημένο του χόμπι, το ψαροντούφεκο. Δεινός ψαροντουφεκάς είναι και ο έτερος δημοσιογράφος, ο Γιώργος Παπαδάκης, επιλέγοντας κατ αυτόν τον τρόπο να βρίσκει την ηρεμία που του στερεί η ένταση της δουλειάς.