Θρίλερ με την περιουσία του Λαζαρίδη!

19.12.2008
"Μάχη μέχρις εσχάτων". Την επιγραμματική αυτή φράση είχαν υπόψη τους όσοι γνώριζαν τις σχέσεις των κληρονόμων και των μελών της οικογένειας του Μπάμπη Λαζαρίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα «γαζωμένος» με 20 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Πολέμης, Μάνος Μπανασάκης, Δέσποινα Κωστορρίζου

"Μάχη μέχρις εσχάτων". Την επιγραμματική αυτή φράση είχαν υπόψη τους όσοι γνώριζαν τις σχέσεις των κληρονόμων και των μελών της οικογένειας του Μπάμπη Λαζαρίδη, που άφησε την τελευταία του πνοή στο οδόστρωμα «γαζωμένος» με 20 σφαίρες από καλάσνικοφ. Λίγες μόνο μέρες μετά από τον ξαφνικό θάνατο του Μπάμπη Λαζαρίδη η νόμιμη σύζυγός του Πόπη Μαλιωτάκη, η επί χρόνια σύντροφός του Αγγελική, η αδερφή του Σοφία Λαζαρίδη, αλλά και οι γονείς της Ηλιάδη με έγγραφες ή προφορικές δηλώσεις τους στα κανάλια και μέσω δικηγόρων φροντίζουν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους.

Αναληθή χαρακτηρίζουν ο Βασίλης και η Έφη Ηλιάδη, γονείς της Αγγελικής, τα δημοσιεύματα που τους ήθελαν να εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, προκειμένου να αποκτήσουν την επιμέλεια του μικρού γιου της κόρης τους.

Στο πλευρό της κόρης τους, αν τους χρειαστεί
Τα διέψευσαν με έγγραφη δήλωσή τους, στην οποία τονίζουν: «Θα είμαστε στο πλευρό της κόρης μας όποτε και με όποιον τρόπο μας χρειαστεί», και διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως θα κινηθούν νομικά προς οποιοδήποτε πρόσωπο τους διασύρει δημόσια. Σε κατ ιδίαν συζητήσεις του ο Βασίλης Ηλιάδης δεν κρύβει την πίκρα του για όσα έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια. Στο παρασκήνιο δεν διστάζει να επιρρίψει ευθύνες ακόμη και στη μητέρα του Καίτη Γκρέυ. Ο κ. Ηλιάδης δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ο ίδιος μεγάλωσε σε ξένα χέρια, ενώ είναι στεναχωρημένος και από τη στάση που κράτησε η μητέρα του απέναντι στη διαμάχη του με την Αγγελική και όσα επακολούθησαν. Μάλιστα, δεν διστάζει να επισημαίνει συχνά στους συνομιλητές του πως δεν είχε κανένα λόγο να «βάζει χέρι» στο νυχτοκάματο της κόρης του, καθώς ο μισθός του ως πτυχιούχου οικονομικών σε τσιμεντοβιομηχανία επαρκούσε για να ζήσει την οικογένειά του.

Οι φήμες για τη διαθήκη
Σύμφωνα με το αστικό δίκαιο, αν κάποιος από το ζευγάρι έχει καταθέσει αίτηση διαζυγίου, τότε η σύζυγος αποκλείεται από κάθε κληρονομικό δικαίωμα. Αν όχι, τότε η νόμιμη σύζυγος δικαιούται το 1/4 της περιουσίας και τα παιδιά μοιράζονται τα υπόλοιπα σε ίσα μερίδια.

Τόσο ο 8άχρονος γιος της Πόπης Μαλιωτάκη, Βασίλης Λαζαρίδης, όσο και ο 4άχρονος γιος της Αγγελικής Ηλιάδη Χαράλαμπος Λαζαρίδης τζούνιορ έχουν ίσα δικαιώματα στην περιουσία του πατέρα τους.

Στην περίπτωση που υπάρχει διαθήκη, τότε η κληρονομιά καθορίζεται από την τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος.

Η αδερφή του Μπάμπη, Σοφία, διεμήνυσε από την Καβάλα πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου κανείς να μη λεηλατήσει την περιουσία που με κόπο έχτισε ο αδερφός της.

Μια άλλη δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης διαθήκης: «Ο αδερφός μου φοβόταν εδώ και καιρό για τη ζωή του, γι αυτό και όσον αφορά την περιουσία του, έχει αφήσει σαφείς οδηγίες για το πώς θα μοιραστεί ανάμεσα στους νόμιμους κληρονόμους του. Όλοι οι υπόλοιποι είναι περιττοί».

Αν και κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές μέγεθος της περιουσίας του Μπάμπη Λαζαρίδη, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως τα χρέη υπερκαλύπτουν τα πάντα, η αλήθεια φαίνεται να βρίσκεται κάπου στη μέση. Σύμφωνα με άνθρωπο-κλειδί της νύχτας, που ωστόσο θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, «o Μπάμπης για ευνόητους λόγους δεν είχε τα μετρητά σε τραπεζικές καταθέσεις, Επίσης, λέγεται πως είχε αδυναμία στους πολύτιμους λίθους και συγκεκριμένα στα διαμάντια, αλλά και στα ακριβά ρολόγια, τα οποία είχε ασφαλισμένα σε θυρίδα που γνώριζε μόνο η σύντροφός του». Όσον αφορά τις «Μούσες», καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν στο ΛΟΙΠΟΝ πως ο Μπάμπης ναι μεν είχε το μεγαλύτερο ποσοστό, ωστόσο το μαγαζί δεν ήταν εξολοκλήρου δικό του, ενώ μας επισήμαναν και πως το ποσοστό του φέρεται να το είχε γράψει στην ηλικιωμένη μητέρα του. Ο Καβαλιώτης επιχειρηματίας φέρεται να ήταν κύριος μέτοχος σε ένα ακόμη νυχτερινό κέντρο στη βόρεια Ελλάδα.

Πολλές είναι οι απόψεις που ακούγονται και για την ακίνητη περιουσία. Κάποιοι κάνουν λόγο για τρία διαμερίσματα συν το τεράστιο κτήμα με τη μεζονέτα στη Βάρη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο επιχειρηματίας ετοίμαζε το καινούργιο του σπίτι, όπου θα μετακόμιζε με την Αγγελική και το παιδί τους, στη Βούλα, ενώ και το διαμέρισμα στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στην Άνω Γλυφάδα, όπου τα τελευταία χρόνια κατοικεί η Πόπη Μαλιωτάκη με το παιδί της, ήταν στην ιδιοκτησία του. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής πάντως ανέφεραν πως η εισαγγελία σκόπευε να ζητήσει το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία.

Πόπη Μαλιωτάκη: «Θα προστατεύσω το παιδί μου»
Σε μια εκ βαθέων εξομολόγησή της στο ΛΟΙΠΟΝ λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την κηδεία η Πόπη Μαλιωτάκη με αξιοπρέπεια και θάρρος ψυχής μίλησε για όλους και για όλα. «Αυτή τη στιγμή θρηνώ τον άνθρωπο με τον οποίο ήμουν 12 χρόνια μαζί και τον πατέρα του Βασίλη. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα σιωπήσω. Οι αγωγές και τα εξώδικα θα φεύγουν σαν μαρουλόφυλλα προς όσες κυρίες πιάνουν στο στόμα τους το όνομά μου και του παιδιού μου», δήλωσε εμφανώς οργισμένη.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις της Σοφίας Λαζαρίδη: «Με την Αγγελική ήταν ο αδερφός μου τα τελευταία πέντε χρόνια, εκείνη είχε δίπλα του, αυτή αναγνωρίζω ως αδερφή μου. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει η Πόπη

Μαλιωτάκη, εμείς θα προβούμε άμεσα σε ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην την κατασπαράξουν τα λαμόγια. Κάτω τα χέρια από την Αγγελική».

Με κύριο μέλημά της την προστασία του 8άχρονου Βασίλη, η Πόπη

Μαλιωτάκη ήταν κατηγορηματική: «Αυτή τη στιγμή θρηνώ τον άνθρωπό μου. Σε ό,τι αφορά τα κληρονομικά, αυτά εν καιρώ θα τα δούμε με τους δικηγόρους. Όμως, φαίνεται ήδη ποιοι προσπαθούν να κατασπαράξουν την περιουσία του Μπάμπη. Αυτή τη στιγμή το μόνο που με νοιάζει είναι να θρηνήσω τον Μπάμπη και να προστατεύσω το παιδί μου».

Όταν τη ρωτήσαμε αν πιστεύει πως ο σύζυγός της είχε φροντίσει να εξασφαλίσει οικονομικά την Αγγελική Ηλιάδη κατά τη διάρκεια της πενταετούς σχέσης τους, η Πόπη μας απάντησε με μια ερώτηση που λέει πολλά: «Πού πήγαιναν πέντε χρόνια τα λεφτά; Όταν ένας άνθρωπος επί πέντε χρόνια δεν μου είπε ποτέ: Πάρε να βάλεις αυτό το ποσό στο βιβλιάριο του Βασίλη, δεν την έχει εξασφαλίσει; Αναγνωρίζω φυσικά ότι μας κάλυπτε πάντα τα προς το ζην». Η Πόπη αποκάλυψε ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο: την τελευταία πενταετία δεν διατηρούσε κανέναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό με το δολοφονηθέντα επιχειρηματία.

Όσον αφορά την κόρη που φαίνεται να είχε ο επιχειρηματίας στη Γερμανία και, όπως όλα δείχνουν, θα διεκδικήσει και αυτή μέσω της μητέρας της Νίνας μερίδιο της περιουσίας, η Πόπη Μαλιωτάκη μας είπε: «Δεν ήμουν εκεί και δεν μπορώ να γνωρίζω».