Βίκυ Παγιατακη: "Έρχονται καλύτερες μέρες"

19.12.2008
Μήνυμα αισιοδοξίας δίνει η Βίκη Παγιατάκη αναλύοντας τις θέσεις και τις κινήσεις των πλανητών τις τελευταίες ημέρες του 2008, αλλά και τις πρώτες του 2009. Η καταξιωμένη αστρολόγος

Από την ΚΑΤΙΑΝΑ ΜΑΤΖΑΡΙΔΟΥ

Μήνυμα αισιοδοξίας δίνει η Βίκη Παγιατάκη αναλύοντας τις θέσεις και τις κινήσεις των πλανητών τις τελευταίες ημέρες του 2008, αλλά και τις πρώτες του 2009. Η καταξιωμένη αστρολόγος δίνει τις δικές της προβλέψεις για τη γενικότερη πολιτική και κοινωνική κατάσταση, την οικονομική κρίση και τις επερχόμενες εκλογές! Απίστευτο, κι όμως, κ. Παγιατάκη, στο τεύχος Ιανουαρίου 2008 του «Αstra & Όραμα» γράφατε κατά λέξη για τον κ. Καραμανλή ότι το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου του 2008 και ο Δεκέμβριος θα ήταν ιδιαίτερα «καυτά» διαστήματα.

«Σκωπτικά θα σας έλεγα ότι πιο καυτό από αυτό που ζήσαμε δεν γίνεται και, όσον αφορά τα γραπτά μου, τα είχα δώσει στο περιοδικό στις 12 Νοεμβρίου 2007. Το ίδιο γράφω και στο τεύχος Ιανουαρίου 2009, που κυκλοφορεί ήδη στα περίπτερα και μάλιστα εκεί ο δαίμων του τυπογραφείου έκανε και ένα λάθος. Γράφω ότι ο κ. Καραμανλής ευνοείται κάπως μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2009, μια που ο Δίας κάπως τον αβαντάρει, αλλά συμπλήρωνα: πώς να προλάβει να αντιστρέψει το αρνητικό γι αυτόν κλίμα μέχρι τότε, αφού από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου 2009 θα τον χτυπάει ο Άρης πανταχόθεν και θα έχει να αντιμετωπίσει αντιπαλότητες, γκρίνιες και αμφισβητήσεις; Εγώ εννοούσα τις 26 Δεκεμβρίου 2008 και στο περιοδικό βγήκε λανθασμένα μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου 2009. Ποτέ αυτός ο πλανήτης δεν έχει μείνει τόσο χρονικό διάστημα σε ένα ζώδιο».

Πάντως, γράφετε ότι αν έκανε εκλογές μέσα στο 2009, θα τις έχανε. Το πιστεύετε αυτό;

«Αν διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο, θα δεις ότι το λέω ξεκάθαρα. Μάλλον επαναλαμβάνω την πρόβλεψή μου στα γραπτά του Νοεμβρίου 2008, που έλεγα ότι ο κ. Καραμανλής θα μπορέσει να κυβερνήσει έως τον Ιανουάριο του 2009, αλλά όχι αλώβητος. Αν είχε κάνει εκλογές μέχρι τον Αύγουστο του 2008, θα τις είχε κερδίσει».

Εσείς λέτε ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2009 ή το 2010 με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;

«Εγώ πιστεύω ότι μέχρι τις 29 Οκτωβρίου ο κ. Καραμανλής θα βιώνει τόσο δύσκολες στιγμές, που δεν θα το αντέξει. Σημείωσε δύο διαστήματα, 15 Μαρτίου-22 Απριλίου 2009 και 12 Ιουλίου-26 Αυγούστου του ίδιου έτους, και τότε έλα να τα ξαναπούμε».

Τι προβλέπετε για τον κ. Παπανδρέου;

«Αυτό που έλεγα από το 2005 και πιο πριν. Χαρακτηριστικά θα σου πρότεινα, μιας και έχεις το αρχείο του Astra & Όραμα δίπλα σου, να ανατρέξεις στο τεύχος Ιανουαρίου 2004, που έγραφα ότι θα εκλεγεί ο κ. Καραμανλής, διότι μπαίνει σε μια φάση εύνοιας, αλλά ότι θα πρέπει να προσέξει τα... αυτογκόλ από τους συνεργάτες του. Κάθε φορά επαναλαμβάνω και το ίδιο υπάρχει και στο τεύχος Ιανουαρίου 2007 ότι δεν θα ανατρέψει ο κ. Παπανδρέου τον κ. Καραμανλή. Έγραφα ότι: Οι αντίπαλοι του κ. Καραμανλή είναι μέσα στο κόμμα του και βέβαια και οι εξωτερικές καταστάσεις. Δεν έχω επαληθευτεί με όσα έχουν συμβεί; Ο κ. Παπανδρέου έχει για πρώτη φορά μαζί με την πίεση λόγω της επίδρασης του Κρόνου μέσα στο 2009 και μεγαλύτερη εύνοια και, όπως λέω και στο τεύχος που κυκλοφορεί, θα παγιώσει τη διαφορά που έχει υπέρ του σε σχέση με τον κ. Καραμανλή και μάλιστα θα την αυξήσει. Μην ξεχνάς ότι τα γραπτά δόθηκαν στις 10 Νοεμβρίου, που δεν υπήρχε τίποτε πέραν του Βατοπεδίου από τα τελευταία γεγονότα και την οικονομική... κατρακύλα. Φόβος για τα οικονομικά ναι, αλλά όχι αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες».

Πιστεύετε ότι αυτά τα γεγονότα θα συνεχιστούν;

«Όχι με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση, αλλά διαφορετικά και όχι με... παράλυση του κράτους όπως τώρα».

Τι προβλέπετε για την οικονομική κρίση;

«Ότι θα ενταθεί παγκοσμίως, πλέον και στην Ελλάδα, και ότι αυτή η ένταση θα είναι φανερή περισσότερο μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Όταν ο Κρόνος θα περάσει στο Ζυγό, θα υποχρεωθούν τα κράτη να συνεννοηθούν και να αλληλοβοηθηθούν».

Να φοβόμαστε πολύ για την Ελλάδα;

«Καλό είναι, θα πρέπει να πω, να προετοιμαζόμαστε για σκληρότερες ημέρες, αλλά με τίποτε δεν πιστεύω ότι θα καταρρεύσουμε. Θα σας υπενθυμίσω, έστω και αν θα το βρείτε... tres banal, το γνωστό Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Υπάρχει ένα διάστημα ιδιαίτερα σκληρό για μας τους Έλληνες;

«Ναι, από οικονομικής άποψης είναι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος του 2009 και μετά από τα μέσα Οκτωβρίου 2009 έως τον Ιούλιο του 2010. Δυστυχώς, ο νέος χρόνος θα μας υποχρεώσει να επανεξετάσουμε τις συνήθειές μας σαν λαός και να γίνουμε πιο προορατικοί και υπεύθυνοι».