Σάγια: "Για να πετύχεις πρέπει να γουστάρεις"

30.10.2008
Τη γνωρίσαμε μέσα από το «Ρop Ιdol» ως υποψήφια. Τη λατρέψαμε όταν ήταν στις Hi-5 και τη θαυμάσαμε στη συνεργασία της με τους Stavento. Η Σάγια είναι ένα νέο κορίτσι που χαράζει τη δική της πορεία

Από τη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΥ

Τη γνωρίσαμε μέσα από το «Ρop Ιdol» ως υποψήφια. Τη λατρέψαμε όταν ήταν στις Hi-5 και τη θαυμάσαμε στη συνεργασία της με τους Stavento. Η Σάγια είναι ένα νέο κορίτσι που χαράζει τη δική της πορεία στο τραγούδι και βήμα βήμα πλησιάζει στην επιτυχία. Με απόλυτη ειλικρίνεια μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για τις Hi-5, για τα σχέδιά της για το μέλλον, αλλά και για την επιτυχία της με τους Stavento, ενώ αποκαλύπτει ότι το επόμενο βήμα της θα είναι η συμμετοχή της σε μια ροκ όπερα!

Πώς προέκυψε η συνεργασία με τους Stavento;

«Συνεργαζόμουν με το μάνατζέρ τους, τον Μάνο Θεοφίλου, όταν με πήρε τηλέφωνο το χειμώνα και μου είπε πως υπήρχε ένα τραγούδι φτιαγμένο επάνω μου και ότι ήθελε να το πω εγώ. Μου διευκρίνισε ότι δεν είχε κανονιστεί ούτε για βιντεοκλίπ ούτε για single. Άρεσε πολύ στο κοινό των Stavento και το ψήφισαν για δεύτερο single. Κι έγινε επιτυχία».

Η Σάγια επέστρεψε και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

«Ναι, και δεν το περίμενα κιόλας».

Δεν περίμενες πως θα κάνετε επιτυχία;

«Μεγάλη τελικά και χαίρομαι πάρα πολύ».

Παρ όλα αυτά, δεν επαναπαύεσαι. Ετοιμάζεις κι άλλα πράγματα.

«Αυτή την εποχή θα βγει ένα τραγούδι που έκανα μαζί με τον TNS που κυκλοφόρησε στην προσωπική του δουλειά, το οποίο έχει γίνει ήδη βιντεοκλίπ και τα γυρίσματα έγιναν στην Κρήτη το Μάιο. Ένα εξίσου ωραίο τραγούδι, που ελπίζω να έχει την τύχη του άλλου».

-- Εσύ προσωπικό άλμπουμ θα βγάλεις;

«Εϊμαι ήδη στο studio».

Και θα έχει την υπογραφή του Σταμάτη Γονίδη. Πώς γνωριστήκατε;

«Γνωριστήκαμε καλύτερα στο Θέα, όταν συνεργαζόμασταν, αν και είχε προηγηθεί και μια γνωριμία μας όταν ήμουν με τις Hi-5 στη Θεσσαλονίκη. Με είδε μόνη μου, με έπιασε μια μέρα και μου είπε: Μ αρέσει πάρα πολύ η φωνή σου, μ αρέσεις ως σύνολο και θα ήθελα πάρα πολύ να σε αναλάβω. Και φυσικά δέχθηκα αμέσως».

Τι άνθρωπος είναι ο Σταμάτης Γονίδης;

«Έχει απίστευτο χιούμορ, είναι πανέξυπνος, σέβεται και βοηθάει τους νέους καλλιτέχνες. Είναι και φίλος εκτός από συνεργάτης».

Τι σε έχει συμβουλέψει;

«Ότι το μυστικό για να πετύχεις είναι να γουστάρεις αυτό που κάνεις. Και εμείς οι δύο αγαπάμε πολύ τη μουσική».

Και από τις Hi-5 θα βρεθείς και στον «Τρωικό πόλεμο»;

«Ο Γιάννης Πετρίτσης έγραψε μια ροκ όπερα. Έψαχνε μια άλλη ωραία Ελένη, πιο μοντέρνα και με πλησίασε. Και μάλλον θα περιοδεύσουμε στο εξωτερικό».

Πολλή δουλειά φέτος...

«Ό,τι προλαβαίνω κάνω. Δεν με κουράζει όταν πρόκειται για τραγούδι. Όταν δεν θα μπορώ άλλο πια και θα γεράσω, θα σταματήσω και θα απολαύσω αλλιώς τη ζωή μου».

Και ο έρωτας;

«Πιστεύω πως αν έρθει στη ζωή σου, το προλαβαίνεις κι αυτό. Και σε αναζωογονεί κιόλας».

Ερωτευμένη, λοιπόν, απ ό,τι καταλαβαίνω και τα συνδυάζεις όλα.

«Προσπαθώ».

Ο σύντροφός σου δεν νιώθει παραμελημένος; Δεν κάνει παράπονα;

«Όχι, με καταλαβαίνει».

Μήπως είναι του χώρου, γι αυτό;

«Πολύ προσωπικό (Γέλια.)».

Τι έχει αλλάξει στη Σάγια από την εποχή των Hi-5.

«Τότε ήμουν και πιο μικρή, ήταν και άλλο το στυλ γενικά. Βέβαια, από τις Hi-5 έμαθα πάρα πολλά πράγματα που με ωρίμασαν. Αλλά μετά άρχισα να φτιάχνω περισσότερο τη δική μου προσωπικότητα. Πλέον βάζω στη μουσική περισσότερο εμένα, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις όταν είσαι σε συγκρότημα. Τότε λειτουργείς πιο ομαδικά».

Αισθάνεσαι, δηλαδή, πιο απελευθερωμένη, με την έννοια ότι μπορείς πλέον να κάνεις ό,τι εσύ η ίδια αποφασίζεις, χωρίς οποιαδήποτε δέσμευση;

«Είμαι ο εαυτός μου πλέον».

Δεν είναι όμως και πιο δύσκολα τα πράγματα όταν είσαι μόνη;

«Ναι, το ψάχνεις περισσότερο. Στο συγκρότημα είχαμε οδηγίες, ενώ όταν πας να κάνεις κάτι δικό σου, θέλει περισσότερο ψάξιμο. Ποιος είσαι τελικά, τι σου αρέσει, τι πάει στη φωνή σου, τι προσόντα έχεις. Θέλει περισσότερο ψάξιμο, αλλά αυτό έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Οι σχέσεις σου σήμερα με τα υπόλοιπα κορίτσια;

«Δεν έχω σχέση με όλες, γιατί η Φρόσω έχει γυρίσει στην Κύπρο, η Νάνσυ σπουδάζει στην Αγγλία, η Ειρήνη είναι εδώ μεν, αλλά σπουδάζει θέατρο και τρέχει, ενώ με την Αμαλία δεν είχαμε ποτέ πολλές σχέσεις. Οπότε όταν έρχονται η Νάνσυ και η Φρόσω, τις βλέπω, όποτε θα μπορέσουμε με την Ειρήνη, θα συναντηθούμε. Δεν είμαστε τόσο όπως ήμασταν. Μόλις διαλύθηκε το συγκρότημα, συναντιόμασταν πιο συχνά. Σιγά σιγά χαθήκαμε».

Αισθάνεσαι ότι οι fans των Hi-5 θα ακολουθήσουν κι εσένα;

«Κανονικότατα. Περιμένουν πώς και πώς».

Υπάρχουν στιγμές που σου λείπουν οι Ηi-5;

«Μου λείπουν αρκετές φορές οι πρόβες που κάναμε, τα studio, που μαθαίναμε πολλά πράγματα. Επίσης, μου έχουν λείψει πολύ οι συναυλίες μας».

Οπότε να περιμένουμε επανένωση του group, όπως οι Spice Girls;

«Να μπω πάλι σε συγκρότημα και να μην κάνω solo τώρα... δεν θα το έκανα. Έτσι, ένα τραγούδι πού και πού για τους fans και την πλάκα μας ή κάποιες συναυλίες θα ήταν πάρα πολύ ωραία».