Τραβήξτε τα βλέμματα πάνω σας

20.10.2008
Έχετε την εντύπωση ότι περνάτε απαρατήρητη; Ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί σας; Προσπαθείτε μάταια να τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας;
Έχετε την εντύπωση ότι περνάτε απαρατήρητη; Ότι κανείς δεν ασχολείται μαζί σας; Προσπαθείτε μάταια να τραβήξετε τα βλέμματα πάνω σας;

Αν νιώθετε έτσι, τότε σίγουρα κάτι σας λείπει. Κι αυτό δεν έχει σχέση με την εμφάνισή σας. Αυτά που σας λείπουν είναι αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση. Και σίγουρα δεν φταίνε οι άλλοι, που δεν σας προσέχουν, αλλά μάλλον εσείς δεν τους αφήνετε το περιθώριο. Αν θέλετε λοιπόν να κερδίσετε τα βλέμματα και τις εντυπώσεις, θα πρέπει να είστε χαλαρή, άνετη, ειλικρινής, κοινωνική και πάνω απ όλα ενδιαφέρουσα. Και σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να κάνετε την έξυπνη ή να προβάλετε με το «καλημέρα σας» τα προτερήματά σας, γιατί μπορεί να καταφέρετε ακριβώς το αντίθετο. Μην απελπίζεστε, όμως, γιατί με 10 απλές κινήσεις μπορείτε να κάνετε τους άλλους να σας προσέξουν.

Ανανεωθείτε!
Κάθε κίνηση ανανέωσης επιδρά θετικά. Οργανωθείτε λοιπόν και ανανεωθείτε. Διαλέξτε ρούχα και αξεσουάρ που τονίζουν τα δυνατά σημεία και καλύπτουν τις αδυναμίες σας. Ρούχα που σας κάνουν πάνω απ όλα να αισθάνεστε άνετα. Δεν είναι ανάγκη να υποταχτείτε στη μόδα, αλλά να την προσαρμόσετε πάνω σας. Είναι σημαντικό ένα ρούχο να το φοράτε και όχι να σας φοράει μόνο και μόνο επειδή είναι «in».

Επισκεφθείτε το κομμωτήριο
Μια επίσκεψη στο κομμωτήριο αρκεί για να βελτιώσουμε, όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και τη διάθεσή μας. Με ένα ωραίο χτένισμα ή κούρεμα βελτιώνεται η εμφάνισή μας και νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τολμήστε να κάνετε και κάποια αλλαγή στο στυλ ή στο χρώμα των μαλλιών σας.

Προσοχή στο μακιγιάζ
Αποτελεί το δυνατό όπλο κάθε γυναίκας, αρκεί να ξέρει να το χρησιμοποιεί σωστά, για να μην της γυρίσει μπούμερανγκ. Επιλέξτε τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσετε σύμφωνα με αυτά που σας ταιριάζουν, τα ρούχα που φοράτε και την ώρα της ημέρας. Οι πωλήτριες στα καταστήματα καλλυντικών μπορούν να σας κατατοπίσουν για το πώς και το πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε το κάθε προϊόν. Αν, πάλι, αυτό σας φαίνεται χρονοβόρο, ζητήστε τη γνώμη μιας φίλης. Όπως και να χει όμως, δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα μάτια. Το βλέμμα μας λέει πολλά κι ας μην το καταλαβαίνουμε εμείς.

Αφήστε πίσω το άρωμά σας
Επιλέξτε ένα άρωμα που σας ταιριάζει. Ανάλογα με τον τύπο και την εποχή μπορείτε να βρείτε το ιδανικό για εσάς.

Ωραία άκρα
Τα περιποιημένα χέρια σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. Αναμφίβολα, αποτελούν ένα όπλο γοητείας για κάθε γυναίκα.

Μιλήστε με τη γλώσσα του σώματος
Πολλές φορές οι πράξεις και οι κινήσεις μας φανερώνουν περισσότερα από ό,τι οι λέξεις. Προσέξτε λοιπόν τις κινήσεις σας, τον τόνο της φωνής σας και τον τρόπο που κάθεστε. Το αυθόρμητο χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε τη διάθεσή σας και να προσελκύσετε τους άλλους. Προσέξτε όμως τον τρόπο που χαμογελάτε, γιατί, όταν φαίνεται προσποιητό, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και μπορεί να εκληφθεί ως ειρωνεία. Όταν μιλάει κάποιος, κοιτάξτε τον στο πρόσωπο και δείξτε του ότι τον προσέχετε. Την ώρα που μιλάτε αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα. Αποφεύγετε να έχετε τα χέρια σταυρωμένα. Η κίνηση αυτή δείχνει αμηχανία, ψυχρότητα και στάση άμυνας.

Στα βήματα της ελαφίνας
Η στάση του σώματός μας και το βάδισμα παίζουν κι αυτά το δικό τους ρόλο. Φροντίστε λοιπόν το σώμα σας να είναι ευθύ. Μην καμπουριάζετε μαζεύοντας τους ώμους προς τα μέσα. Ούτε να γέρνετε το κορμί σας μπροστά και στο πλάι. Την ίδια στάση του σώματος να κρατάτε και όταν περπατάτε. Το κεφάλι ψηλά, οι ώμοι προς τα έξω και μικρά βήματα. Ακολουθήστε τα βήματα της ελαφίνας.

Κερδίστε την εμπιστοσύνη
Το μυστικό για να αποκτήσετε την εμπιστοσύνη των άλλων είναι να τους πείσετε και αυτό θα το πετύχετε μόνο αν είστε ο εαυτός σας. Μη μιμείστε τους άλλους ή άλλα πρότυπα. Αφεθείτε ελεύθερη, δείξτε τον πραγματικό σας εαυτό και υποστηρίξτε με επιχειρήματα αυτά που πιστεύετε.

Χαλαρώστε
Δεν είναι αναγκαίο να κρατάμε πάντα τους τύπους και τα προσχήματα. Υποστηρίξτε ή εκφράστε απλά την άποψή σας και μη σκέφτεστε πώς θα την κρίνουν οι άλλοι.

Ρυθμίστε τον τόνο της φωνής σας
Ο τρόπος που μιλάμε δείχνει πολλές φορές και το χαρακτήρα μας. Η πολύ χαμηλή φωνή, που καλά καλά δεν την ακούει ο άλλος, δείχνει φόβο, αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Η δυνατή φωνή, από την άλλη, που προσπαθεί να καλύψει τους άλλους, δείχνει άτομα με υπέρμετρο εγωισμό, που δεν σέβονται το συνομιλητή τους και δεν τους ενδιαφέρει η άποψη των άλλων. Η ένταση της φωνής μας πρέπει να είναι τέτοια, που ούτε να εκνευρίζει τους άλλους, αλλά ούτε και να κάνουν προσπάθεια για να μας ακούσουν.