Κι όμως έμεινε μόνη της...

24.09.2008
Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να δήλωναν «Σ αγαπώ, μ αγαπάς» στη συνεργασία τους στη μικρή οθόνη, όταν όμως ήρθε η ώρα να συνεργαστούν στο θεατρικό σανίδι, κάθε άλλο παρά αγαπημένοι κατέληξαν...

Από τον Μάνο Μπανασάκη

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια να δήλωναν «Σ αγαπώ, μ αγαπάς» στη συνεργασία τους στη μικρή οθόνη, όταν όμως ήρθε η ώρα να συνεργαστούν στο θεατρικό σανίδι, κάθε άλλο παρά αγαπημένοι κατέληξαν... Ο λόγος για τη Δήμητρα Παπαδοπούλου και τον Θοδωρή Αθερίδη, που πλέον δεν ανταλλάσσουν ούτε «καλημέρα», σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια.

Οι δύο ηθοποιοί και μέχρι πρότινος φίλοι μας χάρισαν μοναδικές στιγμές γέλιου μέσα από τη σειρά «Σ αγαπώ, μ αγαπάς», που είχε προβληθεί πριν από λίγα χρόνια στο Mega. Και αφού η τηλεοπτική συνεργασία τους ήταν επιτυχημένη, σκέφτηκαν στη συνέχεια να συνεργαστούν και στο θέατρο. Συγκεκριμένα, στη θεατρική επιτυχία «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου», που το κείμενο φέρει την υπογραφή της Δήμητρας Παπαδοπούλου, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια την είχε εμπιστευτεί στο φίλο της Θοδωρή και ανέβηκε πέρυσι για πρώτη σεζόν σε θεατρική σκηνή της Αθήνας. Μπορεί βέβαια η συνεργασία τους να ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, ωστόσο οι διαφωνίες τους άρχισαν από την πρώτη στιγμή, και μάλιστα αρκετά έντονα. Η σεναριογράφος, όμως, έβαλε «νερό στο κρασί της» και δεν επενέβη στο έργο του σκηνοθέτη κι έτσι η περασμένη χρονιά κύλησε ομαλά.

Το καλοκαίρι η Δήμητρα Παπαδοπούλου παραθέρισε, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, στη Σέριφο, όπου την επισκέφτηκαν σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές της παράστασης. Κατά την παραμονή της εκεί είχε και την άνεση χρόνου για να σκεφτεί και κάποια πράγματα για το μέλλον της παράστασής της. Ανεπηρέαστη και ήρεμη, λοιπόν, πήρε κάποιες αποφάσεις, χωρίς όμως να ανακοινώσει τίποτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού δεν ήθελε να... ταράξει τα νερά της όμορφης παρέας. Όμως, έδειχνε πολύ σκεπτική και όποτε η συζήτηση έφτανε στον «κολλητό» της, εκείνη κρατούσε αποστάσεις.

Με το που επέστρεψε στην πρωτεύουσα και άρχισαν οι πρόβες για το cast των ηθοποιών, ενημερώθηκε πως ο Θοδωρής Αθερίδης δεν θα συνεχίσει να επιμελείται σκηνοθετικά την παράσταση για δεύτερη σεζόν. Ο τρόπος που έγινε αυτή η ανακοίνωση και το ύφος της Δήμητρας φανέρωναν ότι κάτι είχε συμβεί στο παρασκήνιο ανάμεσα στους δύο πρώην συνεργάτες και φίλους. Είναι γεγονός μάλιστα ότι λίγες μέρες αργότερα η γνωστή ηθοποιός προσπάθησε να σβήσει εντελώς τα «ίχνη» του Θοδωρή Αθερίδη, αφού άλλαξε ριζικά το στήσιμο της παράστασης, για να μη θυμίζει σε τίποτα την περσινή τους συνεργασία.