Φτιάχνει σπίτι στους Παξούς

12.09.2008
Σε μία από τις ωραιότερες περιοχές των Παξών αγόρασε πριν από τρία χρόνια μια θαυμάσια έπαυλη η Παξινή στην καταγωγή από τον πατέρα της τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Σε μία από τις ωραιότερες περιοχές των Παξών αγόρασε πριν από τρία χρόνια μια θαυμάσια έπαυλη η Παξινή στην καταγωγή από τον πατέρα της τραγουδίστρια μεγάλων επιτυχιών Ελευθερία Αρβανιτάκη. Η είδηση της αγοράς εξέπληξε τους κατοίκους του νησιού, που γνώριζαν ότι επί σειρά ετών η σπουδαία καλλιτέχνιδα έδειχνε την προτίμησή της στον άλλο τόπο καταγωγής της, από την πλευρά της μητέρας της, την Ικαρία. Το αίμα νερό δεν γίνεται, όμως, και μπροστά στην πρόκληση να αποκτήσει πιο στενές σχέσεις με τον τόπο που γεννήθηκε η επιτυχημένη ερμηνεύτρια προχώρησε στη συγκεκριμένη αγορά. Το σπίτι είναι πέτρινο, βρίσκεται σε κατάφυτη περιοχή και έχει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του ήταν Βρετανός κι έτσι έχει ονομαστεί από τους ντόπιους «Βίλα Έλιοτ».

Φέτoς το καλοκαίρι άρχισαν οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης της οικίας, η οποία περιβάλλεται πια από ψηλές λιθόκτιστες μάντρες, σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Τις εργασίες επιβλέπει ο ξάδερφος της Ελευθερίας και όλα δείχνουν ότι θα μεταμορφωθεί σε μία από τις πιο ωραίες κατοικίες του νησιού.

Όπως όλα δείχνουν, η δημοφιλής τραγουδίστρια σκοπεύει να χαρεί το καινούργιο της σπίτι και να περνάει αρκετό χρόνο στο μικρό, αλλά εντυπωσιακό νησί του Ιονίου.

Αριάννα Δημητροπούλου