Ο Έντι Μέρφι στην Κέρκυρα!

15.09.2008
Το Χόλιγουντ φέτος το καλοκαίρι έδειξε ότι προτιμάει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα... Στη μεγάλη λίστα με τους σταρ που επέλεξαν τη χώρα μας για τις ξένοιαστες μέρες του καλοκαιριού έρχεται να προστεθεί και ο δημοφιλής κωμικός Έντι Μέρφι

Το Χόλιγουντ φέτος το καλοκαίρι έδειξε ότι προτιμάει να κάνει διακοπές στην Ελλάδα... Στη μεγάλη λίστα με τους σταρ που επέλεξαν τη χώρα μας για τις ξένοιαστες μέρες του καλοκαιριού έρχεται να προστεθεί και ο δημοφιλής κωμικός Έντι Μέρφι, ο οποίος πέρασε μερικές μέρες στην Κέρκυρα με την παρέα του και εντυπωσιάστηκε. Την «αρχόντισσα του Ιονίου» επέλεξε ο «βασιλιάς της κωμωδίας» με τα εκατομμύρια των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο Έντι Μέρφι για να περάσει τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές του. Όπως εκμυστηρεύτηκε σε ντόπιους, είχε ακούσει τόσο πολλά για τις ομορφιές της Κέρκυρας, τις παραλίες της, αλλά και για τη μοναδική παλιά πόλη με τα βενετσιάνικα φρούρια και τα ανάκτορα, που ήθελε με την πρώτη ευκαιρία να τη δει από κοντά. Έτσι, μόλις του δόθηκε αυτή η ευκαιρία και χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το ιδιωτικό του λίαρ τζετ και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας». Εκεί το διάσημο σταρ και τη συντροφιά του, που αποτελούνταν από 8 άτομα, παρέλαβαν δύο λιμουζίνες μάρκας Mercedes, οι οποίες είχαν έρθει από την Αθήνα για τις μετακινήσεις της εκλεκτής συντροφιάς. Μαζί με τον αστέρα του Χόλιγουντ ήρθαν στην Ελλάδα η σύντροφός του, τρεις άντρες της προσωπικής του φρουράς και τέσσερα φιλικά πρόσωπα. Πριν καλά καλά καταλάβουν οι άνθρωποι του αερολιμένα τι συμβαίνει, αφού όλα είχαν οργανωθεί με απόλυτη μυστικότητα, οι αστραφτερές Mercedes είχαν χαθεί προς την περίφημη παραλιακή Σπιανάδα της παλιάς πόλης.

Όπως πληροφορήθηκα, ο «βασιλιάς του γέλιου » φιλοξενήθηκε σε μεγάλη θαλαμηγό, που ήταν αγκυροβολημένη σε απόμερο λιμανάκι του νησιού και από εκεί με πολυτελή ταχύπλοα σκάφη έκανε εκδρομές στις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Μπάνια και clubbing
Σε μια αμμουδιά στην οποία συνηθίζεται να πηγαίνουν εκατοντάδες σέρφερ απ όλο τον κόσμο ο διάσημος ηθοποιός προτίμησε να κολυμπήσει στα βαθιά, ενώ αργότερα επισκέφτηκε μια γραφική ταβέρνα της περιοχής, κρυμμένη μέσα στα δέντρα, για να δοκιμάσει τις περίφημες κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ, την παστιτσάδα, το σοφρίτο και τους καλύτερους θαλασσινούς μεζέδες. Μπορεί κατά τη διάρκεια της ημέρας η διάσημη συντροφιά να προτιμούσε το απόλυτο privacy, αλλά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αποφάσισε γύρω στις 2 τα ξημερώματα να διασκεδάσει σε ένα από τα πιο «in» κλαμπ της παραλιακής, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και μπαρ του νησιού. Όπως ήταν φυσικό, ο μετρ του «Villa Μercedes» διέθεσε το καλύτερο τραπέζι του μαγαζιού για το σταρ του Χόλιγουντ και την παρέα του, αλλά ο διάσημος ηθοποιός προτίμησε το μπαρ του κλαμπ, το οποίο αποκλείστηκε όση ώρα ήταν εκεί. Ο Έντι Μέρφι, ο οποίος φορούσε μαύρα αθλητικά παπούτσια Adidas, μαύρο παντελόνι, μαύρο μπλουζάκι και καπελάκι του μπέιζμπολ ασορτί, ελαφρά γυρισμένο στο πλάι, έκανε αίσθηση με την κομψότητα, τη σοβαρότητα, την απλότητα και το κέφι του.

Ήπιε, χόρεψε με την καλλίγραμμη γυναίκα του, στην οποία έριχνε φλογερές ματιές όλο το βράδυ, και πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των αντρών της προσωπικής του ασφάλειας διασκέδασε με την ψυχή του. Μαζί και όλοι οι πελάτες του κλαμπ, που είχαν την τύχη να βρεθούν εκεί το συγκεκριμένο βράδυ και να δουν από κοντά τον άνθρωπο που τους έχει κάνει πολλές φορές να κλάψουν από τα γέλια παρακολουθώντας τις ταινίες του. Με φανερή τη διάθεση για γλέντι και μάλιστα ολονύχτιο, η όμορφη συντροφιά συνέχισε να διασκεδάζει στο νυχτερινό κέντρο «Romeo & Juliette», το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο «Villa Μercedes». Αφού παρέμειναν κι εκεί για μία ώρα περίπου, επιβιβάστηκαν στη συνέχεια στις λίμο και αποχώρησαν.

Αρκετοί θαυμαστές και θαυμάστριες παρακολουθούσαν το διάσημο ηθοποιό κατά την αποχώρησή του κι εκείνος τους έγνεψε με μεγάλη γλυκύτητα και ένα τεράστιο χαμόγελο. Πάντως, η γενική εντύπωση ήταν ότι ο... πολύς κύριος Μέρφι είναι καλύτερος από κοντά και τόσο απλός όσο λίγοι και πολύ λιγότερο διάσημοι παγκοσμίως (!) Έλληνες κωμικοί!

ΑΡΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ