Eurovision 2023: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Ελλάδας - Τα δύο μεγάλα φαβορί για τη νίκη

Eurovision 2023: Κυκλοφόρησε το τραγούδι της Ελλάδας - Τα δύο μεγάλα φαβορί για τη νίκη
Κυκλοφόρησε επίσημα, την Κυριακή από την ΕΡΤ, το βίντεο κλιπ με το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο 16χρονος Vicor Vernicos είναι αυτός που θα βρεθεί στο Λίβερπουλ στις 11 Μαΐου ερμηνεύοντας το τραγούδι What they say, το οποίο κυκλοφορεί από την Panik Records. Η χώρα μας αναμένεται να διαγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό του φετινού διαγωνισμού.

Το «What They Say» το οποίο έγραψε ο Βίκτωρας Βερνίκος στα 14 του, θέλοντας να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα, είναι μία ρυθμική μπαλάντα και τα πρώτα σχόλια είναι αρκετά θετικά.

Ο μικρότερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα Φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

O Victor Vernicos παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στην εκπομπή “Δυο στη 1” και τον Ιορδάνη Παπακυριακού. Στο πως αισθάνεσαι που στα 16 του θα εκπροσωπήσεις την Ελλάδα στη Eurovision, απάντησε πως είναι πολύ τιμητικό που θα βρεθεί μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές. "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατάφερα και πήρα την πρόκριση γιατί πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για να εμπνεύσω και άλλα άτομα της ηλικίας μου αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες για να κυνηγάνε αυτό που αγαπάνε.

victorvernicos 315320744 3371007176475176 8401833719579930059 n

Στο πως σκέφτηκε να στείλει τραγούδι στη Eurovision, είπε πως αγαπάει πολύ το διαγωνισμό και πάντα ήθελε να πάει. "Μία μέρα θυμήθηκα ότι είχα αυτό το τραγούδι – το έφτιαξα για να μπορέσω να το καταθέσω για τη Eurovision -. Το τραγούδι το έγραψα για μία αγχώδη κατάσταση που πέρασα."

Τα δύο μεγάλα φαβορί.

Ιδιαίτερα μεγάλος αναμένεται να είναι ο ανταγωνισμός στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού καθώς ο πήχης έχει ανέβει αρκετά. Τόσο η Σουηδία όσο και η Νορβηγία πηγαίνουν με αξιώσεις ώστε να πάρουν την πρώτη θέση. H Loreen που το 2012 έφερε στην Σουηδία την πρώτη θέση με το κομμάτι Euphoria, θα εκπροσωπήσει τη χώρα με το δυναμικό τραγούδι που φέρει τον τίτλο “Tattoo”. Η Loreen πήρε την πρώτη θέση στο Melodifestivalen 2023 ανάμεσα σε 12 συμμετοχές.

Μία ακόμη δυνατή συμμετοχή που έχει ήδη ξεχωρίσει είναι αυτή της Νορβηγίας. H εκρηκτική Alessandra ερμηνεύει το κομμάτι Queen Of Kings και σαρώνει τη σκηνή με την ενέργεια της.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.05.2023 - 11:25