Patricia Arquette: Στα 54 της μιλάει με κάθε ειλικρίνεια για το αν θα έκανε facelift

19.01.2023
Patricia Arquette: Στα 54 της μιλάει με κάθε ειλικρίνεια για το αν θα έκανε facelift
Το Χόλιγουντ έχει προωθήσει ορισμένα πρότυπα ομορφιάς για τις ηθοποιούς εδώ και δεκαετίες, επηρεάζοντας δραματικά τις απόψεις της κοινωνίας για τη γήρανση. Εξάλλου, οι περισσότερες γυναίκες στον χώρο του θεάματος σε μια συγκεκριμένη ηλικία αισθάνονται πίεση να συμβαδίζουν με συγκεκριμένες προσδοκίες ομορφιάς. Η ηθοποιός Patricia Arquette είναι απόλυτα ειλικρινής για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τώρα που είναι στα 54 της και δεν φοβάται να πει με ειλικρίνεια τι σκέφτεται να κάνει για να συμβαδίζει με τον χώρο της.

Έχοντας μπει στην υποκριτική από τα 19 της, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η Arquette είναι μια καθιερωμένη ηθοποιός που, τα τελευταία 35 χρόνια, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Και αυτό σημαίνει ότι είναι κάτι παραπάνω από εξοικειωμένη με τους αυστηρούς κανόνες του Χόλιγουντ σχετικά με την εξωτερική εμφανίση. Στην πραγματικότητα, εξήγησε ότι υπάρχει «πραγματική πίεση να δείχνουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο».

Και παρόλο που η Patricia αναγνωρίζει ότι «ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο πρόσωπό του», εξακολουθεί να μην μπορεί να αρνηθεί ότι είναι σημαντικό να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις της δουλειάς της εάν θέλει να παραμείνει στην επικαιρότητα.

Ως εκ τούτου, η ηθοποιός αποκάλυψε ότι σκέφτεται σοβαρά να κάνει επέμβαση. Είπε, «Αυτό είναι το δικό μου πρόσωπο και αν αύριο αποφασίσω να κάνω λίφτινγκ, τότε θα το κάνω».

Αλλά το γεγονός ότι σκέφτεται να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες του Χόλιγουντ, δεν σημαίνει ότι η 54χρονη ηθοποιός δεν γνωρίζει ότι αυτές οι απαιτήσεις μπορεί μερικές φορές να είναι παράλογες. Στην πραγματικότητα, εξηγεί ότι η βιομηχανία αναμένει από τις ηθοποιούς της να μοιάζουν με «αιώνιες ενζενί», κάτι το οποίο περιέγραψε ως «ένα συγκεκριμένο look του Χόλιγουντ». Μιλώντας περαιτέρω για αυτό το look, προσθέτει: «Απλώς δεν το βλέπεις πολύ στην ανθρώπινη φυλή».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Arquette μιλά ανοιχτά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως γυναίκα στο Χόλιγουντ. Πριν από μερικά χρόνια, είχε παραδεχτεί: «Υπάρχει πραγματικά μεγάλη πίεση στις ηθοποιούς να δείχνουν με έναν περίεργο και όχι ρεαλιστικό τρόπο. Δεν πρέπει να γεράσεις. Υποτίθεται ότι είσαι διαρκώς απίστευτα ελκυστική γιατί έτσι είναι ο κόσμος του κινηματογράφου. Μπορεί να είσαι 50, αλλά πρέπει να δείχνεις 35».