Η ανακοίνωση για το τελευταίο "αντίο" στον Κώστα Καζάκο - Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή

14.09.2022
Η ανακοίνωση για το τελευταίο "αντίο" στον Κώστα Καζάκο - Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή
Από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ήρθε η ανακοίνωση για την τελετή αποχαιρετισμού στον Κώστα Καζάκο καθώς και η ενημέρωση για την "τελευταία μεγαλειώδη πράξη του", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους», διαβάζουμε στην ανακοίνωση η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19.00».

Ο Κώστας Καζάκος έφυγε από τη ζωή στις 13/9/2022 έχοντας περάσει τις τελευταίες εβδομάδες στον Ευαγγελισμό όπου, αρχικά, είχε εισαχθεί χτυπημένος από κορονοϊό. Η ασθένεια επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη υγεία του και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο αναπνευστικό, τελικά, τον "λύγισαν".

Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Τζένη Κόλλια, τα τρία τους παιδιά, Αλέξανδρο, Ηλέκτρα και Μάγια, τον Κωνσταντίνο που απέκτησε από τον γάμο του με την Τζένη Καρέζη και τα εγγόνια του, Τζένη και Ιάσονα.