Η Demi Lovato άρχισε πάλι να χρησιμοποιεί τις θηλυκές αντωνυμίες για τον εαυτό της και εξηγεί γιατί

03.08.2022
Η Demi Lovato άρχισε πάλι να χρησιμοποιεί τις θηλυκές αντωνυμίες για τον εαυτό της και εξηγεί γιατί
Έναν χρόνο αφού είχε αυτοπροσδιοριστεί ως non binary, δηλαδή μη δυαδικό άτομο και είχε επιλέξει να αναφέρεται στον εαυτό της με τις ουδέτερες αντωνυμίες ("το/του" στα ελληνικά, "they/them" στα αγγλικά) η Demi Lovato επανήλθε στα "αυτή/αυτής" (she/her) και αποκαλύπτει τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Μιλώντας στο Spout podcast η Demi Lovato αποκάλυψε ότι δεν χρησιμοποιεί τις ουδέτερες αντωνυμίες πια, όμως ξεκίνησε την εξήγησή της με τους λόγους για τους οποίους τις είχε επιλέξει εξαρχής.

"Είμαι γενικά ένα πολύ ρευστό άτομο και ειδικά τον περασμένο χρόνο ένιωθα την ενέργειά μου να ισορροπεί εύθραυστα μεταξύ της αρσενικής και της θηλυκής μου ενέργειας", εξήγησε η Demi. "Όταν χρειαζόταν να πάω στο μπάνιο, για παράδειγμα, και έβλεπα τις επιλογές 'ανδρών - γυναικών- στις πόρτες, ένιωθα ότι δεν υπήρχε επιλογή για μένα. Δεν αισθανόμουν ούτε γυναίκα, ούτε άντρας, απλά... άνθρωπος", προχώρησε τη σκέψη της.

Η Lovato τόνισε όμως ότι αυτό τον καιρό αισθάνεται πιο κοντά στη γυναικεία φύση της εξ ου και η επαναφορά των θηλυκών αντωνυμιών (she/her) στη ζωή της ξανά.

Σημειώνουμε ωστόσο ότι στον λογαριασμό της στο Instagram η τραγουδίστρια έχει παραθέσει και τις τέσσερις αντωνυμίες αυτό τον καιρό ( they/them/she/her) ενώ σημειώνει ότι το πιο σημαντικό για τον καθένα είναι να αντιληφθεί ότι κανείς δεν είναι τέλειος και να κάνει αυτό που ορίζει η ψυχή του.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι τα non binary άτομα δεν δέχονται την έννοια του φύλου και δεν προσδιορίζουν τον εαυτό τους ανάλογα με τα γεννητικά όργανα με τα οποία γεννήθηκαν, ενώ το πιο πρόσφατο "διάσημο" παράδειγμα αφορά στο παιδί (δεν το αναφέρουμε ως κόρη πια) της Jennifer Lopez, Emme Muniz.

Το 2018, η Lovato είχε μια περιπέτεια με την υγεία της, όταν παραλίγο να χάσει τη ζωή της από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Έχει μιλήσει ανοιχτά πολλές φορές για τη μάχη με τον εθισμό της, ενώ το 2021 κυκλοφόρησε το ντοκυμαντέρ που καλύπτει αυτήν της την εμπειρία, με τίτλο Dancing with the Devil.