Θανάσης Ευθυμιάδης: Η διαφορετική ανάρτηση και το μήνυμα του σε όσους δεν θα πάνε διακοπές

26.07.2022
Θανάσης Ευθυμιάδης: Η διαφορετική ανάρτηση και το μήνυμα του σε όσους δεν θα πάνε διακοπές
«Για μένα οι διακοπές είναι κάτι ιερό...»

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης έχει αλλάξει απολύτως τον τρόπο ζωής του τα τελευταία χρόνια, έχοντας αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο ίδιος μαζί με την οικογένεια του ακολουθεί έναν πιο εναλλακτικό τρόπο ζωής και όπως φαίνεται το απολαμβάνει. Είναι ιδιαίτερα ενεργός στα social media και κάθε του ανάρτηση γίνεται viral. Κάπως έτσι έγινε και με την τελευταία του ανάρτηση μέσα από την οποία στέλνει ένα ακόμη δυνατό μήνυμα σε όλους εκείνους που δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές.

Διαβάστε όλα όσα έγραψε στο μακροσκελές κείμενό του ο Θανάσης Ευθυμιάδης:

«Ειδικά τα τρία τελευταία καλοκαίρια αλλά γενικότερα τα τελευταία 12 χρόνια (από την οικονομική κρίση του 2010 και μετά), αποκτήσαμε μία καινούργια κακιά συνήθεια: να δηλητηριάζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές (είτε πρόκειται για μία αυθημερόν βουτιά σε κοντινή παραλία είτε για πολυήμερες διακοπές), όλοι μας είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μία συζήτηση, με κάποιον γνωστό ή άγνωστο, που το θέμα της είναι: "και ακόμα δεν είδαμε τίποτα, από το χειμώνα έρχονται τα χειρότερα". Το κάνουμε τόσο απλά και φυσικά ενώ ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι απολαμβάνουμε τις διακοπές μας.
Μα ακριβώς για αυτό λέγονται "διακοπές", διακόπτω τον τρόπο ζωής που κάνω όλον τον υπόλοιπο χρόνο και για λίγες ώρες ή για λίγες μέρες, ζω αλλιώς.
Οι διακοπές είναι ένα δώρο που κάνω στον εαυτό μου επειδή κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες της χρονιάς.
Έρχομαι σε επαφή με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης: Γη Νερό Αέρας Φωτιά – Ήλιος και δέχομαι τη βοήθειά τους, την θεραπεία τους.
Για μένα οι διακοπές είναι κάτι ιερό.
Αντί λοιπόν να συζητάμε σε μία παρέα για τα χειρότερα που έρχονται, ας προτείνουμε να μιλήσει ο καθένας για κάτι που τον κάνει να νιώθει ευγνώμων.
Καταρχήν όσοι έχουμε την τύχη να μπορούμε να κάνουμε διακοπές έστω και για λίγες μέρες, έστω και για ένα κυριακάτικο μπάνιο, ας πούμε ένα Ευχαριστώ, στον Θεό - στο σύμπαν - στην τύχη - ή όπου πιστεύει ο καθένας.
Έχουμε την υγεία μας και την οικονομική δυνατότητα να μπορούμε να το κάνουμε.
Αυτό δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο για όλους.
Αν τα παίρνουμε όλα σαν δεδομένα και αυτονόητα δεν θα είμαστε χαρούμενοι με τίποτα.

Με όσους δεν θα μπορέσουν να κάνουν διακοπές, μοιράζομαι αυτό που σκεφτόμουν εγώ, όταν για λόγους εργασίας ή ασθένειας ή συμπαράστασης σε άτομο που είχε ανάγκη, δεν κατάφερνα να κάνω διακοπές:
Η Ανώτερη Δύναμη που φροντίζει την ισορροπία του σύμπαντος, βλέπει ότι δεν κάνω διακοπές και θα μου χαρίσει με κάποιο άλλο τρόπο, Χαρά».