Matthew McConaughey: Η φορτισμένη συναισθηματικά επίσκεψη του στον τόπο της τραγωδίας στο Τέξας

31.05.2022
Matthew McConaughey: Η φορτισμένη συναισθηματικά επίσκεψη του στον τόπο της τραγωδίας στο Τέξας
Η Meghan Markle δεν ήταν η μόνη διασημότητα που εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην κοινότητα του Uvalde του Τέξας για την ομαδική δολοφονία μαθητών και δασκάλων που συγκλόνισε τον κόσμο όλο πρόσφατα, καθώς ο Matthew McConaughey πέρασε επίσης από την πόλη - για ακόμη πιο προσωπικούς λόγους. Ο 52χρονος ηθοποιός όχι μόνο γεννήθηκε στη μικρή πόλη, αλλά πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας εκεί.

Την Παρασκευή, έκανε μια επίσκεψη χωρίς δημοσιότητα για να δείξει τη συμπαράσταση του στους κατοίκους του τόπου που τον βοήθησε να διαμορφωθεί στα παιδικά χρόνια του (μερικές από αυτές τις ιστορίες καταγράφονται στα απομνημονεύματά του, Greenlights). Ο McConaughey επισκέφθηκε μαζί με τον Αμερικανό βουλευτή Tony Gonzales το Uvalde Civic Centre και συναντήθηκε με μέλη της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων γονέων που είχαν χάσει παιδιά στη μαζική επίθεση. Ο Gonzales μοιράστηκε μια φωτογραφία του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού (και της γυναίκας του, Camila Alves η οποία μόλις που φαίνεται στη φωτογραφία) να ποζάρει με τους πολίτες του Uvalde. Ο πολιτικός έγραψε σε ένα tweet, «Σε ευχαριστώ Matthew που βοήθησες να θεραπεύσουμε την κοινότητά μας. Η επίσκεψή σας έφερε τόσα πολλά χαμογελαστά πρόσωπα στο Uvalde. Τα λέμε σύντομα φίλε μου».

Η επίσκεψη του McConaughey έρχεται μετά την παθιασμένη έκκλησή του στο Instagram προς τους πολιτικούς και ιδιαίτερα τους Ρεπουμπλικάνους, «να κοιτάξουν περισσότερο και βαθύτερα στον καθρέφτη» και να καταλάβουν «τι μικρές θυσίες μπορούμε να κάνουμε» για να γίνουν τα σχολεία ασφαλέστερα για τα παιδιά της Αμερικής με νόμους περί ευθύνης για την κατοχή όπλων. Εστίασε τη συζήτηση στην ανιδιοτέλεια σε μια εποχή τραγωδίας, προσθέτοντας ότι «ήρθε η ώρα να επαναδιαπραγματευτούμε τα θέλω μας σε σχέση με τις ανάγκες μας».

Καθώς συνεχίζει να μπαίνει αθόρυβα στην πολιτική σκηνή του Τέξας, αυτή η τελευταία κίνηση μοιάζει σαν μια άλλη δοκιμή για να δει αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην πολιτική πρόκληση. Αφού φλέρταρε με μια πιθανή εκστρατεία για τη θέση του κυβερνήτη του Τέξας, οπισθοχώρησε τελικά για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στον Beto O'Rourke, αλλά βρίσκοντας την πολιτική φωνή του με την υποστήριξη της γενέτειράς του, μπορεί να διαπιστώσει ότι υπάρχει μέλλον για αυτόν στην πολιτική.