Eurovision - Α’ ημιτελικός: H Αμάντα Γεωργιάδη, το «Die Together», τα φαβορί και τα γραφεία στοιχημάτων

10.05.2022
Eurovision - Α’ ημιτελικός: H Αμάντα Γεωργιάδη, το «Die Together», τα φαβορί και τα γραφεία στοιχημάτων
​Μερικές ώρες μας χωρίζουν από τον Α’ ημιτελικό της Eurovision και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στο Τορίνο.

Απόψε, την ερχόμενη Πέμπτη και το Σάββατο, η καρδιά της Ευρώπης θα χτυπήσει δυνατά στην Ιταλία. Η ελληνική αποστολή και η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» θα διεκδικήσουν απόψε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Τα στοιχήματα έχουν πάρει φωτιά για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με την Ελλάδα να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις με τις χώρες που θα περάσουν στον τελικό.

Η σκηνή του Pala Olimpico είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις πρώτες 17 χώρες, οι οποίες συμμετέχουν στον Α' Ημιτελικό. Η Αμάντα Γεωργιάδη, αναμένεται να εμφανιστεί στην 15η θέση με το τραγούδι «Die Together». Υπό τη σκηνοθετική ματιά του Φωκάς Ευαγγελινός και φορώντας μία υπέροχη δημιουργία της Σίλιας Κριθαριώτη η Αμάντα είναι έτοιμη για τη μεγάλη βραδιά. Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Η 25χρονη ταλαντούχα ερμηνεύτρια, είναι ενθουσιασμένη για το εγχείρημα της και μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη αναφέρθηκε στην σύνθεση του τραγουδιού της. «Έγραψα το τραγούδι ένα χρόνο πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Δεν έχει σχέση με τον πόλεμο ή με τον Covid. Είναι ένα τραγούδι που μιλά για την αγάπη. Όταν αγαπάς κάποιον ή κάτι πάρα πολύ, θες να κάνεις τα πάντα...»

Τα μεγάλα φαβορί του Α’ ημιτελικού της Eurovision.
Δείτε αναλυτικά τις αποδώσεις.