Bruce Willis: Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και... κόρες

06.04.2022
Bruce Willis: Μια ζωή γεμάτη επιτυχίες και... κόρες
Ο Bruce Willis δεν χρειάζεται συστάσεις. Οι περισσότερες από εμάς μεγαλώσαμε βλέποντάς τον στην τηλεόραση στον κινηματογράφο σε κάποια ταινία δράσης. Πρόσφατα, το στενό οικογενειακό περιβάλλον του -και με αυτό εννοούμε τη νυν και την πρώην σύζυγό του και τις πέντε κόρες του- ανακοίνωσε δημόσια ότι αποσύρεται, λόγω μιας πάθησης που ονομάζεται αφασία. Με τη δυσάρεστη αυτή αφορμή ας ξαναθυμηθούμε μερικά βασικά σημεία της εντυπωσιακής καριέρας και της ζωής του δημοφιλούς ηθοποιού.

Bruce Willis — από τηλεοπτικές εκπομπές έως υπερπαραγωγές

Ο Bruce Willis, στα 67 του σήμερα, είναι Αμερικανός ηθοποιός, τραγουδιστής και παραγωγός ταινιών, μια εμβληματική φιγούρα της ποπ κουλτούρας που γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία, το 1955.

Η καριέρα του ως ηθοποιός ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 και ο Bruce έγινε για πρώτη φορά διάσημος χάρη στην τηλεοπτική εκπομπή Moonlighting, το 1985 [φωτό κάτω]. Περισσότερα από 30 χρόνια αργότερα, κατάφερε να συμμετάσχει σε περίπου 100 ταινίες και έχει κατακτήσει πολλά βραβεία.

Κατά τη διάρκεια του κεφαλαίου Moonlighting, ξεκίνησε το franchise Die Hard το 1988 [φωτό κάτω] και ο Mr. Willis πρωταγωνίστησε και στις 5 ταινίες, με την τελευταία να βγαίνει το 2013. Ο Bruce Willis θα είναι για πάντα γνωστός ως John McClane, ο εύστροφος ντετέκτιβ που σώζει τους πάντες.

Στα πρώτα 20 χρόνια της ζωής του, ο Bruce πάλευε με τον τραυλισμό και όπως είπε: «Δύσκολα μπορούσα να μιλήσω. Μου έπαιρνε 3 λεπτά για να ολοκληρώσω μια πρόταση. Ήταν εξουθενωτικό για όποιον ήθελε να εκφραστεί, που ήθελε να ακουστεί και δεν μπορούσε. Ήταν τρομακτικό. Ωστόσο, όταν έγινα ένας χαρακτήρας, σε ένα έργο, έχασα τον τραυλισμό. Ήταν εκπληκτικό».

Ο Bruce Willis είναι επίσης τραγουδιστής, το ντεμπούτο του άλμπουμ, The Return of Bruno, κυκλοφόρησε το 1987 και ακολούθησαν άλλα 2 το 1989 και το 2001 και μάλιστα το βασικό σινγκλ, το Respect Yourself, έγινε επιτυχία.

Ο Willis άλλαξε για πάντα τους μισθούς στο Χόλιγουντ. Το 1987, όταν ηθοποιοί όπως ο Tom Cruise και ο Michael J. Fox έπαιρναν περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια για μια ταινία, η 20th Century Fox συμφώνησε να πληρώσει στον Willis 5 εκατομμύρια δολάρια για τον πρώτο του ρόλο στο Die Hard. Άλλοι σταρ το πρόσεξαν και «την ημέρα μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο μισθός κάθε ηθοποιού στο Χόλιγουντ ανέβηκε στα 5 εκατομμύρια δολάρια», όπως δήλωσε ο Willis.

Τα τελευταία χρόνια δουλειάς του Bruce Willis

Ο Bruce Willis εργάζεται ενεργά τα τελευταία χρόνια και εμφανίστηκε σε 8 ταινίες μόλις πέρυσι. Ενώ 2 ταινίες έχουν ήδη κυκλοφορήσει φέτος, υπάρχουν ακόμα 8 ταινίες στο post-production και ανυπομονούμε να τις δούμε.

Ελπίζουμε το ταξίδι του Bruce προς τη θεραπεία να είναι δυνατό και χωρίς εμπόδια και τον ευχαριστούμε για πάντα για την κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Προσωπική ζωή

Από το 1987 έως το 2000, ο Bruce Willis ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Demi Moore. Το 2009, ο ηθοποιός παντρεύτηκε το μοντέλο Emma Heming. Σήμερα, είναι πατέρας 5 κοριτσιών, από τις οποίες 3 είναι από τον προηγούμενο γάμο του με την Demi — Rumer, Scout και Tallulah, ενώ έχει και 2 κόρες με την Emma — Mabel και Evelyn. Ο Bruce και τα κορίτσια του έχουν δημιουργήσει μία τρυφερή ευρύτερη οικογένεια που πολλοί θα ζήλευαν!

Bruce Willis: Συγκινούν οι αναρτήσεις διάσημων φίλων μετά την αποκάλυψη της ασθένειας που τερμάτισε πρόωρα την καριέρα του

Πρόσφατα, η πρώην σύζυγος του Bruce, Demi Moore, η τωρινή σύζυγός του, Emma, και οι κόρες τους δημοσίευσαν μια κοινή δήλωση στα social media που προκάλεσε συγκίνηση:

«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Bruce, ως οικογένεια, θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Bruce αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και μετά από πολλή σκέψη, ο Bruce απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν».

Νικολέτα Μακρή