Μαρία Κάλλας: «Όταν γεννήθηκε η μητέρα της έκανε 4 μέρες να την κοιτάξει από την απογοήτευσή της»

24.11.2021
Μαρία Κάλλας: «Όταν γεννήθηκε η μητέρα της έκανε 4 μέρες να την κοιτάξει από την απογοήτευσή της»
Νέες αποκαλύψεις για τη ζωή της σοπράνο από τη βιογραφία της, βασισμένη σε ανέκδοτες επιστολές της

44 χρόνια πριν, η σπουδαιότερη ντίβα της παγκόσμιας μουσικής, Μαρία Κάλλας, άφησε την τελευταία της πνοή, αφήνοντας πίσω της μια πλούσια κληρονομιά και μια πολυτάραχη ζωή.

Η νέα βιογραφία με τίτλο «Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas», βασισμένη σε ανέκδοτες επιστολές, έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στη ζωή της σπουδαίας σοπράνο. Η συγγραφέας της βιογραφίας, Lyndsy Spence, μίλησε για την προβληματική σχέση της σοπράνο με τη μητέρα της. «Η Κάλλας απεχθανόταν τη μητέρα της, που εκδιδόταν κατά τη διάρκεια του πολέμου, γιατί προσπαθούσε να την εκπορνεύσει σε στρατιώτες των Ναζί», προσθέτοντας πως την ημέρα της γέννησής της, στις 2 Δεκεμβρίου του 1962, η μητέρα της απογοητεύτηκε τόσο πολύ που έκανε κορίτσι, που επί 4 ημέρες αρνούνταν να κοιτάξει τη νεογέννητη κόρη της.

Σαν σήμερα, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή μέσα σε μια μπανιέρα

Μεγαλώνοντας, η Μαρία έβλεπε ανταγωνιστικά την αδερφή της, την οποία η μητέρα τους θεωρούσε πιο όμορφη και ικανή από τη Μαρία, με αποτέλεσμα να της βγαίνει επιθετικότητα απέναντί της, τη στιγμή που η μητέρα και η αδερφή της τη χλεύαζαν για την εμφάνισή της και την αποκαλούσαν «χοντρή».

Ο γάμος της με τον Battista Meneghini δεν ήταν επιτυχημένος, καθώς δεν την αγάπησε ποτέ και η οικογένειά του πίστευε ότι η Κάλλας είχε βάλει στο μάτι την περιουσία του. Μάλιστα, την αποκαλούσαν χοντρή και άσχημη και τον ρωτούσαν συχνά για ποιο λόγο την παντρεύτηκε.

Τελικά, μετά από τόση κριτική, αποφάσισε να κάνει πλαστική χειρουργική και στις αρχές του 1954 επισκέφθηκε μια ελβετική κλινική, όπου έκανε ενέσεις αποξηραμένου εκχυλίσματος ορμόνης για να διεγείρει το ενδοκρινικό της σύστημα, μειώνοντας έτσι το βάρος της σε 74 κιλά. Προχώρησε σε περαιτέρω ενέσεις ιωδίνης, και παρά τις ανωμαλίες που δημιούργησαν στον θυρεοειδή της, οι διαστάσεις της ήταν πλέον ιδανικές.

Εκτός αυτού, η Μαρία Κάλλας διόρθωσε τα δόντια της, τα μπράτσα της και έκανε βλεφαροπλαστική. Έπειτα ήρθε ο έρωτας με τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος όμως, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, συχνά τη χτυπούσε, την προσέβαλε για την εμφάνισή της και την υποτιμούσε.