My Big Fat Greek Wedding: Πέθανε ο κινηματογραφικό Gus Portokalos και η Rita Wilson τον αποχαιρετά στα ελληνικά

09.09.2021
My Big Fat Greek Wedding: Πέθανε ο κινηματογραφικό Gus Portokalos και η Rita Wilson τον αποχαιρετά στα ελληνικά
Ο ηθοποιός Michael Constantine έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

O Michael Constantine είχε μια μακρά καριέρα στο Χόλιγουντ όμως ο πολύς κόσμος τον έχει συνδέσει άρρηκτα με τον ρόλο του Gus Portokalos, του πατριάρχη της "πολύχρωμης" οικογένειας της Nia Vardalos στις ταινίες "My Big Fat Greek Wedding" (1 και 2).

Ελληνικής καταγωγής και ο ίδιος είχε ενσαρκώσει ιδανικά τον Gus που είχε τεράστια αδυναμία στην πατρίδα -και την οικογένειά του, φυσικά.

Τον Constantine αποχαιρέτησαν δημόσια τόσο η Nia Vardalos όσο και η Rita Wilson, η οποία υπογράφει την παραγωγή στις ταινίες αυτές.

«Michael Constantine, ο μπαμπάς του καστ/οικογένειάς μας, ένα δώρο στον γραπτό λόγο και ένας παντοτινός φίλος. Το να παίζω μαζί του ήρθε με ένα κύμα αγάπης και πλάκας. Θα λατρεύω πάντα αυτό τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στον Gus. Μας έδωσε τόσο γέλιο και αξίζει να ξεκουραστεί τώρα. Σ' αγαπάμε Michael🇬🇷❤️🇬🇷», γράφει η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και κινηματογραφική του κόρη.

Όσο για τη Rita Wilson; Η σύζυγος του Tom Hanks -επίσης ελληνικής καταγωγής και πολύ περήφανη γι' αυτό- αποχαιρέτησε τον καλό της φίλο και στα ελληνικά.

«Ο φίλος μου, Michael Constantine, ο γλυκός μας πατριάρχης της οικογένειας Portokalos, πήγε στον παράδεισο», ξεκινά τη μακροσκελή λεζάντα που του αφιέρωσε η Wilson ενώ στο τέλος αναφέρεται και στο συνήθειο του Gus να συσχετίζει τα πάντα με την πατρίδα του, γράφοντας, μάλιστα, και η ίδια στα ελληνικά.

«Αν ήταν εδώ ο Gus Portokalos θα έλεγε ότι η ρίζα της λέξεης 'forever' είναι ελληνική. Γιατί στα ελληνικά η λέξη αυτή είναι το 'yia panda' και 'ποια αρκούδα ζει για τόσο πολύ καιρό; Ναι, το Πάντα. Ορίστε"... Θα σ' αγάπάμε Για Πάντα Michael", γράφει η Rita Wilson.