Angelina Jolie: Πώς η υιοθεσία του πρώτου της γιου, Maddox, την έκανε να αλλάξει άποψη για τη μητρότητα

08.09.2021
Angelina Jolie: Πώς η υιοθεσία του πρώτου της γιου, Maddox, την έκανε να αλλάξει άποψη για τη μητρότητα
Η Angelina Jolie εκτός του ότι είναι μια πανέμορφη γυναίκα και εξαιρετική ηθοποιός, είναι μια ακτιβίστρια που προωθεί την καλοσύνη και τη δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο. Μαζί με το ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό της έργο, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου όταν το 2002 αποφάσισε να υιοθετήσει τον μικρούλη Maddox από την Καμπότζη. Ως μεγαλύτερος, πλέον, γιος της, ο Maddox σηματοδοτεί την αρχή μιας όμορφης οικογένειας. Αλλά πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για την αγαπημένη σου ηθοποιό; Συνέχισε να διαβάζεις αν θες να μάθεις κι άλλα πράγματα για την ιστορία του μικρού Maddox αλλά φυσικά και για την Angelina Jolie.

Η Angelina Jolie δεν ήθελε τότε να γίνει μητέρα

«Ποτέ δεν ήθελα να μείνω έγκυος. Δεν ήθελα να προσέχω ένα παιδί. Ποτέ δεν σκέφτηκα τον εαυτό μου ως μητέρα» δήλωνε παλαιότερα. Μετά το ταξίδι της στην Καμπότζη, άλλαξε οπτική και άρχισε να βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.

Το ταξίδι της Jolie στην Καμπότζη

Η συγκεκριμένη χώρα έδωσε κίνητρο στην ανθρωπιστική της πλευρά για αυτό και επικοινώνησε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για να γίνει πρέσβειρα Καλής Θέλησης το 2001. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό για να εδραιώσει μια ισχυρή σχέση με την Καμπότζη, επισκέφτηκε ένα ορφανοτροφείο και συνάντησε τον πρώτο της γιο, τον Μaddox.

Αngelina Jolie: «Έγιναν πολλά για να νιώσω ότι έπρεπε να χωρίσω από τον πατέρα των παιδιών μου»

Διάλεξε τον Μaddox από τα εκατοντάδες ορφανά μωρά της χώρας

Με τον τότε σύζυγό της, Billy Bob Thornton, η σταρ του Χόλιγουντ επισκέπτονταν ένα ορφανοτροφείο της Καμπότζης, όταν είδε τον μικρούλη Maddox, του οποίου η τύχη έμελλε να αλλάξει ριζικά. Η Jolie και ο Μaddox είχαν άμεση σύνδεση, σύμφωνα με έναν πρώην φίλο της που είπε: «Από όσο κατάλαβα από αυτήν, όταν επισκέφτηκε το μέρος και είδε τον Μaddox, της χαμογέλασε και σηκώθηκε αντί να κλάψει όπως όλα τα άλλα μωρά. Της άγγιξε την καρδιά, γι 'αυτό επέλεξε τον Μaddox ».

Η υιοθέτηση του Maddox δεν ήταν εύκολη υπόθεση

Λόγω της εμπορίας μωρών εκείνη την εποχή στην Καμπότζη, δεν ήταν εύκολο για έναν ξένο να υιοθετήσει ένα μωρό από την Καμπότζη. Ο Maddox υιοθετήθηκε επίσημα στις 10 Μαρτίου του 2002, από την Jolie ως μονογονεϊκή οικογένεια. Τον ονόμασε Maddox αντί για Rath Vibol, που ήταν το όνομα γέννησής του.

Η Καμπότζη θα είναι πάντα μέρος της ταυτότητας του Μaddox

Στην ηλικία των 15 ετών, ο Μaddox ενθάρρυνε τη μητέρα του να κάνει την παγκoσμίως αναγνωρισμένη ταινία, First They Killed My Father, μιας ταινίας που αποτυπώνει την εμπειρία των απομνημονευμάτων της Καμποτζιανής ακτιβίστριας Luong Ung, ως νεαρής κοπέλας κάτω από τη βάναυση κυριαρχία των Ερυθρών Χμερ. Ο Maddox γνώριζε την Καμποτζιανή ακτιβίστρια και ήθελε να καταγράψει τι συνέβη στη χώρα του.

Maddox Jolie Pitt: Ο γιος των Brangelina μιλά πρώτη φορά για τη σχέση με τον πατέρα του

Και η Jolie το επιβεβαίωσε

Όταν έκανε την ταινία, η Jolie θυμάται τη συμμετοχή του Μaddox λέγοντας: «Διάβαζε το σενάριο, βοήθησε με σημειώσεις και ήταν στις συναντήσεις παραγωγής». Η ταινία σκηνοθετήθηκε από την Jolie ενώ είχε μαζί της τον Maddox ο οποίος δούλευε σκληρά μαζί της, γεγονός που τον βοήθησε να ασχοληθεί με την ιστορία της χώρας του και να συνδεθεί με τις ρίζες του.

Οι ισχυροί δεσμοί που είχε η Αngelina με την Καμπότζη την έκαναν να δημιουργήσει το ίδρυμα Maddox Jolie το 2003, το οποίο τελικά έγινε ίδρυμα Maddox Jolie-Pitt. Είναι αφιερωμένο στην μείωση της ακραίας αγροτικής φτώχειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διατήρηση της άγριας ζωής στην αγροτική βορειοδυτική Καμπότζη.

Νικολέτα Μακρή