Σταμάτης Γαρδέλης: Τα Τσακάλια, ο Δαλιανίδης, η Σία Κοσιώνη και το Survivor

14.02.2021
Σταμάτης Γαρδέλης: Τα Τσακάλια, ο Δαλιανίδης, η Σία Κοσιώνη και το Survivor
Καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ dot. ήταν σήμερα [14/2/2021] ο ηθοποιός που μεσουράνησε τη δεκαετία του '80 και μίλησε για όλα.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης υπήρξε ένας από τους ηθοποιούς που λατρεύτηκε -κυριολεκτικά- από τα κοριτσόπουλα των 80s, μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας που βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί κινηματογραφικά στα "Τσακάλια" (1981) και στο "Βασικά Καλησπέρα σας" (1982) του Γιάννη Δαλιανίδη.

Σήμερα, στα 60 του χρόνια, ο ηθοποιός δείχνει πολύ ήρεμος και φιλοσοφημένος για όλα όσα πέρασαν και τα όσα έχουν έρθει.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης κάθισε στον καναπέ του dot. με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο και μίλησε για όλα.


"Ο χαρακτήρας μου ήταν ακριβώς όπως και οι ρόλοι μου", ξεκίνησε ο Σταμάτης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι "δεν είχε καταλάβει όλο αυτο που γινόταν". "Άρχισα να εκτιμώ τον εαυτό μου μέσα από τους άλλους. Από τα όσα μου έλεγαν για αυτά που έκανα". Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον χώρο του θεάματος ρωτήθηκε για το τι είδους σκηνοθέτης ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης, καθώς είναι γνωστή η φήμη του πολύ σκηρού σκηνοθέτη που τον ακολουθούσε χρόνια.

"Ήταν όντως πολύ σκληρός. Σε εξουσίαζε απόλυτα σκληρός απαιτητικός σου φώναζε μπορεί να σε μπλοκάρει. Στη δουλειά όμως. Μετά, το βράδυ πίναμε όλοι μαζί", απάντησε ο Γαρδέλης, ενώ στην ερώτηση για το αν νοστλγεί εκείνη την εποχή ήταν κατηγορηματικός: "Όχι, καθόλου. Κάθε εποχή έχει την ομορφιά της. Η καλύτερη εποχή για τον καθένα είνα αυτή που ζει τώρα"

Κάποια στιγμή, και ενώ γνώριζε μεγάλη επιτυχία, ο Στατάτης Γαρδέλης έφυγε από τα πράγματα. Ή έτσι, φάνηκε, γιατί εκείνος υποστηρίζει ότι δεν νιώθει καθόλου "εκτός". Αντίθετα μάλιστα. Όσο για την επιτυχία; Όλα είναι πολύ σχετικά. "Επιτυχία είναι να συμβαδίζεις με αυτά που θέλεις", εξηγεί χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας τις λιγότερο εμπορικές, αλλά καθόλα σημαντικές επιλογές στην επαγγελματική του ζωή.

"Πότε παντρεύτηκες;", τον ρώτησε η Νάνσυ. "Το '93", απάντησε εκείνος αλλά για πόσο καιρό δεν απάντησε συγκεκριμένα... "6 χρόνια, 5 μήνες... Δεν τα κατάφερα ως σύζυγος. Εγώ έφταιγα. Με τις γυναίκες πάντα εμείς φταίμε", είπε ενώ καμάρωσε για τη σχέση που έχει με τα παιδιά του. Δυο γιους έχει ο Σταμάτης Γαρδέλης, τον Νικόλα και τον Διονύση.

Σχετικά με το αν έκαναν περέα με όλους τους ηθοποιούς εκείνης της γενιάς ή αν βρίσκονται τώρα απάντησε ότι πιο κοντά ήταν με τον Στάθη Ψάλτη, τον οποίο χαρακτήρισε ως άνθρωπο των άκρων ενώ θυμήθηκε και τον καλύτερό του φίλο, τον Κώστα Ευρυπιώτη [φωτό κάτω] ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2019.

Στην τηλεόραση τι βλέπει; "Τα πάντα", απάντησε ο Σταμάτης Γαρδέλης ενώ εξέφρασε την ιδιαίτερη αδυναμία που τρέφει προς τη Σία Κοσιώνη -"με μία κίνηση των ματιών μπορεί να πει τα πάντα", είπε χαρακτηριστικά- και παραδέχτηκε ότι όχι μόνο του αρέσει το Survivor αλλά θα συμμετείχε σε αυτό, ευχαρίστως. "Το μόνο μου με φρικάρει είναι η ηλικία. Βλέπω όλα τα παιδιά εκεί, 45 ετών ο μεγαλύτερος. Εγώ στα 60 τι να κάνω.. Θα πήγαινα όμως"...

Ακούει κανείς εκεί στην Acun Medya Greece;