Νότης Σφακιανάκης: Με χειροπέδες στον εισαγγελέα - Τι είπε για το όπλο και την κοκαΐνη

30.11.2020
Νότης Σφακιανάκης: Με χειροπέδες στον εισαγγελέα - Τι είπε για το όπλο και την κοκαΐνη
Σε περιπέτειες μπήκε ο γνωστός Έλληνας τραγουδιστής ύστερα από τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας στο αυτοκίνητό του.

Το περιστατικό καταγράφηκε γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής (29/11/2020) στη συμβολή Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου. Στο πλαίσιο γενικών ελέγχων που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ πλησίασαν το αυτοκίνητο του Νότη Σφακιανάκη που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ Σούπερ Μάρκετ:

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον τραγουδιστή να βγει από το αυτοκίνητο και εκείνος το έκανε αμέσως. Γενικά λέγεται ότι ήταν ιδιαίτερα συνεργάσιμος σε όλη τη διαδικασία. Εξήγησε πώς και γιατί βρισκόταν έξω και ήταν καλυμμένος από το θέμα των μηνυμάτων μετακίνησης, όμως στο κάθισμα του συνοδηγού εντοπίστηκε μια ύποπτη τσάντα μέσα στην οποία βρέθηκε ένα 9αρι πιστόλι μαρκας Beretta, ένα taser και ένα μικρό πλαστικό μπουκαλάκι συσκευασίας για σκόνη βανίλιας, μόνο που δεν είχε βανίλια μέσα. Όταν ρώτησαν τι ήταν αυτό, εκείνος απάντησε χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να κρυφτεί: « Είναι αυτό που ξέρετε...».

Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στο Α.Τ Αργυρούπολης, καθώς όμως δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος, τελικά οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Βουλιαγμένης, όπου και διανυκτέρευσε. Σε βάρος του Νότη Σφακιανάκη σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από όπου και οι φωτογραφίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετικά με το όπλο ισχυρίστηκε ότι το έχει για την προστασία του και έχει άδεια αλλά δεν έχει ανανεωθεί, ενώ για την κοκαΐνη, δεν έδωσε σαφή απάντηση.

Την υπαράσπιση του γνωστού τραγουδιστή ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, από το γραφείο του οποίου εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστού Νότη Σφακιανάκη.

Όπως δημοσιοποιήθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Σφακιανάκης κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλου και για την κατοχή μιας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Η κατηγορία της οπλοκατοχής του απεδόθη για τυπικούς λόγους, γιατί είχε λήξει η άδεια νομίμου κατοχής ενός μικρού όπλου διαμετρήματος 9 χιλιοστών, η οποία δεν είχε ανανεωθεί λόγω του κορωνοϊού. Το συγκεκριμένο όπλο κατείχε επί δεκαετίες για την προσωπική του ασφάλεια λόγω της ιδιομορφίας του επαγγέλματός του και των ωρών που εργάζεται και των χρημάτων που μεταφέρει, αφού πολλοί συνάδελφοί του έχουν πέσει θύματα ληστειών και επικίνδυνων υποθέσεων.

Όσον αφορά τη μικροποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στο αυτοκίνητό του, ο κ. Σφακιανάκης δήλωσε ότι δεν ήταν δική του, δίδοντας πλήρεις εξηγήσεις γι’ αυτήν.

Ο κ. Σφακιανάκης θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά συνοδευόμενος από δικηγόρο συνεργάτη του γραφείου μας θα ζητηθεί αναβολή εκδικάσεως της υποθέσεώς του και ορισμός ρητής δικασίμου, διότι ο επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιος Κούγιας παρίσταται σήμερα ως συνήγορος υπεράσπισης επιχειρηματία της Καβάλας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής και είναι αδύνατον να παραστεί στο Δικαστήριο που θα εκδικαστεί η υπόθεση του κ. Σφακιανάκη