«Εγώ δεν πάω Μέγαρο»: Αυτός ήταν ο… "παίδαρος" του μεγάλου σουξέ της Ρίτας Σακελλαρίου! [Φώτο+Βίντεο]

14.07.2020
«Εγώ δεν πάω Μέγαρο»: Αυτός ήταν ο… "παίδαρος" του μεγάλου σουξέ της Ρίτας Σακελλαρίου! [Φώτο+Βίντεο]
Πίσω στο μακρινό 1993 σας μεταφέρουμε σήμερα όταν η αξέχαστη και ανεπανάληπτη Ρίτα Σακκελαρίου τραγούδησε «Εγώ δεν πάω Μέγαρο», προκαλώντας πανικό και χαρίζοντας στις γυναίκες μία διαχρονική επιτυχία.

Το τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου που τραγουδιέται μέχρι και σήμερα, έγραψε ο Παυριανός Γιώργος.

Τα λόγια

Έδωσα δέκα καφετιά
κι έκλεισα πρώτη θέση
στο Μέγαρο για μια βραδιά
να πάω όπου μ’ αρέσει.
Είχα χτενίσει τα μαλλιά
και φόραγα τακούνια
κι ο παίδαρος απ’ τα παλιά
χτύπησε τα κουδούνια.

Εγώ δεν πάω, δεν πάω Μέγαρο,
θα μείνω με τον παίδαρο.

Έδωσα δέκα καφετιά
μα τώρα τα πετάω,
στο Μέγαρο δε θέλω πια
μονάχη μου να πάω.
Κι άμα θελήσω μουσική
πηγαίνω στο κρεβάτι,
εγώ κι ο παίδαρος εκεί
ακούμε την Ενάτη.

Εγώ δεν πάω, δεν πάω Μέγαρο,
θα μείνω με τον παίδαρο.

Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζουμε για το τραγούδι; Μα φυσικά το πρόσωπο για το οποίο γράφτηκε. Ποιος ήταν ο «παίδαρος» για τον οποιο τραγούδησε η μεγάλη Ντίβα του ελληνικού τραγουδιού;

Ο αείμνηστος Κώστας Ευρυπιώτης ήταν ήταν ο περιβόητος… παίδαρος της Ρίτας Σακελλαρίου, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε μιλήσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό You για την αφιέρωση της Ρίτας Σακελλαρίου. «Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της »μεγάλης κυρίας» του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: «Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;». Και τους απάντησε: «Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!». Έτσι αισθάνομαι, λοιπόν, μέσα μου. Θέλω πάντα να είμαι δυνατός, να κάνω το καλύτερο για όλους», απάντησε τότε ο Κώστας Ευρυπιώτης.

Στο αν συνέχισε να ακούει το τραγούδι τα επόμενα χρόνια, απαντούσε: «Κάποιες φωνές παίρνουν τη θέση τους στον χρόνο και κάποια τραγούδια δεν θα χαθούν ποτέ. Και είναι νομίζω πολύ ευχάριστο άνθρωποι που ερμήνευσαν σημαντικά τραγούδια να τόλμησαν κάποια στιγμή να πουν και ένα πιο χαβαλεδιάρικο…».