Ο Brad Pitt κέρδισε το πρώτο του Oscar και το αφιέρωσε στα παιδιά του με ραγισμένη φωνή [video]

10.02.2020
Ο Brad Pitt κέρδισε το πρώτο του Oscar και το αφιέρωσε στα παιδιά του με ραγισμένη φωνή [video]
25 χρόνια μετά τη πρώτη του υποψηφιότητα για τη συγκλονιστική του ερμηνεία στους "Δώδεκα Πιθήκους" του 1995, ο διάσημος ηθοποιός κατάφερε να πείσει την Ακαδημία ότι... "το έχει".

Ο Brad Pitt σάρωσε τα βραβεία φέτος. Το χθεσινό Oscar συμπληρώθηκε στη "συλλογή" του ολοκληρώνοντας μια πραγματικά ξεχωριστή, για εκείνον, χρονιά.

Εκτός από την αναγνώρισή από πλευράς ερμηνείας, όμως, αν υπήρχε "Best Acceptance Speech Award" θα το κέρδιζε και αυτό. Ό,τι έχει πει μέχρι σήμερα ο 55χρονος σταρ έχει "μετρήσει" διαφορετικά. Σε βαθμό που υπάρχει και μερίδιο ανθρώπων που θεωρεί ότι υπάρχει ομάδα που του γράφει τους λόγους.

Οι λόγοι του Brad τα έχουν όλα. Χιούμορ, πολιτικό σχόλιο, αυτοσαρκασμό, ρεαλισμό, σεβασμό, ταπεινοφροσύνη, χιούμορ (επίτηδες, το τονίζουμε ξανά) μέχρι και... τρολ!

Έτσι ήταν και ο χθεσινός του λόγος. Respect Brad και... Congratulations!

"Μου είπαν ότι έχει μόνο 45 δευτερόλεπτα που είναι 45 δευτερόπλεπτα περισσότερο από όσα έδωσε η Γερουσία στον John Bolton αυτή την εβδομάδα". Έτσι ξεκίνησε τον λόγο του ο Pitt κάνοντας και το απαραίτητο πολιτικό statement, ενώ συνέχισε αναφερόμενος στον Quentin Tarantino λέγοντας ότι "η βιομηχανία του κινηματογράφου θα ήταν πιο στεγνή χωρίς εκείνον".

Μετά ο Pitt στράφηκε στον συμπρωταγωνιστή του, Leonardo di Caprio -ο οποίος, παρεμπιπτόντως, μπορεί να περπάτησε στο κόκκινο χαλί solo, αλλά είχε στο πλευρό του τη σύντροφό του Camilla Morrone. "Leo, θα πετάξω στην ουρά σου ανά πάσα στιγμή (I‘ll ride on your coattails any day, man)", του είπε. "Η θέα είναι φανταστική".

Και αμέσως μετά έγινε πιο συναισθηματικός, γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, στην εποχή που ο γονείς του τον πήγαιναν στο Drive In και γνώρισε έτσι τον κόσμο του κινηματογράφου. Έτσι πήρε τη βαλίτσα του και ήρθε "εδώ". Ευχαρίστησε για τον πρώτο ρόλο που πήρε και όλους όσους γνώρισε στην πορεία του μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τον ρόλο των Stuntmen στη δημιουργία των ταινιών.

"Once Upon a Time in Hollywood... ain’t that the truth", κατάληξε. Και τα είπε όλα!

Και έκλεισε με ένα πιο προσωπικό σχόλιο που συγκίνησε τους πάντες.

"Αυτό είναι για τα παιδιά μου που δίνουν χρώμα σε ό,τι κάνω. Σας λατρεύω", είπε. Και έφυγε! Ιδού και συγχαρητήρια!

Ζωή Κίττα